Loading...

Apple představuje nové řemínky Apple Watch Pride Edition

25.05.2022 07:32

Apple představuje nové řemínky Apple Watch Pride Edition. V červnu bude spuštěna nová kampaň Shot on iPhone pride.

Apple představuje nové řemínky Apple Watch Pride Edition. V červnu bude spuštěna nová kampaň Shot on iPhone pride.

Na oslavu měsíce hrdosti letos v červnu vydává Apple dva nové náramky z edice Pride s dynamickými ciferníky Pride na podporu globální komunity LGBTQ+ a hnutí za rovnoprávnost. Letošní Pride Edition Sport Loop představuje barevný gradient se slovem "pride" vetkaným přímo do pásku. Apple také na Instagramu spouští novou kampaň Shot on iPhone pride, která zachycuje podstatu umělců a osobností globální LGBTQ+ komunity.

Apple hrdě navazuje na svou dlouhodobou podporu organizací na podporu LGBTQ+ komunity, které se snaží o pozitivní změny, od organizace Encircle, která poskytuje život podporující programy a služby pro LGBTQ+ komunitu a jejich rodiny, až po The Trevor Project, největší světovou organizaci pro prevenci sebevražd a krizovou intervenci pro LGBTQ+ mladé lidi. Mezi další organizace, které Apple podporuje, patří Equality Federation Institute, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, ILGA World, The National Center for Transgender Equality, PFLAG a SMYAL. Řemínky a ciferníky hodinek Apple Watch Pride Edition již sedmým rokem ilustrují způsoby, jakými společnost stojí na straně komunity LGBTQ+, jak ji podporuje a jak je na ni hrdá.

Sportovní řemínek Pride Edition Loop

Členové a spojenci LGBTQ+ tvůrčí komunity ve společnosti Apple se nechali inspirovat k novému vyjádření hrdosti prostřednictvím tohoto jedinečného designu. S využitím pohodlného, odolného a nastavitelného designu Sport Loop Apple novou technikou odstranil několik dvouvrstvých textilních smyček tkaných z nylonu na pásku a odhalil tak slovo "pride" v kurzivním stylu inspirovaném původním pozdravem "ahoj" - zobrazeným na prvním počítači Macintosh v roce 1984 - a dodal tak slovu neotřelý trojrozměrný vzhled.

Tým navrhl barevný gradient, který zahrnuje původní duhové barvy s barvami vycházejícími z různých vlajek hrdosti, včetně světle modré, růžové a bílé, které představují transsexuály a osoby bez rozdílu pohlaví, a černé a hnědé, které symbolizují černošské a latinskoamerické komunity. Barvy také představují ty, kteří žijí s HIV/AIDS nebo na něj zemřeli.

Ciferník Pride Threads pro Apple Watch

Tento nový ciferník hodinek, inspirovaný několika vlajkami hrdosti, kombinuje barvy, které představují sílu a vzájemnou podporu hnutí LGBTQ+. Zrcadlí tkané smyčky Sport Loop a každé vlákno živé nitě přispívá k celkové kompozici ciferníku hodinek. Barevné nitě se pohybují při otáčení korunkou Digital Crown na hodinkách Apple Watch, při poklepání na displej nebo při zvednutí zápěstí uživatele. Apple do balení pásku zahrnuje také novou funkci App Clip, která zákazníkům přináší jednoduchý a pohodlný způsob, jak se okamžitě dostat k novému odpovídajícímu ciferníku hodinek.

Edice Pride Nike Sport Loop

Nová Pride Edition Nike Sport Loop oslavuje celé spektrum duhy a je vybavena odpovídajícím duhově zbarveným obličejem Nike Bounce, který doprovází nový pásek. Spolu s kolekcí Nike Be True vzdává Sport Loop hold jednotlivcům, kteří rozšiřují sport pro budoucí generace a inspirují ostatní, aby pocítili radost z toho, že jsou autenticky sami sebou. Kolekce Be True je součástí širšího závazku společnosti Nike vůči komunitě LGBTQ+, který se zaměřuje na uznání, obhajobu, inspiraci a vzdělávání. 

Nový záběr na kampaň iPhone Pride

Kampaň Shot on iPhone Pride představí snímky z náměstí Harvey Milk Plaza v San Franciscu a Paulista Avenue v São Paulu, které jsou dílem význačné skupiny intersekcionálních tvůrců a oslavují současné queer průkopníky na místech, která mají pro LGBTQ+ hnutí historický význam. Série, která se již brzy objeví na Instagramu @apple, představí díla fotografů Ryana McGinleyho na Stonewall Inn v New Yorku, Evana Benally Atwooda na Window Rock v Arizoně, Meinke Klein na The Homomonument v Amsterdamu, Caia Ramalho na Paulista Avenue v São Paulu, Lydie Metral na Plaza de Chueca v Madridu a Colliera Schorra na Harvey Milk Plaza v San Franciscu, kde se představí Baobei.

Ceny a dostupnost

  • Sportovní smyčka Pride Edition a sportovní smyčka Nike Pride Edition jsou k dispozici za 49 USD (USA).
  • Nové náramky Pride Edition si můžete objednat už dnes na webu apple.com a v aplikaci Apple Store a od 26. května budou k dostání v prodejnách Apple Store. Pride Edition Nike Sport Loop se brzy objeví také na webu nike.com. 
  • Nový ciferník Pride bude k dispozici dnes a vyžaduje Apple Watch Series 4 nebo novější se systémem watchOS 8.6 a iPhone 6s nebo novější se systémem iOS 15.5.
  • Jak Pride Edition Sport Loop, tak Pride Edition Nike Sport Loop jsou kompatibilní s libovolnými hodinkami Apple Watch.

Zdroj: Tisková zpráva Apple Newsroom