Loading...

Apple představuje nový iPad Pro: nejpokročilejší displej na světě, čip M4 a Apple Pencil Pro

09.05.2024 09:42

Díky novému tenkému a lehkému designu, průlomovému displeji Ultra Retina XDR a neobyčejně rychlému výkonu M4 s výkonnými funkcemi umělé inteligence je nový iPad Pro obrovským krokem vpřed.

Nový tenký a lehký iPad Pro je díky nejmodernějšímu displeji na světě a neobyčejně rychlému výkonu M4 obrovským krokem vpřed.

Apple odhalil novou generaci iPadu Pro, který kombinuje přelomový tenký a lehký design s nejnovějším Ultra Retina XDR displejem a bleskově rychlým výkonem čipu M4. Tento iPad Pro znamená obrovský skok vpřed v oblasti výkonu a umělé inteligence.

Nejtenčí produkt Apple

Nový iPad Pro je dosud nejtenčím produktem společnosti Apple. Model o velikosti 11 palců má pouze 5,3 mm a model 13 palců dokonce jen 5,1 mm. Přestože jsou tyto modely extrémně lehké, jejich odolnost zůstává na stejné úrovni jako u předchozích modelů. Toto dramatické snížení hmotnosti umožňuje profesionálům snadněji přenášet svou práci kamkoliv.

Nový iPad Pro je nejtenčí produkt Apple všech dob, který posouvá přenosnost na úplně novou úroveň.

Displej Ultra Retina XDR

iPad Pro přináší Ultra Retina XDR, nejmodernější displej na světě s tandemovou OLED technologií, která využívá dva OLED panely pro vynikající jas a barevnou přesnost. Displej podporuje až 1000 nitů jasu při plné obrazovce a 1600 nitů ve špičce pro HDR obsah, což je více než jakékoli jiné zařízení v této kategorii.

Obě velikosti jsou vybaveny novým průlomovým displejem Ultra Retina XDR s nejmodernější tandemovou technologií OLED, který poskytuje pozoruhodný vizuální zážitek.

Výkon čipu M4

Inovativní čip M4 přináší mimořádný výkon a efektivitu, což je zásadní pro tenký design iPadu Pro. S novým CPU, vylepšeným GPU a nejsilnějším Neural Engine dosud, iPad Pro s čipem M4 umožňuje provádět náročné úlohy s AI rychleji než kdy předtím, což zahrnuje izolaci subjektu od pozadí ve 4K videu jedním klepnutím.

M4 přináší obrovský výkonnostní skok a profesionální renderovací aplikace, jako je Octane, dosahují až 4× vyššího výkonu než M2.

Profesionální kamery a konektivita

Aktualizovaný kamerový systém iPadu Pro nabízí ještě větší všestrannost a s bohatým zvukem ze čtyř studiových mikrofonů umožňuje uživatelům natáčet, editovat a sdílet obsah přímo na jednom zařízení. Pro modely s Wi-Fi + Cellular s 5G konektivitou zajišťuje rychlý přístup k souborům a datům kdekoliv.

Aktualizovaný systém profesionálních fotoaparátů přináší na novém iPadu Pro ještě větší všestrannost.

Apple Pencil Pro a Magic Keyboard

Apple Pencil Pro přináší nové interakce, jako je schopnost cítit stisk uživatele, což rychle mění nástroje a barvy. Nová Magic Keyboard je tenčí a lehčí a obsahuje řadu funkcí, které zlepšují její přenosnost a všestrannost.

Apple Pencil Pro se páruje, nabíjí a ukládá na boku iPadu Pro pomocí nového magnetického rozhraní.

iPadOS a jeho vlastnosti

iPadOS přináší řadu nových funkcí, které rozšiřují možnosti iPadu Pro, včetně režimu Reference Mode pro přesné barvy a Stage Manager pro práci s více aplikacemi najednou. Podpora externího displeje až do rozlišení 6K rozšiřuje pracovní prostor uživatelů.

iPadOS 17 umožňuje uživatelům přizpůsobit si uzamčenou obrazovku tak, aby byla osobnější, a interaktivní widgety umožňují další přehledné informace.

Cena a dostupnost

Nový iPad Pro je dostupný pro objednávky již dnes s cenami od 999 dolarů / 29 990Kč za model s 11" displejem a 1,299 dolarů  / 39 990Kč za model s 13" displejem. Zařízení bude k dispozici v obchodech od středy 15. května.

Nový iPad Pro je k dispozici ve vesmírně černé (na obrázku) a úžasné stříbrné barvě.

Závěr

Nový iPad Pro je průlomovým zařízením ve světě tabletů, který stanovuje nové standardy pro výkon, displej a všestrannost. Jeho schopnosti umělé inteligence a profesionální příslušenství, jako je Apple Pencil Pro a Magic Keyboard, přinášejí uživatelům nekonečné možnosti pro práci i kreativitu.