Loading...

Aplikace Připomínky pro iPhone a iPad

14.05.2022 08:47

Jak si na iPhonu nebo iPadu zapisujete úkoly a odškrtáváte návody? Pomocí předinstalované aplikace Připomínky!

Přestože aplikace Připomínky nikdy nenahradí sofistikovanou aplikaci pro plnění úkolů, je to skvělá aplikace pro začátek pro ty, kteří s úkoly nebo seznamy úkolů teprve začínají.

V systému iOS 15 můžete Reminders používat k vytváření nákupních seznamů nebo seznamů na balení věcí nebo k udržování pořádku v práci a doma. Můžete si nastavit připomenutí na konkrétní čas nebo konkrétní místa, takže si nezapomenete vzít léky, když potřebujete, a zastavit se v obchodě, když odcházíte z kanceláře. Úkoly můžete kdykoli přidávat pomocí Siri - a "Hey Siri!", zcela bez použití rukou! - a dokonce si připomenout cokoli, na co se díváte na jakémkoli zařízení Apple, pouhým vyslovením "zapamatuj si to". Je to skvělý nástroj, který už má váš oblíbený iPhone a iPad nainstalovaný, tak proč se ho nenaučit používat!

Jak nastavit seznamy úkolů v aplikaci Připomínky

Aplikace Připomínky pro iPhone a iPad umožňuje vytvářet seznamy úkolů a dokonce je sdílet s přáteli. Ať už se jedná o seznam nákupů pro vás a vaši rodinu, seznam večírků pro vaše přátele nebo seznam "hotových věcí" pro velký projekt doma nebo v práci, seznamy připomínek vás udrží soustředěné a organizované!

Jak vytvářet úkoly v aplikaci Připomínky

Jistě, úkol můžete přidat do seznamu v aplikaci Připomínky, ale pokud chcete věci opravdu dokončit, můžete k připomínce přidat datum nebo dokonce místo splatnosti. Tímto způsobem můžete dostávat upozornění nejen na konkrétní časy, ale také na to, kdy odejdete nebo přijedete na konkrétní místo. Už nikdy nezapomeňte vyndat pizzu z trouby, zavolat domů, když odcházíte z práce, nebo vyzvednout mléko, když přijdete do obchodu - naučte se vytvářet úkoly v aplikaci Připomínky!

Jak označit splněné úkoly v Připomínkách

Úkol lze z Připomínek odebrat dvěma způsoby. Prvním z nich je klepnutí na tlačítko Dokončeno, čímž se úkol označí jako splněný a skryje se z aktivního seznamu. Druhým způsobem je ruční odstranění úkolu ze seznamu, ať už jste jej splnili, nebo ne. Když se naučíte odstraňovat úkoly v aplikaci Připomínky, nejenže se ujistíte, že vaše úkoly budou splněny, ale také si dopřejete uspokojivý dopaminový zážitek z vyškrtnutí úkolu ze seznamu úkolů!

Jak upravovat úkoly v Připomínkách

To, že jste si stanovili nějaký úkol nebo úkol, neznamená, že u něj zůstanete. Připomínky umožňují přidávat časovače nebo upozornění na polohu, upravovat text a měnit prioritu, a dokonce přidávat poznámky, pokud je potřebujete. Úpravy úkolů v aplikaci Připomínky vám umožní mít nad úkoly přehled a upravit je, když už nevyhovují vašim potřebám.

Jak sdílet Připomínky s rodinou

Pokud používáte Rodinné sdílení, můžete Připomínky sdílet se všemi členy skupiny. Sdílené připomenutí jsou skvělým způsobem, jak udržet celou rodinu organizovanou a zapojenou, od položek nákupního seznamu po domácí práce, od seznamů na balení po úkoly na den hry. Nejlepší na tom je, že jakmile povolíte funkci Rodinné sdílení, můžete začít sdílet úkoly a seznamy úkolů v aplikaci Připomínky!

Jak nastavit připomenutí a aktualizovat seznamy úkolů pomocí Siri

Virtuální asistentka Apple byla navržena tak, aby ti pomáhala dělat věci, a součástí této práce je i vytváření a aktualizace Připomínek pomocí Siri. Pokud potřebujete pobídnout, abyste cestou domů vyzvedli mléko, včas objednali dárek na velkou oslavu nebo domluvili schůzku na oběd před koncem dne, Siri vám pomůže.

Existuje několik skvělých aplikací třetích stran pro správu úkolů!

Připomínky jsou sice součástí softwaru Apple, ale není to jediná možnost. V App Storu se pohybuje spousta skvělých aplikací pro správu úkolů a úkolů, které můžete prozkoumat. Některé jsou plné možností přizpůsobení, jiné jsou elegantní a jednoduché a další velmi pestré a barevné. Pokud vám tedy aplikace Připomínky nevyhovuje, nebojte se vystoupit z řady!