Loading...

Apple rozšiřuje samoobslužné opravy na notebooky Mac

23.08.2022 06:42

Originální díly a nástroje Apple si mohou američtí zákazníci zakoupit 23. srpna.

Společnost Apple oznámila, že od dnešního dne bude pro notebooky MacBook Air a MacBook Pro s čipy řady M1 k dispozici samoobslužná opravna, která prostřednictvím samoobslužného obchodu Apple poskytne návody na opravu a originální díly a nástroje Apple. Služba Self Service Repair pro iPhone byla spuštěna na začátku tohoto roku a program se rozšíří do dalších zemí - počínaje Evropou - a také na další modely Maců později v tomto roce.

Samoobslužné opravy pro MacBook Air a MacBook Pro nabízejí více než tucet různých typů oprav pro každý model, včetně displeje, horního krytu s baterií a trackpadu, a další budou přibývat. Zákazníci, kteří mají zkušenosti se složitými opravami elektronických zařízení, budou moci dokončit opravy těchto notebooků Mac s přístupem k mnoha stejným dílům a nástrojům, které jsou k dispozici v prodejnách Apple Store a u autorizovaných poskytovatelů služeb Apple.

Pro zahájení procesu samoobslužné opravy si zákazník nejprve prohlédne příručku pro opravu produktu, který chce opravit, a to na adrese support.apple.com/self-service-repair. Poté může navštívit obchod Apple Self Service Repair Store a objednat si potřebné díly a nástroje.

Každý originální díl Apple je navržen a zkonstruován pro každý produkt a prochází rozsáhlým testováním, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita, bezpečnost a spolehlivost. Zákazníci mohou vyměněné díly zaslat zpět společnosti Apple k renovaci a recyklaci a v mnoha případech tím získají kredit z nákupu.

Nástroje Apple jsou navrženy na míru tak, aby pomáhaly zajistit co nejlepší opravy produktů Apple, a jsou konstruovány tak, aby vydržely náročné podmínky velkoobjemových profesionálních oprav, kde je bezpečnost a spolehlivost nejvyšší prioritou. Společnost Apple bude nabízet sady k zapůjčení za 49 USD, takže zákazníci, kteří si nechtějí pořizovat nářadí pro jednorázovou opravu, budou mít stále přístup k těmto profesionálním opravárenským nástrojům. Zákazníci budou mít k sadě nářadí přístup po dobu jednoho týdne a bude jim zaslána zdarma.

Samoobslužné opravy jsou součástí snahy společnosti Apple o další rozšíření přístupu k opravám. Pro naprostou většinu zákazníků, kteří nemají zkušenosti s opravami elektronických zařízení, je návštěva profesionálního poskytovatele oprav s certifikovanými techniky, kteří používají originální náhradní díly Apple, nejbezpečnějším a nejspolehlivějším způsobem opravy.

Za poslední tři roky společnost Apple téměř zdvojnásobila počet servisních míst s přístupem k originálním dílům, nástrojům a školením společnosti Apple, včetně více než 3 500 nezávislých poskytovatelů oprav. Celosvětová síť více než 5 000 autorizovaných poskytovatelů servisních služeb Apple podporuje více než 100 000 aktivních techniků. Díky tomu se v USA osm z deseti zákazníků společnosti Apple nachází do 20 minut od autorizovaného poskytovatele servisu.

Zdroj: