Loading...

Apple představuje službu Ask Apple pro vývojáře

12.10.2022 06:50

Nová série interaktivních otázek a odpovědí a individuálních setkání poskytuje vývojářům přímý přístup k odborníkům společnosti Apple.

Apple představuje službu Ask Apple pro vývojáře. Nová série interaktivních otázek a odpovědí a individuálních setkání poskytuje vývojářům přímý přístup k odborníkům společnosti Apple.

Apple představuje službu Ask Apple pro vývojáře

Společnost Apple dnes představila novou sérii interaktivních otázek a odpovědí a individuálních konzultací Ask Apple, které vývojářům poskytnou ještě více příležitostí k přímému kontaktu s odborníky společnosti Apple a k získání informací, podpory a zpětné vazby.

Vývojáři zapojení do Ask Apple se mohou ptát na různá témata, například na testování na nejnovějších semínkách, implementaci nových a aktualizovaných frameworků z Worldwide Developers Conference (WWDC), zavádění nových funkcí, jako je Dynamic Island, přechod na Swift, SwiftUI a přístupnost a přípravu svých aplikací na nové verze operačního systému a hardwaru. Akce Ask Apple je bezplatná a registrovat se na ni mohou všichni členové Apple Developer Program a Apple Developer Enterprise Program.

Tato série umožní vývojářům klást otázky různým členům týmu Apple prostřednictvím Q&As na Slacku nebo v individuálních úředních hodinách. Q&As umožní vývojářům spojit se s evangelisty, inženýry a designéry společnosti Apple, aby získali odpovědi na své otázky, podělili se o své poznatky a navázali kontakt s ostatními vývojáři z celého světa. Kancelářské hodiny jsou zaměřené na vytváření a distribuci zajímavých aplikací, které využívají nejnovější technologie a design. Vývojáři mohou požádat o pomoc na úrovni kódu, pokyny k návrhu, podněty k implementaci technologií a frameworků, rady při řešení problémů nebo pomoc s pokyny pro hodnocení aplikací a distribučními nástroji. Úřední hodiny budou probíhat v časových pásmech po celém světě a v několika jazycích.

"Naslouchali jsme zpětné vazbě od vývojářů z celého světa ohledně toho, co jim bude při vytváření inovativních aplikací nejvíce užitečné, a zaznamenali jsme zvýšený zájem o individuální podporu a konverzaci s odborníky společnosti Apple," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro celosvětové vztahy s vývojáři a marketing pro podniky a vzdělávání. "Náš tým se snaží neustále rozvíjet podporu naší rozmanité celosvětové vývojářské komunity a jsme rádi, že můžeme nabídnout další nový zdroj informací - Ask Apple."

Ask Apple navazuje na úspěšné programy jako Tech Talks a Meet with App Store Experts, které vývojářům za poslední rok nabídly více než 200 živých prezentací a tisíce úředních hodin.
Jordi Bruin, vývojář iOS z Amsterdamu, uvedl na App Store více než 20 aplikací a zúčastnil se více než 50 vývojářských sezení a laboratoří společnosti Apple včetně Tech Talks a během každoroční konference WWDC společnosti Apple. Jedna z jeho nejnovějších aplikací, Posture Pal, si klade za cíl pomoci uživatelům zlepšit držení těla s využitím pohybových senzorů ve sluchátkách AirPods.

Vypráví, jak ho při tvorbě a zdokonalování aplikace vedly rozhovory s odborníky společnosti Apple.

"Na začátku vývoje aplikace Posture Pal jsem se zúčastnil přednášky Tech Talk zaměřené na pohybové senzory v AirPods. Mluvil jsem s technologickým evangelistou, který mi nejen pomohl pochopit parametry a možnosti této technologie, ale také mi pomohl vymyslet pokročilejší funkce a případy použití, o kterých jsem předtím neuvažoval," řekl Bruin. "Designér ve společnosti Apple také kompletně prošel zkušenosti s nástupem do Posture Pal a zdůraznil aspekty, které by se daly zlepšit. Na základě zpětné vazby jsem odstranil nadbytečné informace a zjednodušil design klíčových obrazovek aplikace. To, že jsem si vyslechl názor odborníka na design UX, mi celkově pomohlo při vymýšlení pokynů pro design mých projektů."

