Loading...

Jak vybrat selfie tyč

30.09.2021 07:37

Selfie fotografie jsou dnes hitem internetu a mladých lidí. Tzv. „selfíčka“ si dnes pořizuje každý. Nejedná se o nic složitého a pomocí přední kamery je zvládá téměř každý telefon.

Selfie fotografie jsou dnes hitem internetu a mladých lidí. Tzv. „selfíčka“ si dnes pořizuje každý. Nejedná se o nic složitého a pomocí přední kamery je zvládá téměř každý telefon. Tyto fotografie mohou být vylepšeny pomocí selfie tyče, která umožní širší záběr a fotografování více osob. Mimo jiné umožňují selfie tyče použít zmenšený stativ, například pro noční fotografování, které z telefonů vyšší kvality vypadá opravdu dobře. Pojďme se společně podívat, jaké má selfie tyč parametry a co je při jejím výběru důležité vědět.

Typy selfie tyče

Při výběru selfie tyče nevycházejte pouze z vlastních potřeb. Dostatečný čas věnujte také technickým parametrům a praktickým funkcím. V dnešní době si můžete vybrat mezi dvěma typy. Prvním typem jsou základní selfie tyče, které plní pouze funkci teleskopického držáku. Výhodou tohoto řešení je cena a funkčnost. Druhým typem jsou selfie tyče, které už nabízejí řadu funkcí. Jednou z nich je také možnost stativu.  

Důležité parametry při výběru selfie tyče

Při výběru selfie tyče je důležité zaměřit se na její parametry, mezi které patří:

  • typ připojení,
  • kompatibilita,
  • hmotnost,
  • konstrukce,
  • a pořizovací náklady.

Typ připojení

Prvním důležitým parametrem při výběru selfie tyče je typ připojení. Na současném trhu existují dva druhy. Jedná se o klasické kabelové nebo bezdrátové Bluetooth připojení.

Kabelové připojení

Selfie tyč spárujete s mobilním telefonem přes konektor jack. Výhodou těchto modelů je, že selfie tyč nemusíte dobíjet, protože nemají baterii. Energii využívají z mobilního telefonu. Další výhodou je to, že nehrozí problémy s připojením k mobilnímu telefonu v případě aktualizace softwaru. Nevýhodou může být estetika, která je spojena s kabely.   

Bluetooth připojení

U selfie tyčí s tímto typem připojení je důležité mít ve spínači externí baterii. Nevýhodou je, že se může kdykoliv vybít. Další nevýhodou je, že aktualizovaný software nemusí být vždy kompatibilní se selfie tyčí. Výhodou je design, který už nebudou kazit žádné kabely.

Kompatibilita

Velice podstatným parametrem je kompatibilita. Při výběru selfie tyče se musíte ujistit, zda je váš mobilní telefon kompatibilní s vybraným modelem.

Hmotnost

Dalším parametrem, který byste měli zvážit, je hmotnost selfie tyče. Pokud fotíte jen příležitostně, zvolte lehčí typ. Pro milovníky fotografování se doporučuje robustnější tyč, která vám zaručí kvalitnější fotky a zvládne i fotografování v noci. Hmotnost se u většiny modelů pohybuje okolo 90 gramů.  

Konstrukce

Důležitou vlastnost hraje také samotná konstrukce. Pokud je tyč vyrobena z nekvalitních materiálů, může se vám při fotografování hýbat. Při výběru vám tyč musí dokonale padnout do ruky. Selfie tyč vám nesmí klouzat z ruky.

Pořizovací náklady

Posledním rozhodujícím parametrem jsou pořizovací náklady. Ty se u jednotlivých modelů velmi liší. Nejlevnější základní modely seženete již od 100 Kč. Jedná se o pouhé teleskopické tyče, které nenabízejí žádné funkce. Kvalitnější selfie tyče seženete od 500 Kč. Ty se mohou pyšnit například bezdrátovým připojením Bluetooth.

Nákup kvalitní selfie tyče levně

Na našem eshopu iMore.cz nabízíme kvalitní selfie tyče a příslušenství od ověřených výrobců a za nízké ceny. Stačí si vybrat.

Pro iMore.cz napsala Mony Š.