Loading...

Nové benchmarky iPhonu SE odhalují obrovský skok ve výkonu

11.03.2022 07:11

Telefon zaznamenal velký výkonnostní skok oproti předchozímu modelu.

Nový Apple iPhone SE je mnohem rychlejší než předchozí verze, potvrdily to první uniklé benchmarky zařízení.

Nová skóre nového iPhonu SE v benchmarku Geekbench ukazují na jednojádrové a vícejádrové skóre 1695 a 4021 bodů. Pro kontext: Apple iPhone SE druhé generace dosáhl skóre 1312 a 2819, což podle očekávání potvrzuje obrovský skok ve výkonu z A13 na A15.

Z toho také vyplývá, že nový iPhone SE je z hlediska výkonu na dostřel nejlepšímu iPhonu Apple, iPhonu 13. Tento přístroj se pohybuje kolem hodnoty 1672 pro jedno jádro, ale má příznivější vícejádrové skóre 4481. Středeční zpráva dále odhalila, že iPhone SE má 4 GB paměti RAM, oproti 3 GB u předchozího modelu, což potvrzuje i dnešní nové skóre v Geekbench.

Nový iPhone SE byl představen na úterní březnové akci společnosti Apple spolu s novým iPhonem 13, iPadem Air, Mac Studiem a novým displejem Studio.

Srovnávací testy jsou dobrým ukazatelem nárůstu výkonu mezi jednotlivými zařízeními, jsou však méně použitelné v reálném světě. Starý iPhone SE 3 nebyl žádný břídil a přidání nového čipu A15 bude mít větší vliv na grafický výkon při hraní her, zpracování obrazu při fotografování a na budoucnost zařízení, aby byla zajištěna dlouhodobá softwarová podpora až do systému iOS 15 a dále.