Loading...

Náhlavní souprava AR/VR společnosti Apple prý bude připravena k sériové výrobě v srpnu/září

22.02.2022 14:27

Náhlavní souprava pro smíšenou realitu by se mohla dostat na trh v roce 2022

Podle nové zprávy se opět hovoří o uvedení náhlavní soupravy AR/VR společnosti Apple na trh koncem roku 2022.

Po předchozích tvrzeních Marka Gurmana z agentury Bloomberg, že by se uvedení headsetu pro smíšenou realitu společnosti Apple mohlo posunout až na rok 2023, se ve včerejší zprávě serveru DigiTimes uvádí, že se společnosti podařilo dokončit výrobní testy produktu. V rozšířené verzi této zprávy, kterou viděl server MacRumors, nyní DigiTimes uvádí, že Apple plánuje dostat produkt na trh před koncem roku 2022.

K tomu bude potřebovat dokončit další fázi ověřovacích testů výroby spíše dříve než později - zejména pokud jsou tvrzení o masové výrobě od srpna nebo září přesná.

Podle zdrojů se očekává, že první náhlavní souprava Apple pro rozšířenou realitu, která je určena především pro profesionální aplikace na vertikálním trhu, brzy projde testem EVT3 a v srpnu až září bude uvedena do sériové výroby a koncem roku se dostane na trh.

Sluchátka budou údajně drahá a očekává se, že jejich cena se bude pohybovat kolem 2 000 dolarů. Nepředpokládá se, že by se headset prodával ve velkém množství, alespoň zpočátku. Celý tento produkt však někteří považují spíše za odrazový můstek, protože Apple pokračuje v práci na Apple Glass - produktu, který bude spíše podobný pokročilému produktu Google Glass než VR headsetům, na které jsme spíše zvyklí.

Pokud se Apple skutečně chystá uvést tuto novou náhlavní soupravu na trh do konce roku, můžeme pravděpodobně očekávat nějaké oznámení na letošní akci WWDC. Pokud budou moci vývojáři vytvářet aplikace pro použití v této náhlavní soupravě, budou o tom muset být informováni několik měsíců před jejím uvedením na trh.

WWDC, výroční vývojářská konference společnosti Apple, se obvykle koná v červnu.