Loading...

Apple zveřejňuje výsledky druhého čtvrtletí: Stabilní výkony a rekordní tržby ze služeb

06.05.2024 10:20

EPS dosahuje nového rekordu za březen, zatímco tržby ze služeb dosahují historického maxima

Apple zveřejňuje výsledky druhého čtvrtletí: Stabilní výkony a rekordní tržby ze služeb

Společnost Apple nedávno zveřejnila výsledky svého druhého fiskálního čtvrtletí pro rok 2024. Zpráva odhaluje několik klíčových ukazatelů o výkonnosti společnosti včetně tržeb, ziskovosti a strategických rozhodnutí, která ovlivní akcionáře a zákazníky.

Stabilní tržby s rozšiřujícím se seznamem služeb

I přes mírný pokles tržeb o 4 procenta na 90,8 miliard dolarů ve srovnání s předchozím rokem, Apple zaznamenal historické rekordy ve svých službách. Aktivní instalovaná základna zařízení dosáhla nového historického maxima ve všech produktech a geografických segmentech, což svědčí o silné zákaznické loajalitě a spokojenosti.

"Jsme nadšeni, že jsme uvedli na trh Apple Vision Pro a ukázali světu potenciál, který prostorové počítačování odemyká," řekl Tim Cook, generální ředitel Applu. Tímto krokem se Apple posouvá vpřed v oblasti inovace a technologického vývoje, přinášející nové možnosti pro uživatele po celém světě.

Rekordní zisk na akcii a rozšířené akciové programy

Luca Maestri, finanční ředitel Applu, oznámil, že společnost dosáhla nového rekordu v zisku na akcii za březnové čtvrtletí. S ohledem na důvěru v budoucnost společnosti a hodnotu akcií, představenstvo schválilo další program na odkup akcií v hodnotě až 110 miliard dolarů. Toto rozhodnutí podtrhuje důvěru v dlouhodobou udržitelnost a růst Applu.

Odkazy pro akcionáře a zájemce

Pro zájemce o další informace Apple nabízí živé vysílání telefonické konference o finančních výsledcích za Q2 2024 na svých webových stránkách. Záznam webcastu bude k dispozici po dobu přibližně dvou týdnů po konání konference.

Pro akcionáře společnost vyhlásila dividendu ve výši 0,25 dolaru za akcii a schválila další program na odkup akcií v hodnotě až 110 miliard dolarů.