Loading...

Jak vybrat obal / kryt / pouzdro na mobilní telefon

10.04.2018 20:06

Dnešní chytré mobilní telefony nebo-li smartphony doslova změnili pohled lidí na pouzdra, obaly a kryty a další ochranné příslušenství. Dnes si bez těchto doplňků používání mobilního telefonu téměř nemůžeme představit.

Dříve byla pouzdra spíše ojedinělá a obvykle šlo o univezální typy, které nebyli moc stylové. Dnešní telefony s velkými skleněnými displeji a někdy i samotnými zády telefonu, elegantními design prvky a materiály náchylným na poškrobání si o ochranu téměř sami říkají. Když jsme se nad tím v týmu zamysleli, došlo nám, že dnes pravděpodobně nepotkáte nikoho, kdo by svůj drahý smartphone v obalu neměl. A není se vlastně čemu divit.

Díky obalům, krytům, pouzdrům a dalším ochranným prvkům můžete totiž ušetřit i několika tisícové nákldy na opravy a zároveň díky širokému výběru vzorů, materiálů a funkcí podtrhnout svou osobnost. Navíc můžete vlastnit několik krytů, každý na jinou příležitost! Obvykle zákazníkům doporučujeme nákup tří vhodně vybraných pouzder tak, aby mohli mít telefon chráněný při každé příležitosti.

Jedno pro svůj volný čas, které Vám vždy udělá radost, druhé konzervativní do práce a pro společenské události a třetí podle zálib například na běhání, na kolo, vodotěsné na potápění apod.
 

Zde naleznete nejčastější typy obalů na mobil:

Kryty měkké / gelové / silikonové / TPU

Tenké silikonové kryty jsou současně asi nejoblíbenější a nejrozšířenější. Kryty z těchto materiálů dobře chrání přístroj při pádech, ale i proti poškrábání. Díky přesně umístěným výřezům pro konektory a výlisům pro tlačítka je nemusíte před použitím s obalů vytahovat. Telefon se v krytu dobře drží, neklouže z ruky a také se Vám i s krytem vejde hravě do každé kapsy. Jelikož tyto kryty na záda telefonu neposkytují přílišnou ochranu displeji, doporučujeme je doplnit o ochranou folií nebo tvrzené sklo. Obvykle bývají tyto kryty vyrobeny z TPU, ze směsi TPU a pevného plastu PVC nebo gumy. Zvláštní skupinou silikonových pouzder jsou pouzdra typu ultra-slim. Jsou to kryty z velice tenkého TPU materiálu (0,3-0,5mm), skoro tedy nezvětšují objem mobilu a nejsou na telefonu téměř vidět. Nevýhodou je menší ochrana telefonu při pádech.

Hodně kvalitní jsou třeba ty od firmy Goospery Mercury. Styl pak můžete podtrhnout třeba kryty Flower Garden, Ring nebo Carbon Armor. Z naší nabídky si určitě vyberete. V naší nabídce samozřejmě nechybí ani originální kryty Apple Silicone Case pro aktuální modely mobilních telefonů iPhone.

Obecně výhodou těchto typů je snadná instalace na telefon nebo sejmutí z telefonu.


Kryty měkké s pevnou zadní částí

Dobře chrání přístroj při pádu i proti poškrábání zezadu i z boků. Velkou výhodou je, že telefon z pouzdra nemusíte před použitím vytahovat a že kryt o mnoho nezvětší jeho velikost. Přední dotykovou plochu je třeba chránit folií nebo tvrzeným sklem. Nevýhodou některých těchto pouzder je, že po pádu na tvrdý povrch mohou prasknout a navíc mezi kryt a mobil může vniknout prach a nečistoty (je tedy třeba kryt čas od času odklapnout a vyčistit). Zvláštní skupinou těchto pouzder jsou oblíbené zrcátkové kryty s kovovým rámem. U těch nemusíte mít obavu, že po pádu prasknou. Zadní pevný obal vypadá např. takto: 

Hodně oblíbené jsou na našem eshopu z této kategorie kryty Ultra Slim Hybrid, což jsou tenké čiré a přitom odolné kryty kombinující flexibilní rám tlumící případné pády a pevná záda o vysoké průhlednosti, která telefonu poskytují dobrou oporu. Tyto kryty máme pro všechny modely iPhone a disponují i kryty na konektory. Oblíbené kryty tohoto typu jsou třeba zrcadlové kryty na iPhone ze série My Mirror.


Plastová pouzdra na mobil

Plastová pouzdra jsou obvykle velice tenká, jsou nabízena ve velké škále stylů a berev, ale kvůli tvrdému materiálu tak dobře netlumí nárazy. Telefon v nich jde pohodlně ovládat, ale nasazování a sundávání už není tak pohodlné jako u silikonových. Z tohoto typu nepřehlédněte v naší nabídce třeba výhodný balíček krytů Every Day pro Apple iPhone, který si zamilovali hlavně naše zákaznice, protože jim umožní svůj telefon kdykoliv sladit se svým aktuálním outfitem.
 

Kryty skládací - dřevěné a extrémě odolné

Sem patří třeba kryty na mobil z pravého dřeva, nejčastěji bambusu. Jelikož je takový kryt pevný a není flexibilní, telefon do nich nejde jednoduše vložit zády jako u ostatních druhů. Obvykle je konstrukce řešena tak, že jde kryt rozdělit na více částí (nejčastěji 2), kdy se telefon nejprve zasune do první části krytu a druhá část se nasune na telefon a obě části se do sebe pevně zacvaknou. Patří sem i extrémě odolná pouzdra která se část po části skládají a někdy dokonce šroubují. Výsledkem je pak skvěle obrněný telefon, což se však obvykle podepíše na praktičnosti.


