Loading...

Apple rozšiřuje Apple Creative Studios

25.05.2022 07:38

Apple rozšiřuje Apple Creative Studios a nabízí nové příležitosti mladým tvůrcům. Ve vybraných pobočkách Apple Store po celém světě se budou konat zcela nová kreativní studia otevřená místní komunitě.

Apple rozšiřuje Apple Creative Studios a nabízí nové příležitosti mladým tvůrcům. Ve vybraných pobočkách Apple Store po celém světě se budou konat zcela nová kreativní studia otevřená místní komunitě.

Společnost Apple představila plány, jak svou iniciativu Today at Apple Creative Studios přiblížit ještě většímu počtu mladých tvůrců ze znevýhodněných komunit po celém světě. Rozšířený program nabízí mentoring, školení a zdroje pro budování kariéry v široké škále uměleckých oborů, které nyní zahrnují zcela nové výukové programy v oblasti designu aplikací, podcastingu, prostorové zvukové produkce a filmové tvorby. V letošním roce budou Creative Studios spuštěny v sedmi nových městech, včetně Nashvillu, Miami, Berlína, Milána, Tchaj-peje, Tokia a Sydney. Druhým rokem se vrátí také do Chicaga, Washingtonu, D.C., New Yorku, Londýna, Paříže, Bangkoku a Pekingu.

"Naše prodejny již dlouho poskytují platformu pro prezentaci velkého talentu místních umělců a naše maloobchodní týmy jsou hrdé na to, že mohou hrát roli v podpoře kreativity ve svých komunitách a vytvářet místa, kde je každý vítán," řekla Deirdre O'Brienová, senior viceprezidentka společnosti Apple pro maloobchod + lidi. "Jsme nesmírně vděční našim kreativním profesionálům ze společnosti Apple, členům našich maloobchodních týmů a místním partnerům, kteří nám společně umožňují rozšířit přístup k bezplatnému uměleckému vzdělávání a mentorství do ještě většího počtu komunit."

Program Creative Studios je určen na podporu mladých lidí, kteří se potýkají s překážkami při získávání kvalitního tvůrčího vzdělání a spojuje účastníky s mentory ze společnosti Apple a více než 30 neziskových komunitních partnerů, kteří se specializují na oblasti, jako jsou knihy a vyprávění příběhů, design aplikací, rozhlas a podcasty a fotografie, film a televize. Účastníci získají praktické vzdělání, školení a zpětnou vazbu ke svým projektům. Kromě rozvíjení tvůrčích dovedností účastníků je budou mentoři podporovat v přemýšlení o tom, jak jejich talent může podpořit sociální změny v jejich komunitách. 

Ve vybraných městech budou obchody Apple Store hostit také veřejná setkání Dnes v Apple Creative Studios. Tyto bezplatné akce, které povedou uznávaní umělci, kteří vedou mladé účastníky Creative Studios a Apple Creative Pros, budou přístupné veřejnosti a registrace je možná na webu apple.com/today.  

"Bylo mi ctí sdílet s těmito mladými lidmi svou vášeň pro technologie Apple a vyprávění příběhů," řekl Rudy P., Apple Creative Pro v Apple Carnegie Library ve Washingtonu. "Technologie vstoupily do mého života v mladém věku a zcela změnily mou životní dráhu. Doufám, že tito publikující autoři budou i nadále vyprávět příběhy svého života. Svět potřebuje jejich pohled na věc."

V loňském roce se programů Kreativních studií zúčastnilo více než 400 mladých lidí. Komunity oslavily knihy, filmy a hudbu, které účastníci vytvořili, a představily jejich umění prostřednictvím Apple TV, Apple Books a Apple Music.

Letošní program zahrnuje:

App Design (New York)
Novinkou letošního ročníku Creative Studios New York bude poskytování mentorství, vhledu a zdrojů ženám a nebinárním tvůrcům při vytváření koncepcí aplikací, které mají mít společenský dopad.

Knihy a vyprávění příběhů (Miami, Washington)
Mladí kreativci ve Washingtonu se zdokonalí v kreativním psaní a vizuálním vyprávění příběhů při tvorbě vlastních deskových knih, audioknih a storyboardů. V Miami se Apple připojí ke komunitnímu partnerovi O, Miami v programu pro začínající umělce z řad BIPOC+, kteří budou zkoumat vyprávění příběhů prostřednictvím tvorby mikroknih.

Hudba, rozhlas a podcasty (Berlín, Nashville, Chicago, Paříž)
Aspirující hudebníci v Berlíně se budou učit o rozhlasové produkci a zároveň zkoumat témata sounáležitosti pod vedením inspirativních mentorů v úzké spolupráci s Refuge Worldwide a Open Music Lab. V Nashvillu se program ve spolupráci s Národním muzeem afroamerické hudby bude specializovat na prostorové nahrávání zvuku tím, že účastníkům poskytne přístup do studií Apple Music. V Paříži budou účastníci rozvíjet dovednosti v oblasti kreativního vyprávění příběhů, zvukového inženýrství a nahrávání prostřednictvím nového programu zaměřeného na podcasting. A v Chicagu budou mladí kreativci z jihozápadní části města posilovat svá vlastní vyprávění a příběhy na téma sounáležitosti a identity prostřednictvím zkušeností zaměřených na rozhlasovou produkci a audio/video experimenty.

Umění a design (Tchaj-pej, Milán)
Kreativní studia v Tchaj-peji a Miláně propojí mentory se začínajícími mladými designéry, kteří budou zkoumat identitu při navrhování, vytváření a propagaci obsahu, který reprezentuje je samotné a jejich komunity. V Miláně budou mít účastníci příležitost vytvořit inkluzivní mediální prostředí prostřednictvím programu, který oslavuje rozmanitost módy, umění a designu pod vedením Afro Fashion, zatímco program v Tchaj-peji vytvoří bezpečný prostor pro mladé lidi, kteří budou moci zkoumat gender a identitu prostřednictvím kreativity. Tyto programy provedou účastníky výrobou, poskytnou mentoring a inspiraci a vytvoří přístup ke zdrojům a poznatkům z oblasti designu.

Fotografie, film a televize (Londýn, Sydney, Peking, Tokio, Bangkok)
Účastníci v Londýně a Sydney budou zkoumat identitu, kulturu a reprezentaci při tvorbě krátkých dokumentárních filmů a rozvíjet dovednosti v oblasti kinematografie, režie a střihu, a to se zpětnou vazbou a náhledem od zavedených umělců. V Pekingu a Tokiu se účastníkům dostane profesionálního vedení, aby se mohli ponořit do fotografování a videografie jako prostředku k vyprávění vlastních příběhů. V Bangkoku se Apple již druhým rokem připojuje ke komunitnímu partnerovi Saturday School Foundation a poskytuje mladým tvůrcům příležitost prozkoumat širokou škálu lekcí vedených týmem Apple Creative Pro. Tento šestitýdenní program přímo v prodejně se zaměří na fotografování a hudební tvorbu.