Loading...

Apple podporuje ekologická podniková řešení

26.08.2022 06:26

Apple podporuje ekologická podniková řešení druhou třídou Impact Acceleratoru.

Apple podporuje ekologická podniková řešení druhou třídou Impact Acceleratoru. Tito průkopníci z celých USA pomáhají urychlit přechod na zelenou ekonomiku.

Společnost Apple dnes představila svou druhou skupinu Impact Accelerator - kohortu 16 černošských, hispánských/latinskoamerických a domorodých podniků, které pracují na špičce v oblasti environmentálních služeb a řešení. Impact Accelerator, který je součástí iniciativy společnosti pro rasovou rovnost a spravedlnost, bude poskytovat školení a mentoring, které pomohou vybraným podnikům postoupit do další fáze růstu a zároveň podpoří společný cíl vytvořit ekologičtější svět.

"Boj proti klimatickým změnám vyžaduje, abychom se spojili a společně vyvíjeli inovativní řešení a zároveň posilovali a povznášeli komunity, které se snažíme chránit," řekla Lisa Jacksonová, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy. "Jsme nadšeni, že tato dynamická skupina inovátorů může s pomocí našeho Impact Acceleratoru posunout svou důležitou práci na další úroveň, a jsme hrdí na to, že můžeme prohloubit náš závazek spolupracovat s partnery po celé zemi, aby zajistili, že pokrok v oblasti životního prostředí a spravedlnost půjdou ruku v ruce."

Společnosti se zúčastní tříměsíčního programu zaměřeného na urychlení pokroku při dosahování jejich cílů. Vedoucí pracovníci a jejich týmy získají přizpůsobené školení, které jim poskytne znalosti a nástroje potřebné k tomu, aby uspěli jako dodavatelé společnosti Apple, přístup k mentorům a odborníkům společnosti Apple, kteří pomohou sladit podnikatelské profesionály s environmentálními cíli, a možnost stipendia u předních vzdělávacích programů pro vedoucí pracovníky zaměřených na dodavatelský řetězec a růst. 

Po ukončení programu budou tyto společnosti zvažovány pro obchodní příležitosti se společností Apple, která se snaží dosáhnout uhlíkové neutrality v celém svém výrobním dodavatelském řetězci do roku 2030. Společnost Apple je pro své firemní operace uhlíkově neutrální od roku 2020. 

Program Impact Accelerator byl spuštěn v loňském roce s cílem zajistit, aby strategická práce a investice společnosti do ochrany životního prostředí zároveň pomohly rozšířit přístup k příležitostem pro barevné komunity. Od své účasti v programu zaznamenaly společnosti z první třídy Impact Acceleratoru větší uznání své práce v rámci svého odvětví a místních komunit, navázaly kontakty s vedoucími představiteli veřejného a soukromého sektoru, kteří prosazují řešení v oblasti klimatu na místní a státní úrovni, a rozšířily své celkové obchodní příležitosti. Několik z nich v současné době spolupracuje se společností Apple jako součást její sítě dodavatelského řetězce a každá společnost se zúčastnila výběrových příležitostí, které byly posouzeny pro potenciální obchod se společností Apple.

Seznamte se se společnostmi 

16 firem z Impact Acceleratoru je hnací silou inovací v oblasti čisté energie, vody, recyklace, odstraňování uhlíku a energetické účinnosti - od vytvoření největší světové databáze vody přes rozvoj projektů čisté energie na kmenových územích až po pomoc zemědělcům při zlepšování hospodaření s půdou. Rozprostírají se v šesti časových pásmech napříč Spojenými státy a patří mezi ně malé rodinné podniky, podniky vlastněné ženami a veřejně prospěšné společnosti. Všechny sdílejí závazek společnosti Apple sloužit komunitám neúměrně postiženým změnou klimatu a dalšími ekologickými problémy. 

