Loading...

Apple Watch SE recenze

01.11.2021 07:43

Apple Watch dostupná novinka pro nováčky i zkušené uživatele

Máte iPhone a uvažujete o chytrých hodinkách? Třeba o novince SE, která se na trh dostala spolu s modelovou řadous číslem šest? Proč ne. Vyhlédnutými uživateli tohoto přístroje jsou především nováčci v Apple oblasti nebo jejich tradiční uživatelé, kteří mají v oblibě starší verze Apple Watch. Ale celkem jistě mají na to zaujmout každého.

Už vzhled příjemně překvapí

Celé provedení zařízení má nadstandardně propracovaný design, na jehož výrobu byly použity špičkové technologie i materiál – ať už je to hliníkový základ, keramické dno a elegantně zaoblené sklo. Apple Watch SE má navíc po straně zabudovaný reproduktor a na druhém konci také tlačítko s mikrofonem. Čistý lineární vzhled navozuje pocit luxusu.

Čtvercový displej dobře koresponduje s filozofií chytrých telefonů, tedy u chytrých hodinek se podobné ovládání i podobný styl skoro nabízí. Ovládání pomocí digitální korunky je pak opravdu výborné.

Rozměry

Chytré hodinky jsou dostupné ve verzi 44 a 40 mm, přizpůsobí se tak hravě jakékoli ruce. Kvalitní provedené silikonového řemínku zaručuje dostatečný komfort při nošení.

Co chybí?

U tohoto modelu nehledejte měření EKG či okysličení krve. Bohužel rovněž se zapomnělo na rychlejší dobíjení. K získání více dat je třeba iPhone a doprovodné aplikace.

Data

Dvoujádrový procesor Apple S5, grafický čip PowerVR, 1 GM RAM a až 32 GB velikost vnitřního uložiště. Samozřejmostí je GPS a GLONASS.

Hodinky zvládnou i sportovní využití, voděodolnost mají do 50 m, přes Bluetooth si snadno spárujete sluchátka a můžete vyrazit třeba na kolo. Společníka vám bude dělat i druhá generace měřiče srdečního tepu, barometr, aktivní výškoměr či kompas.

Telefonování

Hodinky vyžadují pro komunikaci přítomnost mobilu, ale hovor dobře zvládnou, mají dobrý zvuk i slyšitelnost.

Ovládání

Velmi dobré. Spodní tlačítko ukáže poslední spuštěnou aplikaci, digitální korunka ovládá pohyby v aplikacích či menu. Nechybí dvojklik na platbu kartou a klasické vypnutí podržením.

Aplikace

Jsou prostě třeba. Kromě většího komfortu dostupnosti dalších dat přes ně probíhá rovněž většina nastavení, správa oznámení, úprava zpřístupnění. Zvlášť za zmínku stojí aplikace Zdraví s oblíbenými přehlednými tabulkami, grafy, přehledy o cvičení, chůzi, běhání, srdečním rytmu a podobně.

Výdrž baterie

U těchto chytrých hodinek se dá počítat s delší výdrží než jeden den i přes plné využití. Vždy je ale lepší nechat přes noc dobíjet. U verze 40 mm je pak ale doba výdrže o něco málo menší. Nabíjení - to je, pozor, ale opravdu hrozně pomalé. Plné nabití trvá i něco přes dvě hodiny.

Závěr?

Vzhledově jsou hodinky opravdu třída. Mají celkem dostatečné vybavení a i na tu baterku si člověk nakonec zvykne. Aplikace si s WatchOS 7 skvěle rozumí, hodinky dobře reagují, jsou plynulé. Co je super, je jejich cena.

Autor: Vall