Univerzální zasouvací kapsy

Oblíbená a jednoduchá pouzdra do kterých se telefon zasune obvykle z horní strany. Telefon v takovém pouzdru obvykle nejde nabíjet a před použitím ho musíte tedy vždy vytáhnout. Pokud je v nich telefon zavřený, poskytují dobrou ochranu, ale jakmile telefon vytáhnete, musíte na něj dávat pozor. Výhodou je u nich obvykle cena a univerzálnost. Setkat se však můžeme i s luxusními koženými kousky.


Flipové pouzdra s vertikálním otevíráním

Jedná se o pouzdra s vertikálním otevíráním. Často jsou elegantní a telefonu posktyují dobrou ochranu ze všech stran. Zavřená drží nejčastěji pomocí skrytého magnetu nebo magnetického poutka. Před použitím mobilu je obvykle nutné pouzdro nejdříve otevřít. Uvnitř je mobilní telefon připevněn pomocí vaničky v podobě plastového nebo silikonového krytu, který je pevně spojen s jednou částí pouzdra. K dispozici jsou také pouzdra s "okénkem", kdy jsou v zavřeném stavu vidět změškané hovory, příchozí SMS nebo hodiny a někdy i přijímat hovory. Neváhejte se podívat na pouzdra pro iPhone z naší nabídky.


Knížková pouzdra na mobily

Knížková pouzdra jsou velice oblíbená. Jedná se o flipová pouzdra s horizontálním otevíráním. Často jsou elegantní a telefonu posktyují dobrou ochranu ze všech stran. Zavřená drží nejčastěji pomocí skrytého magnetu nebo magnetického poutka. Před použitím mobilu je obvykle nutné pouzdro nejdříve otevřít. Uvnitř je mobilní telefon připevněn pomocí vaničky v podobě plastového nebo silikonového krytu, který je pevně spojen s jednou částí pouzdra. K dispozici jsou také pouzdra s "okénkem", kdy jsou v zavřeném stavu vidět změškané hovory, příchozí SMS nebo hodiny a někdy i přijímat hovory. Neváhejte se podívat na pouzdra pro iPhone z naší nabídky.


Hybridní / Armor / Shockproof pouzdra

Pouzdra, která jsou označována jako Hybridní, Armor nebo Shockproof jsou obvykle pouzdra, která jsou masivnější a obvykle jsou poskládaná z více materiálů. Takové kryty poskytují výbornou ochranu před všemi možnými nástrahami a jsou v současnosti velice oblíbené hlavně u mužů. Milimetry a grami navíc však mohou pro někoho být nevýhoda. Kvůli vyšší tuhosti krytů někdy není ovládání tlačítek tak pohodlné, ale komu jde o ochranu telefonu především tyto drobnosti omezující komfort rád obětuje. Často se stakovými setkáme u těch od společnosti Spigen, jejíž kryty máme také v nabídce. K zahození nejsou ani kryty Sniper a další odolné kryty pro iPhone z naší nabídky.


Pouzdra na opasek

Tato pouzdra dnes nejsou nejprodávanější, ale stále mají své fanoušky a zastupení na trhu s pouzdry. Setkat se můžeme s vertikální a horizontální variantou těchto pouzder. Pouzdra drží zavřená nejčastěji pomocí magnetu, suchého zipu nebo zacvaknutá pomocí cvočků. Nejpraktičtější je horizontální varianta tzv. "naležato", která Vám nebude tak vadit při sedání.


Bumper obaly / kryty / pouzdra

Jedná se o druh pouzdra, které kryje pouze obvod telefonu. Jsou obvykle z flexibilní gumy, která se natáhne na mobil nebo z kovu.


Sportovní pouzdra na ruku (na paži)

Tyto pouzdra můžete často vidět u běžců. Zadní strana a pásek jsou obvykle vyrobeny z neoprénu a přední stranu kryje transparentní folie. Dotykový mobil lze také přes tuto folii relativně pohodlně ovládat. Pouzdra slouží k přichycení mobilního telefonu na paži a chrání telefon před prachem, stříkající vodou a poskytují i ochranu proti odření či pádům. Kvalitní sportovní pouzdra z naší nabídky se dokáží přizůsobit na velkou i malou paži a můžou je tak nosit muži i ženy. Zapínání je nejčastěji na suchý zip. Protože výrobci vědí, že při běhání lidé rádi poslouchají hudbu, většina pouzder disponuje otvorem pro pohodlné připojení sluchátek. Sportovní pouzdra na mobil samozřejmě najdete v naší nabídce.

Pouzdra s vestavěnou externí baterií / power bankou

Slabinou dnešních telefonů může zejména pro aktivní uživatele být malá kapacita baterie. Naštěstí existují kryty s integrovanou powerbankou. Zařízení vložítě do tohoto obalu a tím prakticky zvětšíte kapacitu. Někdy i více než dvojnásobně. Z naší nabídky můžeme doporučit třeba ověřná značková pouzdra s baterií Baseus Ample Backpack pro mobilní telefony Apple iPhone.


Dále máme skladem i obaly na mobil pro specifické činnosti, jako např.: pouzdra na kolo, pouzdra na řídítka, běžecká pouzdra kolem pasu, chlupaté obaly na mobil typu králíček, vodotěsné obaly na mobily pro vodáky, obaly s 3D texturou, 100% přírodní dřevěné kryty nebo takové, které Váš mobilní telefon Apple iPhone přemění třeba v herní konzoli Gameboy. I takové u nás najdete.