Loading...

Nová verze iMovie s funkcemi Storyboards a Magic Movie

13.04.2022 06:56

Apple představuje novou verzi iMovie s funkcemi Storyboards a Magic Movie. S iMovie 3.0 může každý sdílet své příběhy pomocí videa snadněji než kdykoli předtím.

S iMovie 3.0 může každý sdílet své příběhy pomocí videa snadněji než kdykoli předtím.

Společnost Apple dnes představila novou verzi aplikace iMovie s funkcemi, které usnadňují vytváření krásných upravených videí na iPhonu a iPadu. Storyboards pomáhají začínajícím tvůrcům obsahu a filmařům naučit se stříhat a zlepšit své dovednosti v oblasti vyprávění videí díky předpřipraveným šablonám pro oblíbené typy videí sdílených na sociálních sítích, s kolegy nebo se spolužáky - videa jako DIY, návody na vaření, recenze produktů, vědecké experimenty a další. Díky flexibilním seznamům záběrů a návodům krok za krokem, které klipy pro jednotlivé typy videí pořídit, je snadné začít. Pro ty, kteří chtějí vytvořit video ještě rychleji, vytvoří Magic Movie z klipů a fotografií vybraných uživatelem okamžitě vybroušené video, do kterého automaticky přidá přechody, efekty a hudbu. Obě nové funkce obsahují řadu stylů, které pomáhají přizpůsobit konečný vzhled videa, včetně titulků, filtrů, přechodů, barevných palet a hudby, které jsou navrženy tak, aby spolu spolupracovaly.
"Aplikace iMovie umožnila milionům lidí na celém světě vytvářet a sdílet své příběhy prostřednictvím videa," řekl Bob Borchers, viceprezident společnosti Apple pro celosvětový produktový marketing. "Tato nejnovější verze iMovie, která obsahuje funkce Storyboards a Magic Movie, tvorbu videa ještě více zjednodušuje a myslíme si, že bude i nadále inspirovat další vlnu tvůrců videa, aby se do ní ponořili a začali s ní."

Naučte se a zdokonalte tvorbu příběhů videí s nástěnkami Storyboards

Aplikace Storyboards poskytuje uživatelům zásadní náskok v procesu tvorby videa a pomáhá začátečníkům naučit se upravovat a zlepšovat své dovednosti v oblasti vyprávění příběhů. Místo toho, aby tvůrci začínali s prázdnou časovou osou, mohou si vybrat z 20 různých storyboardů s různými oblíbenými typy videí, včetně návodů na vaření, otázek a odpovědí, recenzí produktů, zpravodajských reportáží a dalších. Každý storyboard má seznam záběrů, který uspořádává klipy tak, aby vyprávěly konkrétní příběh. Každý placeholder obsahuje také ilustrační miniaturu spolu s tipem, který klade otázku nebo navrhuje, jak daný klip natočit, aby byl zajímavější. Pro další přizpůsobení lze záběry přidávat, měnit jejich pořadí a odstraňovat je ze storyboardu podle potřeby.

Tvůrci mohou experimentovat s různými styly videa, které zahrnují titulky a přechody, stejně jako možnosti rozvržení titulků, písem, filtrů a barevných palet. Hudební stopy se dynamicky přizpůsobují délce projektu a uživatelé mohou každý klip vylepšovat pomocí intuitivních nástrojů pro úpravy, jako je stříhání, dělení, rychlost a hlasitost klipu.
Dokončená videa Storyboard lze snadno sdílet z aplikace iMovie prostřednictvím aplikací Zprávy, Mail a na platformách sociálních médií.

Okamžité vytváření videí pomocí aplikace Magic Movie

Aplikace Magic Movie pomáhá vytvářet krásná videa na míru - s titulky, přechody a hudbou - pouhými několika klepnutími. Při vytváření filmu Magic Movie uživatel jednoduše vybere album nebo libovolnou skupinu fotografií či obrázků ze své knihovny a Magic Movie okamžitě identifikuje nejlepší části záběrů a vytvoří projekt. Tvůrci si mohou film Magic Movie snadno upravit podle svých představ tím, že klipy ve zjednodušeném seznamu záběrů Magic Movie přeskupí nebo odstraní, případně mohou projekt dále upravovat. Přidáním stylů lze změnit vzhled celého videa. Stejně jako videa Storyboard lze i Magic Movies sdílet z iMovie prostřednictvím Zpráv, Mailu a sociálních sítí.

Dostupnost

iMovie 3.0 včetně nových funkcí Storyboards a Magic Movie je dnes k dispozici jako bezplatná aktualizace v App Store pro zařízení s iOS 15.2 nebo novějším a iPadOS 15.2 nebo novějším.