Loading...

Apple AirPods Pro

10.11.2019 18:34

AirPods Pro jsou momentálně nejnovější představená bezdrátová sluchátka značky Apple. Na trhu jsou představy jako druhá varianta sluchátek této značky, pokud se zaměříme pouze na sluchátka bezdrátová a ne na klasická drátová, která jsou automaticky k dostání ke každému zakoupenému iPhonu. První bezdrátová sluchátka byla na trhu představena poprvé na podzim roku 2016, poté došlo akorát k jejich vylepšení. Kdy se na trhu objevilo bezdrátové nabíjení, což ale majitele stálo dost velké peníze. Na zcela novou verzi si tedy stávající uživatelé Applu museli počkat nemalou chvilku, každopádně to stále za to a uživatelé nebudou zklamáni z novinek. AirPods Pro se k prodeji objevila až letos na konci října, takže nebyla představena ani jako součást nových produktů v září.

Cena bezdrátových sluchátek se pohybuje kolem  7.300 Kč. Stejně jako u telefonu nebo hodinek, platí se převážně za značku produktu. Tato cena se samozřejmě může lišit podle prodejce, který postupně nabízí různé druhy slev.

Přednosti sluchátek

  • Pohodlnost - sluchátka jsou vyrobena tak, aby padla každému. Jestliže vám nebudou v uších držet, můžete si vyměnit špunty, které jsou k dispozici ve třech velikostech - malé, střední a velké. V základní sestavě se tak sluchátka prodávají vždy se střední velikostí, zatímco ostatní dvě velikosti jsou k dispozici zabalené v krabičce.
  • Těsnost - sluchátka mají výbornou těsnost, takže při poslechu hudby nebude slyšet jiné zvuky. Nemusí to tak být však neustále. Propustnost hluku je totiž nastavitelná, takže při podržení snímače, je možné hluk nějak propustit, takže uslyšíte nejen hudbu, ale také své přátele v okolí.
  • Odolnost - sluchátka jsou plně odolná vůči potu, takže můžete beze strachu sportovat. Zároveň jsou také odolné proti vodě, takže si můžete vychutnat nejen sport, ale i poslech hudby při dešti. Zároveň také z vlastní zkušenosti vím, že sluchátka zvládnou i pračku. Určitě bych to však nezkoušela schválně nebo nějak pravidelně. Veškerá odolnost je jen dočasná.
  • Nabíjení - sluchátka jako taková se nabíjí pouze v pouzdru. Po použití je tedy vložte do pouzdra a ony se dobijí na další používání. Úroveň jejich nabití a také nabití pouzdra se vám zobrazuje na iPhonu, když začnete sluchátka připojovat. Výdrž sluchátek vkuse na jedno nabití je 4,5 hodiny, můžete je však nabíjen v pouzdru na vícekrát a užít si tak více jak 24 hodin poslechu hudby. Všechna sluchátka jsou kompatibilní s Qi nabíječkou.
  • Vlastní nápis - značka Apple nabízí jedinečnou možnost si sluchátka podepsat. Jestliže si je zakoupíte online, v kamenné prodejně vám tuto možnost neposkytnou, můžete si na pouzdru nechat napsat vlastní jméno, logo případně cokoli jiného vás napadne. Tato služba je bezplatná.
  • Vzhled - oproti první verzi mají sluchátka zcela jiný a nový vzhled. Sluchátka jsou kratší se zahnutou nožičkou. Proto i jejich pouzdro má jiný tvar, nejen že je krabička menší na délku, je však širší a i těžší.
  • Zvuky - v nových sluchátkách byla vylepšena především možnost zvuku. Nejen že si užijete muziku, ale lépe se vám bude telefonovat. Pokud jste během telefonování na rušné ulici, uslyšíte krásně vy druhou stranu, ale také druhá strana uslyší lépe vás a ne okolní svět.
  • Ovladatelnost - ovládání sluchátek není vůbec těžké. 1x stisk - spuštění nebo zastavení muziky, 2x stisk - spuštění následující písničky, 3x stisk - spuštění předchozí písničky, delší stisk - potlačení okolního zvuku a aktivace aplikace Siri.

Pro koho jsou sluchátka vhodná

Jak již bylo zmíněno, sluchátka jsou velice všestranná, takže si každý uživatel užije to, co zrovna potřebuje. Stejně jako MacBook je pracovní počítače, který využíváte každý den, i nová sluchátka AirPods Pro jsou vhodná pro každodenní používání. Vhodná jsou tedy pro každého, kdo potřebuje kvalitní sluchátka každý den, ať už na dlouhodobé cestování, tak na běhání, kdy nechcete neustále tahat nějaký kabel, který se hýbe a převažuje, takže vám sluchátka z uší vypadávají. Vhodná jsou také pro podnikatele, kteří potřebují neustále telefonovat a zároveň pracovat. Nejen že si volání užijí, ale ani nepoznají, že mají sluchátka v uších. Sluchátka určitě nejsou vhodná pro uživatele, kteří je chtějí jen proto, aby se mohli pochlubit, že mají něco od Applu. To si raději kupte značkové tričko, které můžete nosit častěji a bude praktičtější.

Na sluchátka zatím kolují samá pozitivní hodnocení. I za tu krátkou dobu na trhu si sluchátka získala mnoho nových majitelů, kteří jejich koupi provedli už v den, kdy sluchátka vyšla. Převážně většina uživatelů jsou ti, kteří vyměnili stávající AirPods za AirPods Pro. Nemohou si tak stěžovat, protože sluchátka jsou po všech stranách vylepšena. Hlavním rozdílem pro uživatele je jejich ovládání, a také ukládání do pouzdra. Sluchátka nezapadají tak snadno a instinktivně jako u starších sluchátek, musíte tedy ze začátku být opatrní, abyste si sluchátka nerozbili pádem.