Loading...

Co by mohl přinést iOS 14?

10.02.2020 07:46

V červnu společnost Apple představí novou verzi systému iOS. Firma by se měla s novou verzí údajně méně věnovat novým funkcím, přesto některé z nich, které se dle dohadů mohou objevit, uspokojí dlouho čekající uživatele. V čem se bude iOS 14 lišit a co přinese nového?

Napravení chyb

Předchozí verze, kterou Apple představil, měla mnoho chyb. Neustále se objevovaly problémy, které společnost musela opravovat a poskytovat nové aktualizace. Nyní by se měli soustředit méně na nové funkce, některé z nich by se měly odložit na příště, a věnovat se stabilitě a spolehlivosti celého systému. Kromě toho by tento systém měl fungovat i na modelech starých až 5 let. Zda-li se podaří nezopakovat chyby, které Apple pronásledují již od iOS 12, to se teprve dozvíme.

Ochranná známka a dark mode

V Číně si požádala společnost o ochrannou známku k ikoně iTunes. Ta má černé pozadí, které by se mohlo rozšířit i mezi další ikony jako nový noční režim. S tímto nápadem by mohli uživatele šetřit na baterii mnohem více. 

Displej Always on

Na novém modelu Apple Airpods se objevil Always on displej, na kterém i po vypnutí můžete pozorovat například hodiny a datum. Tato funkce by se mohla dostavit i na Apple iPhone v iOS 14. Mohli byste tak pozorovat čas, datum, nebo například počasí jediným pohledem na displej.

Nahrávání hovorů

Dlouhou dobu uživatelům chybí možnost nahrávání hovorů. Z důvodu soukromí uživatelů jej Apple nezařadil mezi své funkce, ovšem nyní by se to mohlo změnit. V mnoha případech by nahrávání hovorů mohlo zachránit jejich uživatelům peníze nebo dokonce život. Bezpečnost by měla být na prvním místě.

Pokud se vývojáři v iOS 14 postarají o některý ze zmíněných konceptů, dále například možnost rozdělené obrazovky s funkcí drag and drop nebo nové emoji, rozhodně je na co se těšit. Důležité je však zajistit, aby systém fungoval spolehlivě bez chyb, které by Apple musel opět v updatech opravovat.