Loading...

Úspěch evropských malých podniků a podnikatelů v App Store

02.06.2022 07:37

Nový výzkum poukazuje na růst pracovních míst a úspěch evropských malých podniků a podnikatelů v App Store. Více než 1 000 evropských vývojářů se zúčastnilo programu App Store Foundations, který jim pomáhá růst a prosperovat.

Nový výzkum poukazuje na růst pracovních míst a úspěch evropských malých podniků a podnikatelů v App Store. Více než 1 000 evropských vývojářů se zúčastnilo programu App Store Foundations, který jim pomáhá růst a prosperovat.

Ekonomika aplikací pro iOS se i v roce 2021 stala motorem hospodářského růstu a příležitostí a podpořila 2,2 milionu pracovních míst v Evropě, což je o 7 % více než v loňském roce, a pomohla malým podnikům dosáhnout většího úspěchu než kdykoli předtím.

Tyto poznatky přicházejí s dvěma novými výzkumnými analýzami, které ukazují, že ekonomika aplikací pro iOS podporuje podnikatele při vytváření nových podniků, při zavádění inovací a oslovování zákazníků prostřednictvím pandánů a při rozšiřování jejich týmů programátorů, designérů a kreativců - což přispívá k jednomu z nejvíce prosperujících a inovativních globálních trhů, které dnes existují.

Ilustrace aplikace, na které žena hovoří se stavitelem.

Jedna z nových analýz "Spotlight on Small Business & App Creators on the App Store" - provedená nezávislými ekonomy ze společnosti Analysis Group - zjistila, že příjmy vývojářů se za poslední dva roky výrazně zvýšily. Zatímco výdělky všech vývojářů rostly, příjmy menších vývojářů působících v App Store v roce 2019 se za poslední dva roky zvýšily o 113 % - a předstihly tak růst výdělků velkých vývojářů o více než dvojnásobek.

Kromě toho samostatná nová analýza Institutu progresivní politiky vrhá světlo na tvorbu pracovních míst v ekonomice aplikací pro iOS. Výzkum zkoumá, jak ekonomika aplikací pro iOS pomohla vytvořit miliony pracovních míst - od vývoje softwaru přes prodej až po designéry a další.

Společně tento výzkum ukazuje, že vzhledem k tomu, že v posledních dvou letech stále více podniků využívá aplikace k oslovení svých zákazníků inovativními způsoby, tyto digitální a hybridní změny přetrvávají i v době, kdy se v mnoha částech světa zrušila omezení související s COVID. Tito vývojáři a jejich aplikace pomohli lidem najít nové a často trvalé způsoby spolupráce s kolegy, najít zábavu, zdokonalit svou kreativitu a spojit se s přáteli a rodinou.

Menší a začínající vývojáři slaví v App Storu celosvětový úspěch

Ekonomové ze společnosti Analysis Group ve svém výzkumu "Spotlight on Small Business & App Creators on the App Store" zkoumají, jak podnikatelé v ekonomice aplikací pro iOS pokračují v inovacích a růstu. Celkově výzkum vykresluje obraz prosperujícího a dynamického ekosystému aplikací, kde se daří příležitostem a inovacím.

V roce 2021 se do App Store zapojily tisíce malých firem a nových tvůrců aplikací z celého světa. Z tohoto souboru nových vývojářů pocházelo přibližně 24 % z Evropy, 23 % z Číny, 14 % z USA, 4,3 % z Japonska a 34 % z dalších regionů včetně Koreje, Indie a Brazílie. A za poslední dva roky počet menších a nově vznikajících vývojářů, kteří se připojili k App Storu, vzrostl - například ve

Velké Británii vzrostl počet malých vývojářů nově připojených k App Storu od roku 2019 o téměř 40 procent a v Německu o více než 25 procent. 

Vzhledem k tomu, že tito vývojáři využívají možností obchodu App Store, které usnadňují distribuci aplikací na 175 globálních trzích, pocházelo v roce 2021 přibližně 40 procent všech stažení aplikací od malých firem a začínajících tvůrců aplikací od uživatelů mimo domovské země vývojářů. 

Průzkum také zjistil, že App Store pomohl podnikatelům založit nové aplikace a rychle rozšířit jejich podnikání. Při analýze cest k růstu vývojářů, kteří v roce 2021 vydělali v App Storu více než 1 milion dolarů, se ekonomové podívali do delšího časového období a zjistili, že 45 procent dnešních velkých vývojářů ještě před pěti lety v App Storu nebylo nebo mělo výdělek nižší než 10 000 dolarů. 

Společnost Apple podpořila více než 1 000 začínajících vývojářů z celé Evropy prostřednictvím programu App Store Foundations, který byl poprvé spuštěn v roce 2018 a který vybraným vývojářům poskytuje další podporu, která jim pomáhá vytvářet ještě lepší aplikace. Vývojáři se učí, jak nejlépe rozvíjet své podnikání a rozšiřovat dosah svých aplikací, využívat inovativní technologie a rozhraní API společnosti Apple, posilovat své redakční články, aby našly odezvu u uživatelů, a optimalizovat svou přítomnost v App Store.

Celý výzkum Analysis Group o vývojářích malých firem a tvůrcích aplikací v App Store je nyní k dispozici.

Něco navíc

App Store, který byl spuštěn v roce 2008, je nejbezpečnějším a nejživějším tržištěm s aplikacemi na světě, které v současnosti nabízí 1,8 milionu aplikací a které každý týden navštíví více než 600 milionů lidí. Společnost Apple poskytuje více než 30 milionům registrovaných vývojářů všechny nástroje, zdroje a podporu, které potřebují k vytváření a dodávání softwaru více než miliardě zákazníků na celém světě na platformách Apple. Podnikatelé v oblasti aplikací mají také přístup k programu App Store Small Business Program, který zahrnuje 15procentní sníženou sazbu provize na podporu malých a individuálních vývojářů, kteří dosahují příjmů do 1 milionu dolarů a podněcují inovace pro další kapitolu aplikací.

Zdroj: Tisková zpráva Apple Newsroom