Aquagenuity
Zakladatel a generální ředitel: Doll Avant
Společnost zabývající se hospodařením s vodou v Atlantě, GA 
Aquagenuity je společnost zabývající se analýzou dat, která vytvořila vlastní národní databázi vody, jež poskytuje aktuální monitoring znečištění vody v celé zemi. Aquagenuity poskytuje běžným občanům možnost sledovat kvalitu vody a lépe porozumět tomu, jak kvalita vody ovlivňuje každodenní život. Řešením hlavní příčiny environmentální nespravedlnosti - nedostatku údajů - chce Aquagenuity zmírnit environmentální škody vůči postiženým barevným komunitám, zachránit životy a zlepšit zdraví. 

Avangard Innovative
Zakladatel a generální ředitel: Rick Perez
Recyklační inovační společnost v Houstonu, TX
Společnost Avangard Innovative věří ve svět, ve kterém nevzniká žádný odpad, a jejím posláním je poskytovat řešení oběhového hospodářství, která urychlují programy udržitelnosti jejích zákazníků, zlepšují hodnocení ESG jejích partnerů v oblasti životního prostředí a generují dodatečné příjmy. Společnost s 30 lety zkušeností nabízí komplexní programy optimalizace recyklace a díky vlastní technologii Sustayn, řízení programů a výrobě ekologické přísady z postkonzumní pryskyřice pomáhá svým klientům snížit uhlíkovou stopu v jejich obalech až o 75 %.

Společnost CTEMS 
Prezident: Wesley Brandon 
Společnost zabývající se elektromechanickými řešeními a logistikou ve Fremontu, Kalifornie
Společnost CTEMS Company nabízí inženýrské, výrobní a logistické služby se zaměřením na dodávky zakázkových řešení pro výrobu kabelů, kabelových svazků a elektromechanických skříní pro globální společnosti v oblasti polovodičů, zdravotnických přístrojů a elektrických vozidel. Společnost sídlí v Silicon Valley a využívá své technické znalosti, různorodou pracovní sílu a schopnosti systémové integrace k zajištění správy celého životního cyklu složitého hardwaru, včetně návrhu, kompletní montáže na klíč, likvidace a recyklace/opětovného použití. Cílem společnosti CTEMS je být nejflexibilnějším a nejdůvěryhodnějším partnerem v oblasti elektromechanické výroby pro navrhování, obstarávání a výrobu produktů, které mají pozitivní a udržitelný dopad na svět.

Digital Green Global
Prezident: Albert Lozano
Společnost zabývající se oběhovým hospodářstvím a bezodpadovým elektronickým servisem v Morgan Hill, Kalifornie
Společnost Digital Green Global nabízí svým firemním partnerům certifikovanou recyklaci elektronického odpadu, ITAD, reverzní logistiku a bezpečnou likvidaci dat a materiálů, čímž zajišťuje správné a udržitelné nakládání s veškerou vyřazenou elektronikou a nebezpečnými materiály. Jako lídr v oboru ochrany odpovědnosti podniků a dobrého jména značky se společnost DG Global přímo zabývá otázkami dodržování předpisů v oblasti životního prostředí, bezpečnosti dat a duševního vlastnictví.

Dodavatel elektroinstalace IJB
Prezident a generální ředitel: Ibrahim Branham
Společnost zabývající se energetickou účinností v Camdenu, NJ
Společnost IJB Electric nabízí vysoce individualizované elektroinstalační, stavební a inženýrské služby pro partnery, kteří usilují o dosažení cílů v oblasti snižování emisí uhlíku a energetické odolnosti. Společnost se hluboce angažuje v posilování kreativity a inovací mladých lidí, což vedlo k vytvoření IJB-U - dvanáctitýdenního programu, který školí místní středoškoláky v nejmodernějších dovednostech a připravuje je na okamžité zaměstnání v energetickém a technologickém průmyslu. Vliv společnosti IJB na historicky nedostatečně podporované komunity se odráží v jejím závazku zvyšovat rozmanitost a působení na komunitu ve všech jejích projektech. 

KLP Construction Supply
Spoluzakladatel a generální ředitel: Nathali Parker
Recyklační inovační společnost v Manoru, TX
KLP Construction Supply je rodinný podnik vlastněný ženami, který na stavební a průmyslový trh uvádí inovativní materiály šetrné k životnímu prostředí. Její vysoce kvalitní výrobky nabízejí svým státním, federálním a obchodním partnerům nižší náklady na životní cyklus a pozitivní dopad na životní prostředí. Společnost se zaměřuje na uvádění výrobků na trh, které jsou bezpečné pro lidi i životní prostředí. 

