Loading...

Nový Apple koučovací program a funkce pro pedagogy

12.04.2022 07:35

Apple oznamuje nový koučovací program a funkce pro pedagogy. Otevření přihlášek na pozici Apple Learning Coach a podzimní příchod nové vzdělávací komunity společnosti Apple.

Poskytování technologií a zdrojů pedagogům je pro Apple zásadní - proto bylo profesionální vzdělávání vždy klíčovou součástí nabídky společnosti Apple v oblasti vzdělávání. Dnes Apple představuje Apple Learning Coach, nový profesionální vzdělávací program pro pedagogy, který je školí v tom, jak co nejlépe využívat technologie Apple. Kromě toho bude na podzim spuštěna komunita Apple Education Community, nové centrum zdrojů pro profesionální vzdělávání Apple a prostor pro spolupráci, kde se budou moci pedagogové spojovat a sdílet své nápady. Apple také oznámil, že spravovaná Apple ID se budou integrovat s aplikací Google Workspace, což uživatelům a IT oddělení usnadní synchronizaci jejich organizačních účtů, spolu s aktualizacemi, které přicházejí do aplikací Apple Classroom a Schoolwork, aby pomohly pedagogům udržet výuku poutavou.

"Víme, že příležitosti k profesionálnímu vzdělávání - od pedagogů pro pedagogy - mají zásadní vliv na uvolnění potenciálu každého žáka. Apple Learning Coach je navržen právě k tomuto účelu a jsme nadšeni, že dnes můžeme tento nový program nabídnout," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro vzdělávání a podnikový marketing. "Těšíme se také na to, že budeme moci online zpřístupnit novou komunitu Apple Education Community jako živý prostor, kde se mohou pedagogové učit a vzájemně se propojovat, a myslíme si, že si pedagogové zamilují nové funkce, které přicházejí do učeben Classroom a Schoolwork, aby byla výuka ještě interaktivnější."

Apple Learning Coach je bezplatný profesionální vzdělávací program, který školí kouče výuky, specialisty na digitální vzdělávání a další koučující pedagogy, aby pomohli učitelům efektivně využívat technologie Apple ve výuce. Prostřednictvím kombinace samostatných lekcí a virtuálních workshopů se specialisty na profesionální vzdělávání společnosti Apple si účastníci odnesou užitečné portfolio, skupinu kolegů a možnost požádat o kredity za další vzdělávání na Lamar University prostřednictvím Texas Education Agency. Každý trenér vzdělávání Apple získá hlubší porozumění tomu, jak podpořit učitele tam, kde jsou, při začleňování technologií do výuky.

"Apple Learning Coach je jednou z nejlepších možností profesního rozvoje, jakou jsem kdy absolvovala, a už teď vidíme jeho dopad v našich třídách," řekla Jessica Kellerová, která se účastnila pilotního projektu programu. Paní Kellerová je specialistkou na výukové technologie ve školách Berkeley County Schools, což je okres s téměř 20 000 žáky v Západní Virginii. Dříve v tomto okrese učila na prvním stupni a nyní vede 10 specialistů na integraci technologií na 21 základních školách. "Jako příklad mohu uvést, že po našich koučovacích sezeních učitelé používají Clips k vytváření videí se studenty. Sledovala jsem, jak přešli od zaměření na to, jak technologii používat, k zaměření na výsledky učení a budování úspěchu žáků."

Mezinárodní společnost pro technologie ve vzdělávání (ISTE) dnes zveřejnila zprávu, která potvrzuje, že Apple Learning Coach získal pečeť shody s jejími standardy pro koučování. Ve zprávě se uvádí, že program Apple Learning Coach "je dobře navržen, má vysoce profesionální přístup, je snadno ovladatelný", a dále konstatuje, že program "přispívá k pedagogicky robustnímu využívání technologií pro výuku a učení" a prokazuje, že "vědomě, cíleně a smysluplně podporuje osvědčené postupy pro výuku a učení v digitálním věku".

Společnost Apple se rovněž podělila o své záměry spustit novou komunitu Apple Education Community. Tato stránka bude sloužit jako centrum pro hloubku profesionálních vzdělávacích programů společnosti Apple - včetně Apple Teacher a Apple Learning Coach. Bude obsahovat výukové centrum, které pedagogové znají a mají rádi, a představí Fórum, které bude spuštěno v beta verzi a které bude sloužit jako bezpečný prostor pro spolupráci pedagogů, kteří se budou moci spojovat a učit se jeden od druhého.

Kromě toho společnost Apple oznámila, že do aplikací Apple School Manager a Apple Business Manager přichází nová funkce: integrace se službami identity Google Workspace. V současné době podporují Apple School Manager a Apple Business Manager integraci s Microsoft Azure Active Directory. Díky této nové integraci mohou IT týmy, které používají Google Workspace, využívat stejné výhody: synchronizaci adresářů a federativní ověřování. Díky synchronizaci adresářů se záznamy o uživatelích a spravované Apple ID vytvářejí automaticky, což správcům IT šetří čas i námahu. A díky federativnímu ověřování se mohou koncoví uživatelé přihlásit ke svému spravovanému Apple ID pomocí účtu Google Workspace, což umožňuje bezproblémové přihlašování do aplikací, jako jsou Pages, Numbers, Keynote, Zprávy, FaceTime a další.

Letos na jaře přibudou důležité nové funkce také v aplikacích Apple pro vzdělávání. Aplikace Třída přidá novou funkci agendy, která umožní pedagogům vytvářet časové osnovy pro výuku a spouštět v aplikaci související akce. Například po 20 minutách volného čtení mohou pedagogové naplánovat přestávku na protažení s oblíbenou aplikací nebo videem na YouTube. Tato nová funkce je zabudována přímo do aplikace Třída s vysoce programovatelným rozhraním, které eliminuje potřebu používat samostatnou aplikaci časovače. S aplikací Apple Schoolwork budou moci pedagogové do pokynů k úkolům, výstupních lístků a zpráv o opakování pokusů přidávat multimédia, například zvukovou nahrávku nebo video, aby zvýšili zapojení žáků a usnadnili porozumění, zejména u žáků s předčtenářskou gramotností. 

Apple Learning Coach přijímá přihlášky od pedagogů z USA do 19. dubna. Apple School Manager bude letos na jaře obsahovat integraci se službou Google Workspace. Funkce aplikací Classroom a Schoolwork jsou v současné době ve fázi beta a budou široce dostupné na jaře. Další podrobnosti najdete na webu AppleSeed for IT. Komunita Apple Education Community bude spuštěna do letošního podzimu a členství v ní bude pro pedagogy a uživatele, kteří se přihlásí pomocí Apple ID, zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva Apple Newsroom