Loading...

Apple oslavuje americké parky

24.08.2022 06:19

Do 28. srpna věnuje Apple Nadaci národních parků 10 dolarů za každý nákup přes Apple Pay na webu apple.com, v aplikaci Apple Store nebo v obchodě Apple Store v USA.

Do 28. srpna věnuje Apple Nadaci národních parků 10 dolarů za každý nákup přes Apple Pay na webu apple.com, v aplikaci Apple Store nebo v obchodě Apple Store v USA.

Společnost Apple dnes u příležitosti oslav 106 let existence amerického Národního parku představila další možnosti, jak se o amerických parcích dozvědět a jak je podpořit. Mezi tyto nabídky patří příspěvek 10 dolarů, který společnost věnuje Nadaci národních parků za každý nákup přes Apple Pay uskutečněný do 28. srpna1 , a také speciální obsah a kolekce v Apple Maps, Apple Podcasts a dalších.

"Kdykoli navštívím naše národní parky - jako nedávno v Yosemitech a Glacieru - cítím pocit úcty, klidu a tiché úcty, který dokáže vzbudit jen příroda," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s organizacemi a komunitami, které naše parky udržují, vzdělávají nás o jejich historii a sdílejí je se světem. Tyto poklady stojí za to chránit, dnes i pro každou další generaci."

V loňském roce se díky podpoře společnosti Apple nadaci National Park Foundation mohli mladí lidé z celé země - jako Kalen Anderson, člen sboru roku 2022 - zúčastnit programu sboru služeb v národním parku. Anderson letos absolvoval stážový program Werowocomoco v Národním historickém parku Colonial a Captain John Smith Chesapeake National Historic Trail prostřednictvím Appalačského sboru ochrany přírody. V rámci programu vytvořeného ve spolupráci s Nadací národních parků se mohl přímo zapojit do správy domorodého archeologického naleziště, které je součástí jeho domorodé identity a dědictví.

"Z doby, kdy jsem byl členem sboru a stážistou National Park Service, jsem dostal příležitost, která ovlivnila to, jak jsem se vyvíjel a nadále rozvíjím jako správce," řekl Anderson, který je členem indiánského národa Nansemondů. "Naučil jsem se, že jsem nejen správcem svého životního prostředí, ale také své kultury. Hluboký čas, který jsem strávil prací s týmem kolem sebe, navždy pozitivně zapůsobí na to, kým se snažím stát pro sebe i pro svou komunitu."

Anderson, který je zapálený pro ochranu parku a chápe jeho dopad na svou kulturu, se připojil ke kolektivu domorodých členů sboru, kteří představují novou generaci správců národních parků. Z loňského daru společnosti Apple Nadaci národních parků, který pochází z nákupů zákazníků uskutečněných pomocí služby Apple Pay, měla prospěch také parta servisních sborů Leaders of Color, která poskytuje podpůrný prostor začínajícím ochráncům přírody z řad BIPOC, aby mohli proniknout do terénu. Tato podpora je v souladu s iniciativou společnosti Racial Equity and Justice Initiative, která se dlouhodobě snaží řešit systémový rasismus a rozšiřovat příležitosti pro černošské, latinskoamerické a domorodé komunity.

"Americké národní parky jsou darem, který sdílíme," řekl Will Shafroth, prezident a generální ředitel Nadace národních parků. "Partnerství a velkorysý závazek společnosti Apple pomáhají zajistit, aby se v národních parcích viděli všichni lidé a cítili se v těchto místech, která patří nám všem, vítáni."
Kromě podpory těchto a dalších programů fungujících na ochranu cenných amerických národních parků prostřednictvím nákupů přes Apple Pay si zákazníci společnosti Apple mohou tento týden vychutnat jedinečný svět těchto parků také prostřednictvím speciálních sbírek a nabídek v rámci služeb společnosti Apple.

Průvodce parky, které uctívají historii původních obyvatel Ameriky, v aplikaci Apple Maps umožňuje uživatelům dozvědět se více o národních parcích, které oslavují historii a dědictví původních obyvatel. Na Apple Podcasts si posluchači mohou prohlédnout sbírku epizod zaměřených na hlasy původních obyvatel, včetně epizody "Yellowstone" z podcastu "Parks" o lidech, kteří žili na veřejných pozemcích USA před příchodem kolonistů.

Uživatelé Apple Watch mohou oslavovat krásy národních parků po celém světě díky limitované edici ocenění Activity Challenge. Uživatelé ji mohou získat, když 27. srpna absolvují pěší túru, procházku, běh nebo trénink na vozíku v délce jedné míle nebo více.

 Příspěvky jsou omezeny maximální částkou 1 000 000 USD a jsou určeny Nadaci národního parku. 

Zdroj: