Loading...

Společnost Apple oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 2022

30.07.2022 08:37

iPhone a služby jsou hnací silou rekordních tržeb za červen.

iPhone a služby jsou hnací silou rekordních tržeb za červen.

Společnost Apple oznámila finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2022, které skončilo 25. června 2022. Společnost dosáhla v červnu rekordních tržeb ve výši 83,0 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 2 %, a čtvrtletního zisku na zředěnou akcii ve výši 1,20 dolaru.

"Rekordní výsledky tohoto čtvrtletí vypovídají o neustálém úsilí společnosti Apple o inovace, o rozvoj nových možností a o obohacování života našich zákazníků," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Jako vždy se řídíme našimi hodnotami a vyjadřujeme je ve všem, co vytváříme, od nových funkcí, které mají chránit soukromí a bezpečnost uživatelů, až po nástroje, které zlepší přístupnost, což je součástí našeho dlouhodobého závazku vytvářet produkty pro každého."

"Naše výsledky za červnové čtvrtletí nadále dokazují, že jsme schopni efektivně řídit naše podnikání navzdory náročnému provoznímu prostředí. Dosáhli jsme rekordních tržeb za červnové čtvrtletí a naše instalovaná základna aktivních zařízení dosáhla historického maxima ve všech geografických segmentech a produktových kategoriích," řekl Luca Maestri, finanční ředitel společnosti Apple.

"Během čtvrtletí jsme vytvořili provozní cash flow ve výši téměř 23 miliard dolarů, vrátili akcionářům přes 28 miliard dolarů a pokračovali v investicích do našich dlouhodobých růstových plánů."

Představenstvo společnosti Apple vyhlásilo peněžní dividendu ve výši 0,23 USD na akcii kmenových akcií společnosti. Dividenda je splatná 11. srpna 2022 akcionářům s rozhodným dnem pro výplatu k 8. srpnu 2022.

Společnost Apple poskytne přímý přenos konferenčního hovoru k finančním výsledkům za 3. čtvrtletí 2022, který začne 28. července 2022 ve 14:00 SEČ na adrese apple.com/investor/earnings-call. Tento webový přenos bude možné opakovat přibližně dva týdny poté.

Konsolidovaná účetní závěrka k nahlédnutí zde.

Společnost Apple pravidelně poskytuje informace pro investory na svých firemních webových stránkách apple.com a na webu pro vztahy s investory investor.apple.com. Jedná se o tiskové zprávy a další informace o finančních výsledcích, zprávy podávané nebo předkládané Komisi pro cenné papíry a burzy, informace o správě a řízení společnosti a podrobnosti týkající se výročního shromáždění akcionářů.

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Tato výhledová prohlášení zahrnují mimo jiné prohlášení o výplatě čtvrtletní dividendy a plánech společnosti na nové funkce a produkty. Tato prohlášení zahrnují rizika a nejistoty a skutečné výsledky se mohou podstatně lišit od budoucích výsledků vyjádřených nebo naznačených v těchto výhledových prohlášeních. Rizika a nejistoty zahrnují mimo jiné: rizika související s návrhem, výrobou, zaváděním a přechodem produktů a služeb na vysoce konkurenčních a rychle se měnících trzích, včetně rizik vyplývajících ze závislosti na třetích stranách, pokud jde o komponenty, technologie, výrobu, aplikace a obsah; rizika související se selháním systémů informačních technologií, narušením sítě a selháním ochrany, ztrátou nebo neoprávněným přístupem k datům nebo jejich zveřejněním; a dopady nepříznivých soudních řízení, vládních vyšetřování a složitých a měnících se zákonů a předpisů. Další informace o těchto rizicích a dalších potenciálních faktorech, které by mohly ovlivnit podnikání společnosti, její pověst, výsledky hospodaření, finanční situaci a cenu akcií, jsou uvedeny v dokumentech společnosti předkládaných Komisi pro cenné papíry a burzy, včetně částí "Rizikové faktory" a "Diskuse a analýza finančního stavu a výsledků hospodaření" v posledních podaných pravidelných zprávách společnosti na formulářích 10-K a 10-Q a v následných dokumentech. Společnost nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat jakákoli výhledová prohlášení nebo informace, které hovoří k jejich příslušným datům.

O společnosti Apple
Společnost Apple způsobila revoluci v osobních technologiích uvedením počítače Macintosh v roce 1984. Dnes je Apple světovou jedničkou v inovacích díky iPhonu, iPadu, Macu, Apple Watch a Apple TV. Pět softwarových platforem společnosti Apple - iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS - poskytuje bezproblémové zážitky napříč všemi zařízeními Apple a dává lidem možnost využívat průlomové služby včetně App Store, Apple Music, Apple Pay a iCloudu. Více než 100 000 zaměstnanců společnosti Apple se snaží vyrábět nejlepší produkty na světě a zanechat svět lepší, než jsme ho našli.

Na základě tiskových zpráv Apple Newsroom