Loading...

Vývojářská konference společnosti Apple se vrací v plně online formátu

06.04.2022 07:07

Celosvětová vývojářská konference společnosti Apple se vrací v plně online formátu. Společnost Apple bude opět hostit studentskou soutěž Swift.

CUPERTINO, KALIFORNIE

Společnost Apple včera oznámila, že od 6. do 10. června uspořádá svou každoroční konferenci Worldwide Developers Conference (WWDC) v online formátu, který je pro všechny vývojáře zdarma. Na základě úspěchu posledních dvou ročníků virtuálních akcí představí WWDC22 nejnovější inovace v systémech iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS a zároveň umožní vývojářům přístup k inženýrům a technologiím společnosti Apple, aby se naučili vytvářet převratné aplikace a interaktivní zážitky.

"Ve své podstatě byla konference WWDC vždy fórem pro vytváření kontaktů a budování komunity," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro celosvětové vztahy s vývojáři a marketing pro podniky a vzdělávání. "V tomto duchu WWDC22 zve vývojáře z celého světa, aby se sešli a společně prozkoumali, jak uvést v život své nejlepší nápady a posunout hranice možností. Rádi se s našimi vývojáři spojujeme a doufáme, že všichni účastníci odejdou nabití energií."

Produkty Apple jsou dnes více než kdy jindy součástí každodenního života uživatelů, pomáhají jim učit se, tvořit a propojovat se. Na konferenci WWDC22 získá rostoucí celosvětová komunita více než 30 milionů vývojářů společnosti Apple přehled a přístup k technologiím a nástrojům, které jim umožní realizovat jejich vize. Kromě oznámení, o která se podělíme v rámci keynote a prezentací o stavu společnosti, bude letošní program zahrnovat také více informačních sezení, více špičkových výukových laboratoří, více digitálních salonků, kde se budou moci účastníci zapojit, a více lokalizovaného obsahu, aby se WWDC22 stala skutečně globální událostí.

Kromě online konference uspořádá společnost Apple 6. června v Apple Parku speciální den pro vývojáře a studenty, kteří budou moci společně s online komunitou sledovat klíčovou přednášku a videa o stavu Unie. Počet míst bude omezen a podrobnosti o tom, jak se přihlásit k účasti, budou brzy uvedeny na webu a v aplikaci Apple Developer.
Již třetím rokem bude Apple také podporovat studenty, kteří rádi programují, v rámci soutěže Swift Student Challenge. Swift Playgrounds je revoluční aplikace pro iPad a Mac, díky níž je výuka programovacího jazyka Swift interaktivní a zábavná. V rámci letošní výzvy jsou studenti z celého světa vyzváni, aby vytvořili projekt aplikace Swift Playgrounds na vybrané téma, a své práce mohou zasílat do 25. dubna. Další informace naleznete na webových stránkách Swift Student Challenge.

Společnost Apple je hrdá na to, že prostřednictvím každoročního studentského programu WWDC podporuje a vychovává novou generaci vývojářů. Během uplynulých tří desetiletí si mnoho tisíc studentů zdokonalilo své dovednosti a spojilo se s dalšími programátory všech věkových kategorií. V technologiích pak budují dlouhé a úspěšné kariéry, zakládají startupy podporované rizikovými fondy a neziskové organizace zaměřené na využívání technologií k budování lepší budoucnosti.

Zdroj: Tisková zpráva Apple