Loading...

Zcela nový MacBook Air s M2 lze objednávat od pátku 8. července

07.07.2022 06:50

Zcela nový MacBook Air s M2 lze objednávat od pátku 8. července

Nový, nápadně tenký design ve čtyřech krásných provedeních, větší 13,6palcový Liquid Retina displej, 1080p HD kamera, nabíjení MagSafe a další funkce.

Od pátku 8. července od 5:00 PDT bude možné objednávat zcela přepracovaný MacBook Air s M2, který se začne zákazníkům po celém světě dodávat v pátek 15. července. Zcela nový MacBook Air, který je nabitý čipem M2, nabízí ještě vyšší výkon a nový nápadně tenký design, větší 13,6palcový Liquid Retina displej, 1080p FaceTime HD kameru, zvukový systém se čtyřmi reproduktory, až 18hodinovou výdrž baterie1 a nabíjení MagSafe. MacBook Air s M2 je nyní k dispozici ve čtyřech nádherných provedeních - půlnočním, hvězdném, stříbrném a vesmírně šedém - a jeho cena začíná na 1199 USD (USA) a 1099 USD (USA) pro školství.

Nový design umožněný M2

MacBook Air, zcela přepracovaný kolem M2, má nový design, který je pozoruhodně tenký z každého úhlu. Díky odolnému celohliníkovému unibody krytu, který působí neuvěřitelně pevně a je vyroben tak, aby vydržel, měří pouhých 11,3 milimetru, váží jen 2,7 kg a oproti předchozí generaci přináší úžasné snížení objemu o 20 %. A díky energetické účinnosti M2 jsou všechny schopnosti

MacBooku Air zabudovány do tichého designu bez ventilátorů. Kromě stříbrné a vesmírně šedé barvy jsou nyní MacBooky Air k dispozici ve dvou nových úžasných povrchových úpravách: Midnight a Starlight. 

MagSafe poskytuje uživatelům speciální nabíjecí port, ke kterému se snadno připojí a který zároveň chrání MacBook Air, když je zapojený. MacBook Air je také vybaven dvěma porty Thunderbolt pro připojení nejrůznějšího příslušenství a 3,5mm audio konektorem s podporou vysokoimpedančních sluchátek. Klávesnice Magic Keyboard je navíc vybavena funkční řadou na celou výšku s Touch ID a prostorným, špičkovým trackpadem Force Touch.

Nádherný 13,6palcový displej Liquid Retina

Nový MacBook Air má krásný 13,6palcový Liquid Retina displej, který byl rozšířen blíže k bokům a nahoru kolem fotoaparátu, aby se uvolnilo místo pro panel nabídek. Výsledkem je větší displej s mnohem tenčími okraji, takže uživatelé mají k dispozici více prostoru na obrazovce a mohou si prohlížet obsah v živých detailech. S jasem 500 nitů je také o 25 procent jasnější než dříve. MacBook Air nyní podporuje 1 miliardu barev, takže fotografie a filmy vypadají neuvěřitelně živě.

Pokročilá kamera a zvuk

MacBook Air je vybaven novou kamerou FaceTime HD s rozlišením 1080p, která má oproti předchozí generaci dvojnásobné rozlišení a výkon při slabém osvětlení. V kombinaci s výpočetním výkonem pokročilého procesoru obrazového signálu v M2 budou uživatelé při videohovorech vypadat skvěle.

MacBook Air je také vybaven zvukovým systémem se čtyřmi reproduktory. Aby se reproduktory a mikrofony vešly do tak tenké konstrukce, jsou zcela integrovány mezi klávesnici a displej - to vše při ještě lepším zvukovém zážitku. Soustava tří mikrofonů zachycuje čistý zvuk pomocí pokročilých algoritmů formování paprsku, zatímco reproduktory vytvářejí lepší stereofonní oddělení a čistotu hlasu. MacBook Air také podporuje pohlcující prostorový zvuk pro hudbu a filmy s technologií Dolby Atmos.

Větší výkon s M2

Čip M2 zahajuje novou generaci křemíku Apple pro počítače Mac a posouvá průlomový výkon, energetickou účinnost a schopnosti čipu M1 ještě dál. Od multitaskingu až po vytváření úchvatných obrázků - MacBook Air s M2 nabízí vše, co si uživatelé mohou od nejprodávanějšího notebooku na světě přát.

  • MacBook Air s M2 je vybaven výkonnějším osmijádrovým procesorem a až desetijádrovým grafickým procesorem, takže uživatelé zvládnou více práce rychleji.
  • Díky šířce pásma sjednocené paměti 100 GB/s a podpoře až 24 GB rychlé sjednocené paměti zvládne i větší a složitější pracovní zátěž.
  • M2 také přidává mediální engine nové generace s výkonným ProRes video enginem pro hardwarově akcelerované kódování a dekódování, takže MacBook Air s M2 dokáže přehrát více streamů 4K a 8K videa než dříve.
  • S M2 je intenzivní pracovní zátěž, jako je střih složitých časových linií ve Final Cut Pro, téměř o 40 % rychlejší než u předchozí generace2 a až 15× rychlejší pro zákazníky, kteří nepřešli na křemík Apple.3
  • Aplikace filtrů a efektů v aplikacích, jako je Adobe Photoshop, je až o 20 procent rychlejší než dříve2 a až 5x rychlejší pro zákazníky, kteří dosud nepřešli na křemík Apple.3
  • A i s větším displejem a vyšším výkonem má MacBook Air stejně skvělou celodenní výdrž baterie jako dříve, a to až 18 hodin přehrávání videa.

