Loading...

Apple Myeongdong se otevře v sobotu 9. dubna v Jižní Koreji

06.04.2022 07:35

Apple spolupracuje s renomovanými umělci napříč žánry na nové sekci Today at Apple oslavující korejskou kulturu.

Apple spolupracuje s renomovanými umělci napříč žánry na nové sekci Today at Apple oslavující korejskou kulturu.

SOUL, JIŽNÍ KOREA

Společnost Apple 6.4.2022 představila Apple Myeongdong, novou maloobchodní prodejnu v centru rušné nákupní čtvrti v Soulu. Tento nový prostor, který slouží jako největší prodejna společnosti Apple v Jižní Koreji, bude zákazníky zvát k objevování nejnovějších produktů Apple, k poskytování nejlepší podpory ve své třídě od vysoce kvalifikovaných specialistů a k účasti na vzdělávacích sezeních Today at Apple. 

"Jsme nadšeni, že můžeme otevřením této speciální prodejny v Myeongdongu prohloubit náš vztah s korejskými zákazníky," řekla Deirdre O'Brienová, senior viceprezidentka společnosti Apple pro maloobchodní prodej a lidi. "Náš neuvěřitelný maloobchodní tým je připraven přivítat místní komunitu a zveme všechny, aby zde našli nekonečnou inspiraci při zkoumání inovativních produktů a služeb společnosti Apple."

Apple Myeongdong bude sloužit jako scéna pro zavedené i nové korejské umělce, kteří budou dnes v rámci Apple sessions oslavovat současnou korejskou kulturu. V obchodě Apple se poprvé v historii uskuteční K-pop Today at Apple Remix session, na které vystoupí K-popová superskupina SEVENTEEN. Nové sezení, které bude spuštěno v dalších obchodech Apple po celé Asii, bude zaměřeno na singl "Darl+ing", který skupina brzy vydá a který vyjde v květnu před jejich plnohodnotným albem. Účastníci se dozvědí více o tvůrčím procesu skupiny a dekonstruují novou skladbu pomocí iPadu a GarageBandu. 

Apple také spolupracuje s dalšími umělci na inspirativních sezeních Today at Apple oslavujících korejskou kreativitu ve všech podobách:

  • Umělecká laboratoř: "Kreslení jarních květinových pozdravů" s umělkyní Nanan Kang
  • Fotolaboratoř: "Zachyťte barvy Soulu" s cestovatelským fotografem Lee Jongbeomem
  • Exkluzivně: Rozhovor s Minhou Kim, hvězdou nového původního dramatu společnosti Apple "Pachinko"
  • Umělecká laboratoř: "Vytvořte si vlastní abstraktní svět v rozšířené realitě" s umělcem VAKKI
  • Účastníci se mohou registrovat na adrese apple.com/kr/today/myeongdong

Rozsáhlý dvoupatrový obchod je umístěn v základně zcela nové věže v centru města, zabírá celou šířku bloku a vytváří velkolepou uliční frontu. Návštěvníkům nabízí malé útočiště před ruchem rušné ulice, upravené kapesní zahrádky lemují oba rohy prodejny a jejich součástí jsou sochy vytvořené na zakázku korejskými umělci Jaehyo Lee a VAKKI. Zeleň plynule přechází do prostoru, kde výlohu prodejny lemuje stinný háj stromů. V Apple Myeongdong je také poprvé instalována vodorovně podepřená skleněná fasáda s dvojitou výškou.

Po vstupu dovnitř si zákazníci mohou na stolech a uličkách prohlédnout nejnovější produkty a služby společnosti Apple - včetně Apple TV+ po jejím nedávném uvedení na korejský trh. Nově vyhrazený prostor Apple Pickup, první svého druhu v Asii, umožňuje ještě pohodlnější vyzvednutí produktů objednaných online. Návštěvníci mohou mezi jednotlivými patry cestovat po schodišti, které je zprůhledněno skleněnými stoupačkami, nebo výtahem z nerezové oceli.

Druhé patro poskytuje dostatek prostoru k prohlídce a podpoře 220členného týmu prodejny, který hovoří 11 jazyky a zastupuje více než osm národností. Zasedací místnost, do níž jsou integrovány odstíny papíru Hanji z místních zdrojů, nabízí intimní prostředí, kde může obchodní tým prodejny nabízet poradenství a školení podnikatelům, vývojářům a dalším obchodním zákazníkům. Forum s velkou videostěnou uprostřed vytváří vyvýšenou galerii s výhledem na město a slouží jako místo, kde se konají sezení Today at Apple.

Společnost Apple působí v Jižní Koreji již více než 20 let a její trvalé investice a inovace podporují stovky tisíc pracovních míst v celé zemi. Od prvního otevření Apple Garosugil v roce 2018 přivítal Apple ve svých prodejnách miliony návštěvníků a nadále jim poskytuje příležitosti k učení, tvorbě a zapojení. V březnu letošního roku Apple otevřel svou Apple Developer Academy s POSTECH a začátkem tohoto týdne byly otevřeny přihlášky do vůbec prvního Apple Manufacturing R&D Acceleratoru.

Apple pokračuje ve svém silném závazku vůči zákazníkům v Koreji a poskytuje jim neuvěřitelné zážitky z produktů, softwaru i služeb. S uvedením Apple TV+ představil Apple svůj první korejský originální seriál "Dr. Brain" spolu s novým originálním seriálem "Pachinko" a na začátku letošního roku spolupracoval Apple se světoznámým režisérem Park Chan-wookem na snímku pro iPhone "Life Is But a Dream".

Obchod přivítá první návštěvníky v sobotu 9. dubna v 10 hodin místního času. Vzhledem k tomu, že zdraví a pohoda zákazníků a členů týmu jsou pro Apple nejvyšší prioritou, zavede prodejna komplexní zdravotní opatření a návštěvy v Apple Myeongdong v den otevření budou pouze po předchozí domluvě. Zákazníci si mohou na webu apple.com/kr/myeongdong vybrat z dostupných časů a každá nepřenosná rezervace umožňuje vstup jedné osobě.

Na základě tiskové zprávy Apple Newsroom