Loading...

Apple oznámil redesignovaný 11palcový a zcela nový 13palcový iPad Air s čipem M2

09.05.2024 09:01

iPad Air je nyní k dispozici ve dvou velikostech, je výkonnější a všestrannější než kdy dřív, má fenomenální výkon a schopnosti umělé inteligence, novou přední kameru na šířku, rychlejší Wi-Fi a podporuje Apple Pencil Pro.

Apple oznámil redesignovaný 11palcový a zcela nový 13palcový iPad Air s čipem M2

Apple právě představil své nejnovější vylepšení v řadě iPadů – kompletně přepracovaný 11palcový iPad Air a zbrusu nový 13palcový model. Tyto tablety jsou nyní k dispozici ve dvou velikostech a díky integraci výkonného čipu M2 jsou výkonnější a univerzálnější než kdykoliv předtím.

Nové velikosti a bezkonkurenční výkon

iPad Air je nyní dostupný ve dvou velikostech, což je poprvé v jeho historii. Zatímco 11palcový model zůstává ideální pro ty, kteří potřebují skvělou přenosnost, 13palcový model nabízí rozšířenou obrazovku, která přináší 30% více prostoru na obrazovce oproti menšímu modelu. Tato zvětšená plocha je ideální pro práci, učení i hraní her, což z něj dělá perfektní nástroj pro široké spektrum uživatelů, od studentů po profesionály.

11palcový iPad Air je skvěle přenosný, zatímco 13palcový model má ještě větší displej a víc místa na práci, učení i zábavu.

Oba modely se mohou pochlubit impozantním výkonem díky nově zavedenému čipu M2, který zahrnuje rychlejší CPU a GPU a 16jádrový Neural Engine. To vše přispívá k výraznému zlepšení výkonu ve srovnání s předchozími modely. Apple také zdůrazňuje význam AI schopností, které iPad Air nyní nabízí, což umožňuje uživatelům využívat pokročilé funkce jako je Visual Look Up, Subject Lift a Live Text.

Kamera a připojení

Velkou novinkou je umístění přední kamery. Nová Ultra Wide 12MP kamera s funkcí Center Stage je nyní umístěna na kraji zařízení, což je ideální pro videohovory, ať už jde o osobní konverzace nebo pracovní videokonference. Kamera, spolu s novými stereo reproduktory a podporou Wi-Fi 6E a 5G, zajišťuje, že iPad Air je perfektně přizpůsoben potřebám moderních uživatelů, kteří jsou stále na cestách.

Příslušenství a iPadOS 17

iPad Air je kompatibilní s řadou příslušenství, které zvyšuje jeho uživatelský potenciál. Mezi novinky patří Apple Pencil Pro, který nabízí nové interakce jako je schopnost citlivě reagovat na tlak a poskytuje uživatelům ještě přirozenější pocit při kreslení nebo psaní. Magicky přilnavý Magic Keyboard a nový Smart Folio obal jsou dalšími doplňky, které rozšiřují funkčnost iPadu Air.

S příchodem iPadOS 17 se iPad Air stává ještě osobnějším a uživatelsky přívětivějším. Systém přináší nové úrovně personalizace a interaktivní widgety, které umožňují uživatelům efektivněji využívat jejich zařízení.

Klávesnice Magic Keyboard s plovoucí konzolovou konstrukcí, která se připevňuje magneticky a podporuje různé úhly pohledu, nabízí skvělý zážitek z psaní, trackpad, který rozšiřuje možnosti práce se systémem iPadOS, konektor USB-C pro průchozí nabíjen

Cena a dostupnost

Nový iPad Air je již k dispozici pro objednávky s cenami začínajícími na 599 (17 990Kč pro český trh) dolarů za 11palcový model a 799 dolarů (23 990Kč pro český trh) za model 13 palců. Zařízení bude k dispozici od 15. května.

Nové barevné varianty iPadu Air 2024

Nový iPad Air slibuje nejen zvýšit produktivitu a kreativitu svých uživatelů, ale i posunout hranice toho, co je možné s tabletem dělat. S jeho uvedením na trh Apple nejenže znovu definuje kategorie tabletů, ale také zdůrazňuje svůj závazek ke zlepšování technologií a udržitelnosti.