Ondine Bullot je generální ředitelkou společnosti Better Kids a zakladatelkou vzdělávací aplikace Wisdom: Ta učí malé děti sociálním a emočním dovednostem, jako je zvládání pocitů a řešení konfliktů, prostřednictvím her a rozšířené reality (AR). Bullotová a členové jejího týmu z celého světa se účastnili řady akcí včetně Tech Talks, Meet with App Store Experts a diskusí v digitálním salónku WWDC.

"Živě si vzpomínám na účast na individuálních úředních hodinách. Bylo to jedno z nejkreativnějších sezení, pokud jde o představy o nových funkcích a případech použití naší aplikace. Jeden z nápadů, který se objevil a na kterém v současné době pracujeme, je integrace Siri do naší aplikace, aby děti mohly říct 'Hej Siri, potřebuji pomoc s emocemi', což by vyvolalo Moudrost - hlavní postavu naší aplikace -, která by je provedla různými strategiemi uklidnění," řekl Bullot. "Naše aplikace nabízí nepřeberné množství obsahu: interaktivní hry, rozšířenou realitu, řízené meditace, cvičení, materiály k vytištění, tipy pro rodiče, výukové materiály. Díky zpětné vazbě odborníků společnosti Apple jsme nedávno přepracovali navigaci naší aplikace tak, aby vytvořila samostatné cesty pro děti, pedagogy a rodiče, což pomohlo objasnit, které zdroje jsou pro každého z nich relevantní. Přepracovali jsme také sekci meditace, aby byla pro děti názornější a uživatelsky přívětivější."

Série Ask Apple bude probíhat průběžně a první kolo příležitostí se uskuteční 17.-21. října. Stávající členové Apple Developer Program a Apple Developer Enterprise Program se mohou registrovat a najít informace o rozvrhu na stránce developer.apple.com/events/ask-apple.

Kromě seriálu Ptejte se Apple jsou na webu Apple Developer a v aplikaci Apple Developer k dispozici stovky hodin relací na vyžádání, takže vývojáři se mohou dozvědět o nejnovějších technologiích a důležitých novinkách přímo od společnosti Apple na jednom místě, po celý rok, kdykoli a kdekoli se jim to hodí. Vývojáři mají přístup k rozsáhlé knihovně aktuálního, relevantního a praktického obsahu od odborníků a inženýrů společnosti Apple, včetně novinek o všem možném od změn API a frameworků až po pokyny pro lidské rozhraní společnosti Apple, oznámení programů a technických článků, jakož i knihovny technických a designových videí. Společnost Apple také nabízí všem členům programu Apple Developer Program možnost získat individuální podporu na úrovni kódu od inženýrů technické podpory, kteří mohou pomoci vyřešit problémy s kódem aplikace nebo přinést řešení pro urychlení vývoje.

Apple poskytuje vývojářům širokou škálu špičkových nástrojů a komplexní podporu při vytváření, testování, prodeji a distribuci jejich aplikací na více než 1,5 miliardy zařízení Apple. Vývojáře, kteří vytvářejí aplikace pro iOS, iPadOS, macOS, tvOS a watchOS, podporuje rozsáhlá sada bezplatných nástrojů a frameworků - včetně sad pro vývoj softwaru (SDK) a vývojářských služeb s více než 250 000 rozhraní API. Tyto nástroje umožňují vývojářům snadno a rychle přidávat do aplikací nové funkce a využívat výkonné možnosti, jako je strojové učení, rozšířená realita a mnoho dalších. Programy, jako jsou vývojářské akademie Apple, tábory pro podnikatele, akcelerátory aplikací a studentská stipendia WWDC, a také nástroje s otevřeným přístupem, jako jsou Everyone Can Code a Swift Playgrounds, zajišťují, aby byla síla kódovacích technologií dostupná a inkluzivní.

App Store, který byl spuštěn v roce 2008, je nejbezpečnějším a nejživějším tržištěm aplikací na světě, kde je v současné době k dispozici 1,8 milionu aplikací a které každý týden navštíví více než půl miliardy lidí ve 175 regionech. Pomáhá tvůrcům, snílkům a žákům všech věkových kategorií a prostředí spojit se s nástroji a informacemi, které potřebují k budování lepší budoucnosti a lepšího světa. Další informace o vývoji pro App Store najdete na adrese apple.com/app-store/developing-for-the-app-store.

Zdroj informací: