Loading...

Apple a Major League Soccer budou vysílat všechny zápasy MLS

15.06.2022 07:12

Apple a Major League Soccer budou od roku 2023 po dobu 10 let vysílat všechny zápasy MLS po celém světě.

Apple a Major League Soccer budou od roku 2023 po dobu 10 let vysílat všechny zápasy MLS po celém světě. Fanoušci mohou poprvé v historii sportu streamovat každý zápas MLS prostřednictvím aplikace Apple TV, a to bez jakýchkoli místních výpadků nebo omezení.

Společnosti Apple a Major League Soccer (MLS) dnes oznámily, že od roku 2023 bude aplikace Apple TV exkluzivním místem pro sledování všech přímých přenosů zápasů MLS. Toto partnerství je historicky první pro velkou profesionální sportovní ligu a umožní fanouškům po celém světě sledovat všechny zápasy MLS, Ligového poháru1 a vybrané zápasy MLS NEXT Pro a MLS NEXT na jednom místě - bez výpadků místního vysílání a bez nutnosti pořizovat si tradiční placený televizní balíček.

Od začátku roku 2023 do roku 2032 mohou fanoušci sledovat každý přímý přenos zápasu MLS, pokud si předplatí novou streamovací službu MLS, která je dostupná výhradně prostřednictvím aplikace Apple TV. Kromě veškerého obsahu zápasů bude služba fanouškům poskytovat nový týdenní živý přenos zápasu, aby jim neunikl žádný vzrušující gól nebo zákrok, a také opakování zápasů, zajímavosti, analýzy a další originální pořady. Tento živý obsah a obsah na vyžádání MLS poskytne podrobné pohledy do zákulisí hráčů a klubů, které fanoušci milují. Široký výběr zápasů MLS a Ligového poháru, včetně některých největších utkání, bude předplatitelům Apple TV+ k dispozici také bez dalších poplatků, přičemž omezený počet zápasů bude k dispozici zdarma. Další výhodou pro fanoušky je, že přístup k nové streamovací službě MLS bude součástí balíčků celosezónních vstupenek na MLS.

Živý obsah MLS a obsah na vyžádání v aplikaci Apple TV bude k dispozici všem, kdo mají přístup k internetu, a to na všech zařízeních, kde lze aplikaci najít, včetně iPhonu, iPadu, Macu, Apple TV 4K a Apple TV HD; televizorů Samsung, LG, Panasonic, Sony, TCL, VIZIO a dalších chytrých televizorů; zařízení Amazon Fire TV a Roku; herních konzolí PlayStation a Xbox; Chromecastu s Google TV a Comcast Xfinity. Fanoušci mohou sledovat také na tv.apple.com.

"Poprvé v historii sportu budou mít fanoušci přístup ke všemu z hlavní profesionální sportovní ligy na jednom místě," řekl Eddy Cue, senior viceprezident společnosti Apple pro služby. "Je to splněný sen fanoušků MLS, fotbalu a všech, kdo mají rádi sport. Žádná roztříštěnost, žádná frustrace - jen flexibilní možnost přihlásit se k jedné pohodlné službě, která vám poskytne všechno z MLS, kdekoli a kdykoli budete chtít sledovat. Nemůžeme se dočkat, až ještě více lidem usnadníme, aby si MLS zamilovali a fandili svému oblíbenému klubu."

"Vzhledem ke schopnosti společnosti Apple vytvořit nejlepší uživatelský zážitek ve své třídě a oslovit spotřebitele všude na světě je Apple pro MLS ideálním partnerem, který prohloubí spojení mezi našimi kluby a jejich fanoušky a dále urychlí rychlý růst naší ligy po celém světě," řekl Don Garber, komisař MLS. "Partnerství s nejinovativnější společností na světě je jedinečnou příležitostí vytvořit zcela nový domov, který našim fanouškům přinese více obsahu MLS než kdykoli předtím přímo na jednom místě. Nezáleží na tom, zda jste superfanoušek, nebo jen příležitostný divák, díky nám si zápasy MLS užijete neuvěřitelně snadno."

Při spuštění budou všechny zápasy MLS a Ligového poháru uváděny hlasateli v angličtině a španělštině a všechny zápasy s kanadskými týmy budou k dispozici ve francouzštině. Apple a MLS také poskytnou rozšířené ligové a klubové zpravodajství, aby fanoušci mohli snadno sledovat ligu nebo své oblíbené kluby v aplikaci Apple News s možností sledovat nejzajímavější momenty přímo v aplikaci News.

Kompletní podrobnosti o nové službě, včetně termínu, kdy se fanoušci budou moci zaregistrovat, ceny předplatného, konkrétních informací o novém programu MLS, vylepšeném rozpisu zápasů, vysílacích týmech, vylepšení produkce a předzápasových a pozápasových přenosů - a také o všech způsobech, jak si fanoušci budou moci vychutnat obsah MLS v celém ekosystému Apple - budou oznámeny v následujících měsících.

Major League Soccer je nejrychleji rostoucí fotbalová liga na světě, která se za posledních 15 let více než zdvojnásobila na 29 klubů. Toto tempo bude pokračovat, protože fotbal se bude rozrůstat po celé Severní Americe na cestě k mistrovství světa ve fotbale v roce 2026, které budou hostit USA, Kanada a Mexiko. S hráči reprezentujícími 82 zemí má MLS nejglobálnější hráčský kádr ze všech sportů a její fanouškovská základna patří k nejmladšímu a nejrozmanitějšímu publiku v severoamerických sportech.

Na základě tiskových zpráv Apple Newsroom