Loading...

Údajný únik designu iPhonu 14 nenaznačuje žádnou změnu oproti iPhonu 13

18.03.2022 07:18

Údajný únik designu iPhonu 14 nenaznačuje žádnou změnu oproti iPhonu 13. Přichází jen den poté, co údajně unikl iPhone 14 Pro.

Jen 24 hodin poté, co údajně unikly CAD rendery iPhonu 14 Pro, se ve čtvrtek objevily nové CAD rendery, které údajně ukazují, že nový iPhone 14 nezmění svůj design oproti iPhonu 13.

Informace pochází od společnosti MySmartPrice, které loni přesně unikl design 11" palcového iPadu Pro. Z jejich zprávy:

Řada iPhone 14, další generace iPhonů společnosti Apple, by měla mít premiéru v září letošního roku. Nyní, několik měsíců před touto událostí, získal portál MySmartPrice exkluzivní CAD rendery vanilkového modelu iPhone 14 prostřednictvím zasvěcené osoby z oboru. Díky těmto RAW CAD renderům máme zatím nejpřesnější pohled na to, jak bude iPhone 14 vypadat při svém uvedení na trh koncem tohoto roku. Drobné změny v letošním roce také znamenají, že inženýři společnosti Apple pracovali v zákulisí na větších věcech, které zaberou více času. U iPhonu 14 můžete očekávat nové základní modely a modely Pro a kompletní změnu designu. Do té doby si užívejte iPhone 13 - nebo prostě zůstaňte u iPhonu 12.

Podle MSP nedojde ke změně designu s ohledem na výřez a pouze k velmi mírné změně krytu zadního fotoaparátu.

Již dříve jsme slyšeli zvěsti, že zatímco u iPhonu 13 se prý Apple zbaví výřezu u iPhonu 14 Pro, u běžného iPhonu 14 prý výřez zůstane ještě nejméně rok, což tento návrh MSP zřejmě potvrzuje. Naznačuje však, že iPhone 14 by nemusel dostat velkou změnu designu na předchozí rok, což není to, čemu jsme se dříve domnívali. Od Marka Gurmana ze září loňského roku:

Únik informací od Jona Prossera na začátku září loňského roku naznačoval, že se iPhone zbaví výřezu a hrbolku fotoaparátu iPhonu 13 u iPhonu 14 Pro, ale v té době nebylo jasné, zda Apple tyto změny přinese i do běžného iPhonu.

Následují zprávy, že si Apple vyhrazuje další upgrade čipu řady A pro iPhone 14 "Pro" a ponechává současný A15 v běžném iPhonu. Pokud je tento nejnovější MSP render přesný, mohlo by to naznačovat, že Apple neplánuje ani designové změny tohoto modelu. Rendery CAD tohoto typu nepocházejí vždy z dodavatelského řetězce společnosti Apple a často je využívají výrobci pouzder, aby předjímali návrhy společnosti Apple pro tvorbu příslušenství. I tak by to ale mohlo naznačovat očekávání v oboru, že nejlepší iPhone od Applu nedostane designový upgrade, v který jsme doufali ještě letos.

Pod článkem jsou CAD ilustrace iPhone 14 Pro i iPhone 14.