Loading...

13palcový MacBook Pro s M2 lze objednávat od 17. června

15.06.2022 07:08

13palcový MacBook Pro s M2 lze objednávat od pátku 17. června.

V pátek 17. června v 5 hodin ráno středoevropského času si aktualizovaný 13palcový MacBook Pro s M2 budou moci zákazníci objednat na webu apple.com, v aplikaci Apple Store a u autorizovaných prodejců Apple a v pátek 24. června se začne dodávat zákazníkům po celém světě. Třináctipalcový MacBook Pro je nadupaný novým čipem M2, který zahajuje novou generaci křemíku Apple a posouvá průlomové schopnosti čipu M1 ještě dál. Nabízí neuvěřitelný výkon, až 24 GB sjednocené paměti, akceleraci ProRes a až 20hodinovou výdrž baterie,1 to vše v kompaktním provedení. Třináctipalcový MacBook Pro s M2 se připojuje k ještě výkonnějším čtrnácti- a šestnáctipalcovým MacBookům Pro s M1 Pro a M1 Max a doplňuje tak dosud nejsilnější řadu MacBooků Pro. S ještě vyšším výkonem a možnostmi než dříve začínají 13palcové MacBooky Pro na ceně 1 299 USD a 1 199 USD pro školství. 

Nejpřenosnější profesionální notebook Apple je s verzí M2 ještě lepší

Uživatelé si oblíbili kompaktní design 13palcového MacBooku Pro a nyní s verzí M2 získává ještě větší výkon a možnosti. Je vybaven osmijádrovým procesorem nové generace s pokroky ve výkonu i efektivitě jader spolu s grafickým procesorem Apple nové generace, který má nyní až 10 jader - o dvě více než M1. A díky systému aktivního chlazení je MacBook Pro navržen tak, aby si udržel profesionální výkon i pro ty, kdo pracují s náročnějšími úlohami. 

Pro uživatele, kteří pracují s obrázky ve formátu RAW v aplikacích, jako je Affinity Photo, je 13palcový MacBook Pro téměř o 40 % rychlejší než předchozí generace2 a až 3,4× rychlejší pro uživatele, kteří přecházejí z modelu bez křemíku Apple.3 Hraní graficky náročných her, jako je Baldur's Gate 3, je také téměř o 40 % rychlejší než předchozí generace2 a až 3,3× rychlejší pro zákazníky, kteří přecházejí z modelu bez křemíku Apple.3

Třináctipalcový MacBook Pro s M2 také podporuje až 24 GB rychlé sjednocené paměti - spolu s o 50 procent větší šířkou paměťového pásma -, takže multitasking a práce s velkými prostředky jsou mimořádně plynulé. MacBook Pro je navržen tak, aby výrazně urychlil práci s videem, a obsahuje podporu kódování a dekódování ProRes, takže uživatelé mohou přehrávat až 11 streamů 4K a až dva streamy 8K ProRes videa.4 Uživatelé navíc mohou své videoprojekty převádět do ProRes téměř 3× rychleji než dříve.2 13palcový MacBook Pro s M2 také nabízí fenomenální výdrž baterie s až 20 hodinami přehrávání videa. Díky neuvěřitelnému výkonu M2, až 24 GB paměti, akceleraci ProRes a skvělé výdrži baterie je nejpřenosnější profesionální notebook Apple lepší než kdykoli předtím.

S macOS Monterey

13palcový MacBook Pro se systémem macOS Monterey obsahuje nástroje Continuity, jako je Universal Control, které uživatelům usnadňují práci na Macu a iPadu. FaceTime obsahuje režim na výšku a prostorový zvuk, aby hovory působily přirozeněji a realističtěji, a SharePlay umožňuje uživatelům Macu sdílet zážitky prostřednictvím FaceTime.5 Funkce Live Text a Visual Look Up využívají inteligenci pro zobrazení užitečných informací, Safari obsahuje výkonnou organizaci karet pomocí Skupin karet a funkce Shortcuts přináší do Macu snadnou automatizaci.

Na podzim přijde macOS Ventura, která naplno využije M2 a přinese nové funkce včetně Stage Manageru, nové výkonné možnosti s Continuity Camera a Handoff přichází do FaceTime. macOS Ventura také obsahuje velké aktualizace Safari, Mailu, Zpráv, Spotlightu a dalších.

Lepší pro životní prostředí 

Aktualizovaný 13palcový MacBook Pro minimalizuje svůj dopad na životní prostředí - v magnetech krytu se nyní používají 100% recyklované prvky vzácných zemin a v pájce hlavní logické desky 100% recyklovaný cín. Třináctipalcový MacBook Pro nadále neobsahuje řadu škodlivých látek, splňuje vysoké standardy společnosti Apple pro energetickou účinnost a v obalu používá dřevěná vlákna, která pocházejí z recyklovaných zdrojů nebo zodpovědně obhospodařovaných lesů. V současné době je Apple v rámci globálních firemních operací uhlíkově neutrální a do roku 2030 plánuje mít nulový dopad na klima v rámci celého podniku, což zahrnuje výrobní dodavatelské řetězce a všechny životní cykly výrobků. To znamená, že každý Mac, který Apple vytvoří, od návrhu až po výrobu, bude stoprocentně uhlíkově neutrální.

Ceny a dostupnost

  • 13palcový MacBook Pro bude celosvětově k dispozici k objednání v pátek 17. června na webu apple.com/store, v aplikaci Apple Store a u autorizovaných prodejců Apple. K zákazníkům se začne dostávat a ve vybraných prodejnách Apple Store a u autorizovaných prodejců Apple bude v pátek 24. června. 
  • Cena 13palcového MacBooku Pro s M2, který je k dispozici ve stříbrné a vesmírně šedé barvě, začíná na 1 299 dolarech (USA) a 1 199 dolarech (USA) pro školství. Další technické specifikace jsou k dispozici na webu apple.com/macbook-pro-13.
  • Každý zákazník, který si koupí Mac od společnosti Apple, může využít bezplatné osobní online sezení se specialistou společnosti Apple, nechat si nastavit svůj produkt ve vybraných prodejnách včetně pomoci s přenosem dat a získat návod, jak si nový Mac přizpůsobit svým představám.
  • Zákazníci v USA získají při nákupu přímo od Apple s kartou Apple Card 3 % denní hotovosti zpět. A když se rozhodnou pro měsíční splátky s Apple Card, mohou splácet dlouhodobě a bez úroků.
  • S Apple Trade In mohou zákazníci vyměnit svůj současný počítač a získat kredit na nový Mac. Zákazníci mohou navštívit stránku apple.com/shop/trade-in a zjistit, jakou hodnotu má jejich zařízení.
  • AppleCare+ pro Mac poskytuje odbornou technickou podporu a další hardwarové krytí od společnosti Apple, včetně až dvou případů ochrany proti náhodnému poškození každých 12 měsíců, přičemž každý z nich je zpoplatněn.

Na základě tiskových zpráv Apple Newsroom