Loading...

Apple údajně snižuje počet zaměstnanců v některých prodejnách

28.04.2022 07:13

Apple údajně snižuje počet zaměstnanců v některých prodejnách. Možná byste se teď měli ucházet o jinou pozici v Apple Storu.

Společnost Apple údajně zpomalila přijímání zaměstnanců na pozice v Genius Baru, což je označováno za krok ke snížení nákladů.

Jak uvedla agentura Bloomberg, "lidé obeznámení s touto záležitostí" uvedli, že společnost některým obchodům sdělila, že nebude doplňovat pozice, a také odvolala některé ústní nabídky práce.

V posledních týdnech Apple informoval některé prodejny, že nebude obsazovat pozice Genius, které se uvolnily po odchodu zaměstnanců, uvedli tito lidé, kteří si nepřáli být jmenováni, protože situace je soukromá. Společnost také v některých případech odvolala ústní nabídky práce na těchto pozicích. Podle těchto lidí však společnost Apple nepropouštěla zaměstnance ani nezavedla plošné zmrazení náboru.

Zaměstnanci v postižených prodejnách to považují za krok ke snížení celkového počtu zaměstnanců v obchodě kvůli poklesu zákazníků v průběhu pandemie.

Zpomalení mělo podle zaměstnanců za následek, že v jednotlivých prodejnách zůstalo neobsazeno pět nebo více pozic technické podpory. Zaměstnanci popsali tyto změny jako součást snahy o snížení počtu zaměstnanců v pobočkách, které nemají tolik zákazníků jako před pandemií.

Společnost Apple se k této zprávě odmítla vyjádřit, ale je logické, že upraví počet zaměstnanců v prodejnách, které zaznamenávají trvalý pokles počtu zákazníků. Zatímco Genius Bar byl ikonickou součástí mnoha obchodů Apple Store, společnost přijala v Genius Grove pro své modernější maloobchodní pobočky jiný přístup.

I přes snížení počtu zaměstnanců se očekává, že společnost Apple na čtvrtečním jednání o výsledcích za 2. čtvrtletí 2022 oznámí působivé finanční výsledky.