Navajo Power
Zakladatel a výkonný předseda: Brett Isaac
Společnost zabývající se obnovitelnými zdroji energie ve Flagstaffu, AZ
Společnost Navajo Power je veřejně prospěšná společnost (PBC) s většinovým podílem domorodých obyvatel, která vyvíjí energetické projekty optimalizované pro kulturní a ekonomické posílení kmenových národů. Podporou procesů spolupráce a zapojením komunit společnost rozvíjí projekty, které budují silné a důvěryhodné vztahy s komunitami a odhalují silný potenciál pro změnu paradigmatu přístupu k energii pro první národy. Navajo Power je společnost složená z jednotlivců, kteří se řídí svým posláním a snaží se vyvíjet řešení v oblasti čisté energie, která vytvářejí pozitivní ekonomické změny pro kmenové národy.

Nářadí a brusivo
Zakladatel a majitel: Mike Fernandez
Společnost zabývající se výrobními materiály a procesy ve Winter Springs, FL
Společnost Niche Tools & Abrasives spolupracuje přímo se svými zákazníky při hledání řešení jejich potřeb v oblasti výroby, oprav a výroby. Společnost Niche má odborné znalosti v oblasti široké škály materiálů a nedávno vyvinula patentovaný způsob výroby velkého množství grafenu na bázi vody - vysoce univerzálního materiálu, který může nahradit měď pro některé aplikace v elektronice, prodloužit životnost motorů vozidel, vyrobit pevnější a ekologičtější beton pro budoucí infrastrukturu a vytvořit lepší baterie a nabíjecí infrastrukturu pro elektromobily pro technologie čistých vozidel budoucnosti. Použití cenově dostupného a škálovatelného grafenu sníží spotřebu energie, spotřebu fosilních paliv a uhlíkovou stopu. Niche technologie bude mít významný ekonomický dopad ve stavebnictví, leteckém, elektronickém a textilním průmyslu.

Pro Circuit Solar Inc.
Generální ředitel a majitel: Paul Orem
Společnost zabývající se obnovitelnými zdroji energie v Honolulu, HI
Společnost Pro Circuit Solar Inc. se specializuje na inženýrskou činnost, pořizování, výstavbu a údržbu systémů obnovitelných zdrojů a skladování energie pro komerční a průmyslové aplikace. Realizuje energeticky účinná řešení ke snížení celkové spotřeby s konečným cílem přechodu světa na obnovitelné zdroje energie v rámci boje proti změně klimatu. 

RENUoil of America
Generální ředitelka: Isabell Ysassi
CMO: Sophia Del Pozo
Společnost zabývající se udržitelností a recyklací v Las Vegas, NV
RENUoil, největší recyklační společnost v Las Vegas, nakládá s více než 7 miliony kilogramů odpadu týdně. Společnost také nabízí služby nulového odpadu pro místa konání akcí a událostí po celém městě a zajišťuje odbyt různých druhů odpadů pro své klienty z oblasti pohostinství. Její závazek vytvářet příležitosti pro posílení postavení a rozmanitosti inspiruje její práci na vytváření ekologicky šetrné budoucnosti, která je inkluzivní pro všechny.

Sagiliti
Předseda představenstva a generální ředitel: Ravi Norman
Společnost zabývající se energetickou účinností v Excelsioru, MN
Sagiliti je tým správců udržitelného rozvoje, který transformuje data o veřejných službách do environmentálních opatření. Společnost se zabývá vším od zpracování faktur za veřejné služby až po poradenství v oblasti udržitelnosti ve snaze snížit dopad na životní prostředí, maximalizovat příjmy a zlepšit výkonnost. Prostřednictvím efektivního řízení výdajů na energii a vodu pomáhá společnost Sagiliti svým klientům dosahovat efektivního využívání zdrojů, které podporuje ziskovost i firemní odpovědnost.

