Loading...

Jak nalepit ochranné tvrzené sklo nebo fólii na displej

11.04.2018 11:23

Instalaci skla i fólie na displej dokáže s troškou trpělivosti a zručnosti opravdu každý, ale pro nezkušené může být perfektní nalepení ochranného tvrzeného skla a zejména pak fólie na displej pořádná výzva. My vám ji rádi pomůžeme úspěšně zdolat. Kromě našeho návodu k použití, který vám vždy zasíláme v elektronické i papírové podobě ke každé objednávce, jsme pro vás připravili i výběr užitečných tipů a těch nejlepších videonávodů z celého internetu, ze kterých se jistě poučí i zkušení "lepiči" ochran na displej.

Stále váháte, jestli to zvládnete? My víme, že ano. Nechte se inspirovat a pusťte se směle do své aplikace ochranného tvrzeného skla či fólie.

Tipy pro aplikaci tvrzeného skla / fólie

  1. Pinstalace_tvrzeneho_skla_folie_na_displej_tipy_navodřed instalací je dobré si uklidit pracovní prostředí a umýt si ruce.
  2. Dobré osvětlení nepodceňujte. Mnohem snáze pak nainstalujete ochranu na to správné místo.
  3. Nespěchejte! Raději nechte instalaci na chvíli, kdy máte čas a klid.
  4. Čistota je půl zdraví, ale i polovina úspěchu při lepení ochrany na displej. Prachové částečky jsou jedna z nejčastějších příčin vzniku bublinek mezi displejem a ochranou. Před zahájením lepení si proto doporučujeme zkontrolovat čistou displeje třeba proti světlu.
  5. Displej vždy nejprve důkladně očistěte přiloženým setem hadříků nebo vhodným čističem a hadříkem z mikrovlákna. Na závěr použijte nálepku "Dust absorber" pro odstranění veškerých prachových částí, které zůstali na displeji.
  6. Vyhodili jste instalační nálepky nebo nebyli součástí balení? Nahradit je můžete třeba lepící páskou.
  7. Čím vytlačit zbývající bublinky, když v balení není kartička pro to určená? Kreditní nebo klubovou kartu máte určitě po ruce, ale často postačí i prsty samotné.
  8. Po nalepení skla nebo fólie doporučujeme sklo ještě přitlačit po celé ploše, aby se mohlo silněji přisát a nalepení tak bylo spolehlivější.
  9. Ztratili jste náš návod k použití? Nezoufejte! Kdykoliv jej naleznete ve svém emailu, nebo si ho můžete opětovně stáhnout na této stránce.
  10. Pokud po instalaci zůstanou mezi displejem a ochranou nějaké bublinky, nezoufejte. Měli by jít vytlačit směrem ven nebo stlačením v daném místě po dobu 30 vteřin. Ty drobné by měli navíc sami vymizet do 3 dnů.
  11. Máte svůj tip pro perfektní instalaci ochrany displeje? Napište nám a pomozme spolu i ostatním k perfektní inastalaci. 

Ochranná tvrzená skla i fólie mají své specifické postupy instalace. Tvrzená skla dělíme dle aplikačního typu na ta se silikonovou adhezí a s obvodovým 3M lepením (tuto informaci u nás najdete vždy v popisu produktu). Více o tom najdete v našem článku na blogu zde. Kompletní návod k použítí zakoupeného příslušenství otevřete kliknutím na tento text. Kromě klasického návodu jsme pro Vás připravili i výběr videí z internetu, které Vám pomohou si o instalaci udělat představu.

Výběr jednotlivých návodů provedete kliknutím konkrétní sekci:

Návody k instalaci ochranného skla - Aplikační typ: Silikonová adheze

Návody k instalaci ochranného skla - Aplikační typ: Obvodové 3M lepení

Návody k instalaci ochranné fólie

Sejmutí / Odinstalace ochranného skla či fólie na displej