Loading...

Apple zavádí nové odborné školení pracovníků v oblasti IT

20.05.2022 06:39

Společnost Apple zavádí nové odborné školení na podporu rostoucího počtu pracovníků v oblasti IT. Nové online kurzy a certifikace pro podporu, nasazení a správu zařízení Apple připravují pracovníky na žádané profese.

Společnost Apple zavádí nové odborné školení na podporu rostoucího počtu pracovníků v oblasti IT. Nové online kurzy a certifikace pro podporu, nasazení a správu zařízení Apple připravují pracovníky na žádané profese.

Poptávka po kvalifikovaných podpůrných a technických pracovnících v podnicích roste, přičemž se předpokládá, že v letech 2020 až 2030 poroste počet pracovních míst zejména v oblasti počítačových a informačních systémů rychleji, než je průměr všech profesí. S tím, jak firmy rozšiřují využívání technologií, zaměstnanci požadují, aby v práci používali iPhone, iPad a Mac, což vede ke zvýšené potřebě IT odborníků kvalifikovaných v oblasti podpory a správy produktů Apple.

Aby společnost Apple pomohla uspokojit tuto rostoucí poptávku, zahájila dnes aktualizovaná odborná školení a certifikace pro podporu a správu IT. Školení bylo zcela přepracováno a přesunuto do online formátu, který se provádí sám. Uživatelé mohou prokázat své kompetence dvěma novými zkouškami a získat certifikaci od společnosti Apple.

"Mac, iPad a iPhone používá ke své nejlepší práci více lidí než kdykoli předtím a poptávka po IT profesionálech s certifikátem Apple nikdy nebyla větší," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro marketing v oblasti podnikového a vzdělávacího vzdělávání. "Profesionální školení Apple pomáhá každému, kdo se zajímá o technologie - ať už mění povolání, nebo si rozšiřuje své dovednosti - získat dobře placená IT místa s certifikáty, které potenciální zaměstnavatele zaujmou. Jsme hluboce přesvědčeni o inkluzivitě v oblasti technologií, takže nové kurzy jsou samoplátecké a volně dostupné a snažíme se zajistit, aby schopnost platit nebyla překážkou pro získání certifikace Apple."

Dva nové kurzy Apple Professional Training - Podpora zařízení Apple a Nasazení a správa zařízení Apple - jsou k dispozici již dnes na stránkách training.apple.com. Kurzy na sebe navazují a postupně rozvíjejí dovednosti a koncepty. Po dokončení každého kurzu jsou k dispozici nové certifikační zkoušky, které prokazují kompetence dosažené na jednotlivých úrovních s odpovídajícími digitálními odznaky společnosti Apple. Každá zkouška stojí 149 dolarů a certifikace se může zobrazit v životopisech, online profilech a na pracovních portálech, což uživatelům umožní vyniknout při hledání zaměstnání - a zaměstnavatelům najít kvalifikované kandidáty.

Společnost Jamf, která se zabývá správou a zabezpečením zařízení Apple, oznámila, že její komunita profesionálů, kteří v práci spravují produkty Apple, se od roku 2017 rozrostla o více než 150 procent na více než 100 tisíc členů. A společnosti jako Ford hledají talenty pro správu svých produktů Apple.

"Transformaci společnosti Ford a poskytování skvělé hodnoty našim zákazníkům podporují technologie - včetně toho, že našim lidem umožňujeme odvádět nejlepší práci s těmi nejlepšími nástroji, protože vytváříme digitální továrnu budoucnosti," řekl Mike Amend, ředitel podnikových technologií společnosti Ford. "V rámci tohoto procesu zavádíme pro naše zaměstnance Mac jako možnost volby. Nové certifikáty společnosti Apple pro profesionální školení nám pomohou přilákat vysoce talentované lidi z IT a dohlédnout na to, aby úspěšně plnili náš plán růstu Ford+."

Nová řada IT školení společnosti Apple začíná kurzem Podpora zařízení Apple. Prostřednictvím článků a řízených cvičení se kurz zabývá nástroji, službami a osvědčenými postupy, které používá odborník na help desk, technický koordinátor nebo poskytovatel služeb pro uživatele počítačů Mac, iPhone a iPad v organizaci. Po absolvování přibližně 14 hodin výukového obsahu mohou uživatelé složit zkoušku a získat certifikát Apple Certified Support Professional.

Druhou úrovní školení z řady IT je kurz Nasazení a správa produktů Apple, který se zabývá konfigurací, správou a zabezpečením produktů Apple pomocí správy mobilních zařízení (MDM). Během přibližně 13 hodin obsahu se uživatelé seznámí s vývojem strategie nasazení, používáním aplikací Apple Business Manager a Apple School Manager a konfigurací zařízení pomocí řešení MDM. Po úspěšném absolvování zkoušky získají uživatelé certifikát Apple Certified IT Professional.

Společnost Apple spolupracuje s komunitními vysokými školami a univerzitami a nabízí jim přípravné kurzy na získání odznaku Apple Certified IT Professional. Prostřednictvím iniciativy CEI (Community Education Initiative) poskytne společnost Apple stipendia na pokrytí nákladů na zkoušky pro zúčastněné studenty partnerských institucí CEI. Společnost Apple nejprve spolupracovala s Austin Community College v texaském Austinu, kde začátkem roku 2020 nabídla kurz pro nasazení v Applu, a letos v létě jej rozšíří na Maricopa Community Colleges v arizonském Chandleru a Mesě, přičemž další školy v rámci CEI budou oznámeny. Ed Farm, vzdělávací nezisková organizace se sídlem v Birminghamu v Alabamě, bude letos v létě nabízet také přípravné kurzy k certifikačním zkouškám Apple v rámci pokračujícího partnerství této neziskové organizace se společností Apple.

Společnost Apple také spolupracuje s nadací Mac Admins Foundation, aby zajistila další přístup k novým zkouškám Apple. Díky podpoře společnosti Apple bude nadace nabízet poukazy pro uchazeče s finanční potřebou. Dvěma klíčovými zásadami nadace Mac Admins Foundation jako nové organizace 501(c)(3) je vytvoření vstřícné a dostupné organizace pro rozšíření profese a zachování cenově dostupného přístupu ke všem zdrojům komunity. Další podrobnosti a možnost podat přihlášku naleznete na stránkách macadmins.org.

"Na zcela nových kurzech Apple Professional Training, které uživatelům poskytují solidní základy pojmů a teorie týkající se podpory a nasazení produktů Apple, se toho líbí hodně," řekl Tom Bridge, spolupředseda nadace Mac Admins Foundation. "Obě zkoušky Apple navíc plně reprezentují hloubku a rozsah dovedností potřebných k úspěchu. Jedná se o důležitý milník pro komunitu Mac Admins - ta se od roku 2019 rozrostla o 48 procent. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společností Apple v naší nové kapitole jako 501(c)(3) a zajistit, aby certifikace byla dostupná každému, kdo má chuť udělat nový krok vpřed ve své kariéře."

Kurzy Apple Professional Training jsou nyní k dispozici na adrese training.apple.com.

Zdroj: Tisková zpráva Apple Newsroom