Sealaska
Prezident a generální ředitel: Anthony Mallott
Vedoucí pracovník řešení založených na přírodě: Mitchell Haldane
Společnost zabývající se odstraňováním uhlíku v Juneau, AK
Společnost Sealaska, která se blíží 50 letům svého působení, usiluje o zvýšení počtu projektů přírodních řešení (NBS) ve vlastnictví původních obyvatel v celé Severní Americe. Společnost udržuje domorodé vlastníky a správce půdy v obraze a zapojuje je do trhů NBS tím, že jim poskytuje odborné znalosti v oblasti programování, poradenství na trhu a porozumění rostoucím příležitostem na trhu NBS. Je hrdá na to, že je vlastněna komunitou a zaměřuje se na komunitu, přičemž usiluje o dosažení svých cílů, kterými jsou podpora ekonomické prosperity a ochrana životního prostředí. 

Simmitri
GENERÁLNÍ ŘEDITEL: Jonathan Richard Garcia
Společnost zabývající se solární energií v San Jose, Kalifornie
Společnost Simmitri od svého založení v roce 1995 navrhla a instalovala energetické a střešní systémy pro tisíce zákazníků. Společnost vlastněná Latinoameričany nabízí širokou škálu oceňovaných služeb v oblasti obnovitelných zdrojů energie pro domácnosti a podniky, včetně solární energie, nejmodernějších technologií zelených střech, bateriových řešení pro mikrosítě, nabíječek pro elektromobily, hodnocení energetické náročnosti a kompletních systémů inteligentního řízení spotřeby energie v domácnostech. Prostřednictvím svého neziskového centra Green Design Center pomáhá společnost Simmitri získat přístup k udržitelným technologiím prostřednictvím grantů i partnerství s městy a agenturami. V rámci svého programu "Share the Light" společnost nasazuje střešní systémy snižující emise oxidu uhličitého, repasuje staré solární panely a daruje nové střechy na pomoc lidem v komunitách s nedostatečnou péčí.

Skupina Slater Infrastructure Group
Zakladatel a generální ředitel: Jeanne Simkins Hollis
Majitelka a viceprezidentka pro rozvoj podnikání: Andrew Simkins Hollis
Společnost zabývající se hospodařením s vodou ve městě Alpharetta, GA
Společnost Slater Infrastructure Group spolupracuje s energetickými zařízeními a čistírnami odpadních vod s cílem zmírnit veškeré negativní dopady na životní prostředí. Zaměřuje se na zdokonalování a školení pracovníků budoucnosti, aby využívali technologie, které zvýší efektivitu udržitelného rozvoje, a poskytuje strategická řešení, která se zaměřují na řešení environmentální spravedlnosti prostřednictvím sanace. Jako společnost s hlubokými vazbami na komunitu a rodinné hodnoty je její závazek zlepšovat život komunit, které nemají dostatečnou péči, nedílnou součástí její strategie a činnosti. 

Solena Ag
Generální ředitel: Irving Rivera
Společnost zabývající se odstraňováním uhlíku ve Foster City, Kalifornie
Společnost Solena pomáhá zemědělcům tím, že nabízí posouzení půdy, její charakterizaci a řešení, která maximalizují zdraví půdy a zvyšují ziskovost plodin. Pomocí metodiky biologického kapitálu společnosti Solena mohou zemědělci zvýšit biologickou rozmanitost své půdy a zlepšit obsah uhlíku, aniž by přitom ztratili produktivitu. Specializované znalosti společnosti Solena o půdní rozmanitosti jí umožňují vytvářet účinná, individualizovaná řešení, která zajišťují zdraví a úrodnost půdy.

Energetické služby
Prezident a generální ředitel: Floyd
Společnost zabývající se energetickou účinností ve městě Troy, MI
Utility Energy Services je společnost poskytující komplexní implementační služby, která poskytuje řešení pro zákazníky z oblasti veřejných služeb, komerční sféry a komunální sféry. Odborné znalosti společnosti UES se týkají energetické účinnosti, odezvy na poptávku a elektrifikace. Od inženýrství a instalací až po audity a řízení programů společnost UES zajišťuje, aby se širší škála zákazníků veřejných služeb mohla maximálně zapojit do programů energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie. V rámci svého závazku k přístupnosti a energetické spravedlnosti se společnost zaměřuje na poskytování příležitostí barevným a nedostatečně zastoupeným komunitám.

Zdroj: