Loading...

Logic Pro posouvá tvorbu hudby na novou úroveň s novými AI funkcemi

10.05.2024 09:25

Díky aplikacím Session Players, Stem Splitter a ChromaGlow je Logic Pro pro iPad a Mac chytřejší než kdy dřív

Zcela nový Logic Pro pro iPad a Mac přináší přelomové zážitky při tvorbě hudby.

Apple představil nové verze svého softwaru pro tvorbu hudby Logic Pro pro iPad a Mac, které přinášejí inovativní AI funkce pro skladatele, producenty a zvukaře. Nové funkce jako Session Players, Stem Splitter a ChromaGlow zvyšují inteligenci a efektivitu oblíbeného nástroje.

Logic Pro pro iPad 2 a Logic Pro pro Mac 11

Nejnovější verze Logic Pro přicházejí s pokročilými funkcemi umožňujícími uživatelům vytvářet hudbu efektivněji než kdy dříve. AI technologie, které jsou nyní součástí Logic Pro, umožňují automatické doprovody, rozdělení hudebních stop a okamžité zvýraznění stop.

Logic Pro umožňuje uživatelům vytvářet hudbu ve studiu i na cestách.

Klíčové nové funkce:

  • Session Players: Tato funkce rozšiřuje možnosti známé z funkce Drummer o Bass Player a Keyboard Player, kde každý "hráč" je řízený AI. Uživatelé mohou ovládat složitost a intenzitu jejich výkonů, což zpřístupňuje nové možnosti pro personalizovaný hudební doprovod.
  • Stem Splitter: Umožňuje rozdělit jednotlivé části audio nahrávky na základní složky jako Drums, Bass, Vocals a Other instruments. Tato funkce je ideální pro záchranu a re-editaci důležitých hudebních momentů, které byly dříve obtížně separovatelné.
  • ChromaGlow: Nabízí možnost okamžitě dodat stopám teplotu pomocí pěti různých stylů saturace, což imituje zvuky z nejznámějších studiových zařízení.

Drummer, který před více než deseti lety debutoval jako jeden z prvních generativních hudebníků na světě, je díky klíčovým vylepšením ještě lepší.

Jaké to má výhody pro tvůrce hudby?

S novými funkcemi v Logic Pro mohou umělci rychleji a snáze dosáhnout požadovaného zvuku a stylu. AI funkce umožňují hudebníkům koncentrovat se více na kreativní aspekty tvorby hudby, zatímco technické úpravy a doprovody zajišťuje software.

Bass Player, vytvořený ve spolupráci s nejlepšími hudebníky současnosti, reaguje přímo na zpětnou vazbu pomocí ovládacích prvků pro složitost a intenzitu.

Cena a dostupnost

Logic Pro pro Mac 11 bude k dispozici od 13. května jako bezplatná aktualizace pro stávající uživatele a pro nové uživatele za 199,99 USD (USA) / 4 990Kč (CZ) v Mac App Store. Logic Pro pro iPad 2 bude rovněž k dispozici od 13. května jako bezplatná aktualizace pro stávající uživatele a v App Store za 4,99 USD (USA) / 129Kč (CZ) měsíčně nebo 49 USD (USA) / 1 290Kč (CZ) ročně, s měsíční zkušební verzí zdarma pro nové uživatele.

Keyboard Player je určen pro doprovod různých hudebních žánrů a přehrává vše od jednoduchých blokových akordů až po akordy s rozšířenou harmonií.

Shrnutí

Aktualizace Logic Pro pro iPad a Mac přináší revoluční změny v oblasti tvorby hudby, které umožňují umělcům využít pokročilé AI technologie pro zefektivnění jejich pracovních procesů. S novými nástroji jako Session Players, Stem Splitter a ChromaGlow mohou hudebníci dosáhnout vyšší kvality a originality ve svých hudebních projektech. Apple i nadále stojí na čele inovací v oblasti technologií pro osobní použití, což potvrzuje i tato nejnovější aktualizace Logic Pro.