Loading...

Recenze na Apple iPhone 13 mini - perfektní výkon v oblíbeném rozměru

29.11.2021 20:21

Apple patří mezi luxusní značky, které nabízejí nadstandardní produkty všem svým zákazníkům. A když nadstandardní, tak se vším všudy, tedy například i v rozměrech. Ne každému ale velké rozměry mobilních telefonů vyhovují.

Apple patří mezi luxusní značky, které nabízejí nadstandardní produkty všem svým zákazníkům. A když nadstandardní, tak se vším všudy, tedy například i v rozměrech. Ne každému ale velké rozměry mobilních telefonů vyhovují. Důkazem je například stále trvající velká obliba modelu SE (SE 2020). I z toho důvodu se poslední řada iPhone 13 rozšířila o typ iPhone 13 mini. Jaký je tento mobil?

Velký výkon v malém těle

Rozměry iPhone 13 mini jsou pro řadu uživatelů naprosto ideální. Vybaven je totiž dokonalým OLED panelem Super Retina XDR, který se chlubí malou úhlopříčkou 5,4“, která je ovšem bohatá na barvy a úžasný jas.

Výkon v tomto typu je stejný jako nabízí klasický iPhone 13 – čip Apple A15 Bionic, který má až o polovinu lepší výkon, než byl v řade iPhone 12.

Podpora sítí? Ano, samozřejmě

Řada iPhone 13 podporuje 5G i příslušenství MagSafe.

Fotoaparát

Již zmiňovaný čip Apple A15 je důvodem, proč si tímto telefonem pořídíte mnohem lepší fotografie, než jste byli doposud zvyklí. Fotomodul je jednoduše zatím tím nejdokonalejším, co Apple přinesl. Můžete se těšit na jasné fotky, na kterých vyniknou i ty sebenepatrnější detaily, a to klidně i při focení v noci. O to víc si jej užijete, když se rádi zásobíte fotkami ze svých cest, z výletů, ale i ze sportu, protože právě tento model je na tyto aktivity (pro své malé rozměry) vyloženě jako dělaný.

Hlavní kamera dokonce umí zachytit obrovské množství světla a jedinečně zakomponovanou optickou stabilizací pomáhá zachytit neopakovatelné okamžiky i zážitky na téměř profesionální videozáznamy. A druhý objektiv? Je širokoúhlý. Díky němu ten výborný výsledek při nočním focení a také pružnější rychlost a odezva.

Není malý až moc?

Ne, rozhodně není. Displej pořád poskytuje velmi dostačující možnost sledování multimédií, hraní her nebo sdílení pracovních, školních a jiných projektů. Panel sám o sobě je jasnější, svítivost nabízí běžně 800 nitů, v náročnějším HDR režimu pak až 1 200 nitů.

Design

Nebojte se. I u tohoto typu iPhone 13 si užijete nejmodernější eleganci, dokonalé tvary, štíhlý vzhled a příjemný materiál na dotek. Displej je navíc vybaven extrémně odolným keramickým sklem, rámeček je v oblíbeném hliníkovém provedení. A barvy? Bílá Starlight, černá Midnight, modrá Blue, růžová Pink a speciální červená varianta (PRODUCT)RED, při jejímž zakoupení přispíváte na výzkum a léčbu HIV/AIDS.

Pro iMore.cz: Vall