Loading...

Apple představuje iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max

08.09.2022 06:32

Displej Always-On, vůbec první 48Mpx fotoaparát na iPhonu, detekce nárazu, nouzové volání SOS přes satelit a nový inovativní způsob přijímání oznámení a aktivit pomocí funkce Dynamic Island.

Displej Always-On, vůbec první 48Mpx fotoaparát na iPhonu, detekce nárazu, nouzové volání SOS přes satelit a nový inovativní způsob přijímání oznámení a aktivit pomocí funkce Dynamic Island.

CUPERTINO, KALIFORNIE

Společnost Apple 7.9. 2022 představila iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, nejpokročilejší řadu Pro v historii, s novým designem Dynamic Island, který přináší intuitivní způsob používání iPhonu, a displejem Always-On. iPhone 14 Pro, poháněný A16 Bionic, nejrychlejším čipem, jaký kdy byl ve smartphonu, představuje novou třídu profesionálního kamerového systému s vůbec prvním 48MP hlavním fotoaparátem v iPhonu se čtyřpixelovým snímačem a Photonic Engine, vylepšeným obrazovým procesorem, který výrazně zlepšuje fotografie při slabém osvětlení. Díky těmto převratným pokrokům je iPhone ještě nepostradatelnější pro každodenní úkoly, kreativní projekty a nyní i pro nouzové situace s funkcemi, jako je nouzové SOS přes satelit a detekce nárazu. iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max budou k dispozici ve čtyřech nádherných nových provedeních: tmavě fialové, stříbrné, zlaté a vesmírně černé. Předobjednávky začínají v pátek 9. září a dostupné budou od pátku 16. září. 

"Naši zákazníci se na svůj iPhone spoléhají každý den a s iPhonem 14 Pro a iPhonem 14 Pro Max přinášíme více pokroků než s jakýmkoli jiným iPhonem. iPhone 14 Pro představuje systém fotoaparátu, který každému uživateli - od běžného uživatele až po profesionála - umožňuje pořizovat nejlepší fotografie a videa, a nové inovativní technologie, jako je Always-On displej a Dynamický ostrov, který nabízí nové interakce pro oznámení a aktivity," řekl Greg Joswiak, senior viceprezident celosvětového marketingu společnosti Apple. "Převratné bezpečnostní funkce přinášejí uživatelům ještě větší bezpečnost a nabízejí pomoc, když ji nejvíce potřebují. A díky neuvěřitelně výkonnému a efektivnímu čipu A16 Bionic a celodenní výdrži baterie je to zatím nejlepší iPhone."

Úžasný design a nejpokročilejší displej na chytrém telefonu

iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max mají krásný design z chirurgické nerezové oceli a texturovaného matného skla ve čtyřech úžasných barvách. Oba modely jsou k dispozici ve velikostech 6,1 a 6,7 palce a obsahují nový Super Retina XDR displej s technologií ProMotion, která vůbec poprvé u iPhonu nabízí funkci Always-On, umožněnou novou obnovovací frekvencí 1 Hz a několika energeticky úspornými technologiemi. Díky tomu je nová zamykací obrazovka ještě užitečnější, protože na ní máte na první pohled k dispozici čas, widgety a živé aktivity. Pokročilý displej také přináší stejnou špičkovou úroveň jasu HDR jako Pro Display XDR a nejvyšší venkovní špičkový jas ve smartphonu: až 2000 nitů, což je dvakrát více než u iPhonu 13 Pro.

iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max také nadále nabízejí špičkové vlastnosti v oblasti odolnosti díky přednímu krytu Ceramic Shield, který je odolnější než jakékoli sklo smartphonu, a jsou chráněny před běžným politím a nehodami díky odolnosti proti vodě a prachu.

Dynamický ostrov (Dynamic Island): Interaktivní uživatelský zážitek

Dynamický ostrov umožňuje nové způsoby interakce s iPhonem a vyznačuje se designem, který splývá s hardwarem a softwarem a v reálném čase se přizpůsobuje tak, aby zobrazoval důležitá upozornění, oznámení a aktivity. Se zavedením Dynamického ostrova byla přepracována kamera TrueDepth, aby zabírala menší část plochy displeje. Aniž by bránil obsahu na obrazovce, udržuje Dynamický ostrůvek aktivní stav, aby uživatelům umožnil snadnější přístup k ovládacím prvkům jednoduchým klepnutím a podržením. Probíhající činnosti na pozadí, jako jsou Mapy, Hudba nebo časovač, zůstávají viditelné a interaktivní a aplikace třetích stran v iOS 16, které poskytují informace, jako jsou sportovní výsledky nebo sdílení jízd pomocí živých aktivit, mohou Dynamický ostrov využívat. 

