Loading...

Apple představuje iPhone 15 a iPhone 15 Plus

13.09.2023 10:45

Obrovský skok vpřed pro iPhone s nádherným novým designem s odolným, barevným zadním sklem a novým tvarovaným okrajem; dynamický ostrov; 48MP hlavní fotoaparát s 2x teleobjektivem; a USB-C

Apple představil své nejnovější smartphony, iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Nabízejí nejen nový, okouzlující design se zády z odolného, barevně infuzovaného skla a konturovanými hranami, ale také řadu dalších významných inovací a vylepšení.

iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou k dispozici v pěti úžasných nových barvách: černé, modré, zelené, žluté a růžové.

Design a displej

Začíná to zcela novým designem, který zahrnuje průmyslem poprvé použitý barevně infuzovaný zadní skleněný obal s matným texturovaným povrchem a novým konturovaným okrajem na hliníkovém pouzdru. Oba modely jsou k dispozici ve velikostech 6,1 a 6,7 palce a nabízí inovativní způsob interakce s důležitými upozorněními a živými aktivitami díky funkci Dynamic Island.

iPhone 15 a iPhone 15 Plus představují nový tvarovaný okraj a odolné, barevně probarvené zadní sklo.

iPhone 15 a iPhone 15 Plus nabízí výběr z pěti nových barevných variant: růžové, žluté, zelené, modré a černé. Předobjednávky začnou v pátek 15. září s dostupností od pátku 22. září.

Výkonný fotoaparát a A16 Bionic čip

Hlavní novinkou je výkonný 48MP fotoaparát, který umožňuje uživatelům pořizovat fotky a videa s vysokým rozlišením. Díky nové 2x teleobjektivové možnosti mohou uživatelé volit ze tří optických úrovní zoomu. 

Nový 48MP hlavní fotoaparát pořizuje úžasné fotografie s neuvěřitelnou kvalitou obrazu a detaily.

Kromě toho, nové modely iPhone jsou vybaveny nejnovějším A16 Bionic čipem, který poskytuje výjimečný výkon a umožňuje využití špičkových funkcí.

Bezpečnost a konektivita

iPhone 15 a iPhone 15 Plus také zavádějí další generaci portrétů, které umožňují snadné zachycení portrétů s velkým detailem a výkonem při slabém světle. Nově také přináší možnost připojení k satelitnímu systému pro pomoc na cestách.

Oba modely také podporují USB-C konektor, což je univerzálně přijímaný standard pro nabíjení a přenos dat. To umožňuje použití stejného kabelu pro nabíjení iPhonu, Macu, iPadu a nových AirPods Pro (2. generace).

Uživatelé iPhonu 15 mohou nabíjet aktualizované AirPods Pro (2. generace) nebo Apple Watch přímo ze svého iPhonu s novým konektorem USB-C.

Cena a dostupnost

iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou k dispozici v růžové, žluté, zelené, modré a černé barvě, s kapacitami úložiště 128GB, 256GB a 512GB, začínající od $799 (v USA) nebo $33.29 (v USA) měsíčně, a $899 (v USA) nebo $37.45 (v USA) měsíčně. 

Pro zákazníky v USA nabízí Apple skvělé možnosti úspor a upgrade na nejnovější iPhone. Zákazníci v USA mohou získat kredit ve výši $200-$650 (v USA), když vymění iPhone 11 nebo novější a upgradují na iPhone 15 nebo iPhone 15 Plus. 

Závěr

S těmito novými modely iPhone, Apple opět potvrzuje svou pozici lídra v inovacích v oblasti osobní technologie. S novými funkcemi a vylepšeními, jako je například Dynamic Island, nový A16 Bionic čip a vylepšený fotoaparát, jsou iPhone 15 a iPhone 15 Plus připraveny posunout zážitek z používání iPhonu na zcela novou úroveň.