Loading...

Elon Musk oficiálně kupuje Twitter

26.04.2022 07:06

Přišel král digitálního náměstí. Elon Musk oficiálně kupuje Twitter.

V tiskové zprávě společnost oznámila, že uzavřela s Muskem dohodu o převzetí Twitteru za 54,20 USD za akcii, což představuje ocenění na přibližně 44 miliard USD. Po dokončení transakce se Twitter stane soukromou společností.

"Podle podmínek dohody obdrží akcionáři společnosti Twitter po uzavření navrhované transakce 54,20 USD v hotovosti za každou kmenovou akcii společnosti Twitter, kterou vlastní. Kupní cena představuje 38% prémii k závěrečné ceně akcií společnosti Twitter ze dne 1. dubna 2022, což byl poslední obchodní den před tím, než pan Musk zveřejnil svůj přibližně 9% podíl ve společnosti Twitter."

Bret Taylor, nezávislý předseda správní rady společnosti Twitter, uvedl, že dohoda je "nejlepší cestou pro akcionáře společnosti Twitter".

"Rada společnosti Twitter provedla promyšlený a komplexní proces posouzení návrhu společnosti Elon s úmyslným zaměřením na hodnotu, jistotu a financování. Navrhovaná transakce přinese značnou peněžní prémii a věříme, že je pro akcionáře společnosti Twitter tou nejlepší cestou vpřed."

Parag Agrawal, současný generální ředitel společnosti Twitter, se dotkl vlivu, který má tato značka sociálních médií na svět.

"Twitter má smysl a význam, který ovlivňuje celý svět. Jsem hluboce hrdý na naše týmy a inspirován prací, která nikdy nebyla důležitější."

Sám Musk v závěru tiskové zprávy uvedl, že z platformy plánuje vytvořit důvěryhodné digitální náměstí.

"Svoboda projevu je základem fungující demokracie a Twitter je digitální náměstí, kde se diskutuje o věcech, které jsou pro budoucnost lidstva zásadní. Chci také, aby byl Twitter lepší než kdykoli předtím, a to vylepšením produktu o nové funkce, zpřístupněním algoritmů, aby se zvýšila důvěra, porážkou spamových botů a ověřením pravosti všech lidí. Twitter má obrovský potenciál - těším se na spolupráci se společností a komunitou uživatelů, abychom ho uvolnili."

V současné době není jasné, jak přesně se Twitter pod Muskovým vedením změní. Musíme si počkat na několik měsíců, které budou pro tuto sociální síť jistě bohaté na události.