Pouze s křemíkem Apple může být taková kombinace výkonu a schopností v tak tenkém a lehkém notebooku v provedení bez ventilátoru.

Další možnosti nabíjení

MacBook Air nabízí řadu možností nabíjení včetně zcela nového 35W kompaktního napájecího adaptéru se dvěma porty USB-C, takže uživatelé mohou nabíjet dvě zařízení najednou. A poprvé MacBook Air podporuje rychlé nabíjení až na 50 % za pouhých 30 minut pomocí volitelného 67W napájecího adaptéru USB-C.4

MacOS Monterey

Díky macOS Monterey nabízí MacBook Air nástroje pro kontinuitu, jako je Universal Control, které uživatelům usnadňují bezproblémovou práci na Macu a iPadu. FaceTime obsahuje režim na výšku a prostorový zvuk, aby hovory působily přirozeněji a realističtěji, a SharePlay umožňuje uživatelům Macu sdílet zážitky prostřednictvím FaceTime.5 Funkce Live Text a Visual Look Up využívají inteligenci k vynášení užitečných informací, Safari obsahuje výkonnou organizaci karet pomocí Skupin karet a funkce Shortcuts přináší do Macu snadnou automatizaci.

Na podzim přijde macOS Ventura, která naplno využije M2 a přinese nové funkce včetně Stage Manageru, nové výkonné možnosti s Continuity Camera a Handoff přichází do FaceTime. macOS Ventura také obsahuje velké aktualizace Safari, Mailu, Zpráv, Spotlightu a dalších.

Navrženo s ohledem na životní prostředí

Nový MacBook Air minimalizuje svůj dopad na životní prostředí - ve všech magnetech se nyní používají stoprocentně recyklované prvky vzácných zemin. Ve svém krytu používá také 100 procent recyklovaného hliníku a je prvním produktem Apple, který používá certifikovanou recyklovanou ocel. MacBook Air nadále neobsahuje řadu škodlivých látek, splňuje vysoké standardy společnosti

Apple pro energetickou účinnost a v obalu používá dřevěná vlákna, která pocházejí z recyklovaných zdrojů nebo zodpovědně obhospodařovaných lesů. V současné době je Apple v rámci globálních firemních operací uhlíkově neutrální a do roku 2030 plánuje mít nulový dopad na klima v rámci celého podniku, což zahrnuje výrobní dodavatelské řetězce a všechny životní cykly výrobků. To znamená, že každý Mac, který Apple vytvoří, od návrhu až po výrobu, bude stoprocentně uhlíkově neutrální.

Ceny a dostupnost

  • Zcela nový MacBook Air bude celosvětově k dispozici k objednání od pátku 8. července od 5:00 PDT na webu apple.com/store a v aplikaci Apple Store. K zákazníkům a do vybraných prodejen Apple Store a k autorizovaným prodejcům Apple se začne dostávat od pátku 15. července. 
  • Cena MacBooku Air s M2, který je k dispozici v barvách půlnoční, hvězdné, stříbrné a vesmírně šedé, začíná na 1199 USD (USA) a 1099 USD (USA) pro školství. Další technické specifikace jsou k dispozici na adrese apple.com/macbook-air-m2.
  • Další technické specifikace a podrobnosti o příslušenství Apple - včetně 30W napájecího adaptéru USB-C za 39 USD (USA), 35W kompaktního napájecího adaptéru s dvěma porty USB-C za 59 USD (USA), 35W napájecího adaptéru s dvěma porty USB-C za 59 USD (USA) kompatibilního se sadou World Travel Adapter Kit za 29 USD (USA) a 67W napájecího adaptéru USB-C za 59 USD (USA) - jsou k dispozici na apple.com/mac. Kompaktní napájecí adaptér 35W Dual USB-C Port je k dispozici zákazníkům v Kanadě, Číně, Japonsku, Mexiku, na Filipínách, Tchaj-wanu, v Thajsku a v USA. 
  • Každý zákazník, který si koupí Mac od Applu, může využít bezplatné osobní online sezení se specialistou Applu, nechat si ve vybraných prodejnách nastavit svůj produkt včetně pomoci s přenosem dat a získat návod, jak si nový Mac nastavit tak, aby fungoval podle jeho představ.
  • V rámci služby Apple Trade In mohou zákazníci vyměnit svůj stávající počítač a získat kredit na nový Mac. Zákazníci mohou navštívit stránku apple.com/shop/trade-in a zjistit, jakou hodnotu má jejich zařízení.
  • AppleCare+ pro Mac poskytuje odbornou technickou podporu a další hardwarové krytí od společnosti Apple, včetně až dvou případů ochrany proti náhodnému poškození každých 12 měsíců, přičemž každý z nich je zpoplatněn.

Zdroj: Tiskové zprávy Apple Newsroom