Loading...

Společnost Apple oznámila výsledky za druhé čtvrtletí

28.04.2022 23:20

Společnost Apple oznámila výsledky za druhé čtvrtletí. Tržby vzrostly o 9 % a dosáhly nového rekordu v 1. čtvrtletí. Tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima.

Společnost Apple oznámila výsledky za druhé čtvrtletí. Tržby vzrostly o 9 % a dosáhly nového rekordu v 1. čtvrtletí. Tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima.

CUPERTINO, KALIFORNIE 28. DUBNA 2022

Společnost Apple dnes oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2022, které skončilo 26. března 2022. Společnost dosáhla v březnovém čtvrtletí rekordních tržeb ve výši 97,3 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 9 %, a čtvrtletního zisku na zředěnou akcii ve výši 1,52 dolaru.

"Rekordní výsledky tohoto čtvrtletí jsou důkazem neutuchajícího zaměření společnosti Apple na inovace a naší schopnosti vytvářet nejlepší produkty a služby na světě," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Jsme potěšeni silnou odezvou zákazníků na naše nové produkty a také pokrokem, kterého dosahujeme, abychom se do roku 2030 stali uhlíkově neutrálními v celém našem dodavatelském řetězci i v našich produktech. Jako vždy jsme odhodláni být ve světě hybnou silou dobra - jak v tom, co vytváříme, tak v tom, co po sobě zanecháváme."

"Velmi nás těší naše rekordní obchodní výsledky za březnové čtvrtletí, kdy jsme dosáhli rekordních tržeb za služby a rekordních tržeb za březnové čtvrtletí za iPhone, Mac a Wearables, Home and Accessories. Pokračující silná poptávka zákazníků po našich produktech nám pomohla dosáhnout historicky nejvyššího počtu instalovaných aktivních zařízení," řekl Luca Maestri, finanční ředitel společnosti Apple. "Naše dobré provozní výsledky vygenerovaly provozní cash flow ve výši více než 28 miliard dolarů a umožnily nám vrátit našim akcionářům během čtvrtletí téměř 27 miliard dolarů."

Představenstvo společnosti Apple vyhlásilo peněžní dividendu ve výši 0,23 USD na akcii kmenových akcií společnosti, což představuje zvýšení o 5 %. Dividenda je splatná 12. května 2022 akcionářům s rozhodným dnem pro výplatu k 9. květnu 2022. Představenstvo rovněž schválilo navýšení stávajícího programu zpětného odkupu akcií o 90 mld.

Společnost Apple poskytne přímý přenos konferenčního hovoru k finančním výsledkům za 2. čtvrtletí 2022, který začne 28. dubna 2022 ve 14:00 SEČ na adrese apple.com/investor/earnings-call. Tento webový přenos bude možné opakovat přibližně dva týdny poté.

Konsolidovaná účetní závěrka ke stažení

Na základě tiskové zprávy Apple