Loading...

Nový iPad Air dostane čip M1 jako iPad Pro

08.03.2022 07:17

Upgrade iPadu Air může být lepší, než jsme si mysleli.

Zdá se, že nový iPad Air dostane větší podporu, než jsme si mysleli.

Jak informoval server 9to5Mac, nová generace iPadu Air, o níž se dříve předpokládalo, že bude vylepšena na procesor A15, možná místo toho dostane ještě vyšší výkon, a to čip M1.

Čip M1 byl původně přibalen do MacBooku Air, MacBooku Pro a Macu mini, když Apple oznámil svůj první křemíkový procesor pro Mac. V loňském roce se pak dostal do iPadu Pro, což byl překvapivý krok, který málokdo očekával.

Předchozí zvěsti o novém iPadu Air naznačovaly, že bude vybaven čipem A15 Bionic - stejným, který se nachází v iPhonu 13 a iPadu mini 6. generace. Zdá se však, že Apple chce ještě více zmenšit rozdíl mezi iPadem Air a iPadem Pro, tentokrát přidáním výkonnějšího čipu.

Na základě informací, které viděl server 9to5Mac, bude iPad Air 5 (s kódovým označením J408) vybaven stejným čipem M1, který Apple používá v modelech iPad Pro 2021 a také v první generaci křemíkových počítačů Apple Mac, kam patří 24palcový iMac a MacBook Air 2020.

Očekává se, že nová generace iPadu Air bude kromě čipu M1 vybavena také novou přední kamerou FaceTime, kterou Apple použil v iPadu mini. Nová kamera bude umožňovat funkci Center Stage, která sleduje váš pohyb, takže se můžete pohybovat a zůstat v záběru v aplikacích FaceTime, Zoom a dalších, které kameru používají.

Očekává se, že Apple na akci, která začne dnes v 10:00 PDT, představí také nové Mac Studio, externí displej a iPhone SE.