Nová třída profesionálních kamerových systémů

Systém profesionálního fotoaparátu v iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max posouvá hranice možností chytrého telefonu a umožňuje každému uživateli - běžnému i profesionálnímu - pořizovat ty nejlepší fotografie a videa.

iPhone 14 Pro posouvá výpočetní fotografie ještě dál díky technologii Photonic Engine, která díky hluboké integraci hardwaru a softwaru nabízí obrovský skok ve výkonu fotografií při středním a slabém osvětlení u všech fotoaparátů: až 2x u hlavního fotoaparátu, až 3x u ultraširokoúhlého fotoaparátu, až 2x u teleobjektivu a až 2x u fotoaparátu TrueDepth. Photonic Engine umožňuje toto dramatické zvýšení kvality díky použití technologie Deep Fusion v dřívější fázi procesu snímání, která poskytuje mimořádné detaily a zachovává jemné textury, poskytuje lepší barvy a zachovává více informací na fotografii.

Řada Pro je vůbec poprvé vybavena novým 48MP hlavním fotoaparátem se čtyřpixelovým snímačem, který se přizpůsobuje pořizované fotografii a je vybaven optickou stabilizací obrazu s posunem snímače druhé generace. U většiny fotografií spojuje čtyřpixelový snímač každé čtyři pixely do jednoho velkého čtyřpixelu o velikosti odpovídající 2,44 µm, což vede k úžasnému zachycení snímků při slabém osvětlení a udržení velikosti fotografie na praktické hodnotě 12 Mpx. Čtyřpixelový snímač také umožňuje volbu 2x teleobjektiv, která využívá prostředních 12 megapixelů snímače pro fotografie v plném rozlišení a videa v rozlišení 4K bez digitálního zoomu. To přináší optickou kvalitu při známé ohniskové vzdálenosti, což je skvělé pro funkce, jako je portrétní režim.

Čtyřpixelový snímač přináší výhody i pro profesionální pracovní postupy, protože optimalizuje detaily v programu ProRAW. A díky novému modelu strojového učení navrženému speciálně pro čtyřpixelový snímač nyní iPhone snímá ProRAW v rozlišení 48 Mpx s nebývalou úrovní detailů, což umožňuje nové kreativní pracovní postupy pro profesionální uživatele.

Mezi další vylepšení a funkce profesionálního kamerového systému patří:

  • Nový 12MP ultraširokoúhlý fotoaparát s 1,4 µm pixely, který poskytuje ostřejší snímky s více detaily a zlepšuje již tak výkonné možnosti makrofotografie.
  • Vylepšený fotoaparát s teleobjektivem, který nabízí 3x optický zoom.
  • Nový přední fotoaparát TrueDepth s clonou ƒ/1,9, který umožňuje lepší výkon při fotografování a natáčení videa za slabého osvětlení. Poprvé využívá automatické ostření, takže dokáže ještě rychleji zaostřit při slabém osvětlení a pořizovat skupinové snímky z větší vzdálenosti.
  • Nový adaptivní True Tone blesk, který byl zcela přepracován a má soustavu devíti LED diod, které mění vzor podle zvolené ohniskové vzdálenosti.
  • Výkonné výpočetní fotografické vychytávky, jako je Noční režim, Smart HDR 4, Portrétní režim s portrétním osvětlením, Noční režim Portrétní fotografie, Fotografické styly pro přizpůsobení vzhledu každé fotografie a Apple ProRAW.
  • Nový akční režim pro neuvěřitelně hladce vypadající video, který se přizpůsobí výrazným otřesům, pohybu a vibracím, i když je video pořizováno uprostřed akce.
  • Filmový režim, který je nyní k dispozici v rozlišení 4K při 30 fps a 4K při 24 fps.
  • Pracovní postupy na profesionální úrovni pro video, včetně ProRes a koncového Dolby Vision HDR.

Detekce nehody a nouzové volání SOS přes satelit

Celá řada iPhone 14 přináší převratné bezpečnostní funkce, které mohou poskytnout pomoc v nouzi, když je to nejdůležitější. Díky novému dvoujádrovému akcelerometru schopnému detekovat měření G-síly až 256Gs a novému gyroskopu s vysokým dynamickým rozsahem dokáže nyní Crash Detection na iPhonu detekovat vážnou autonehodu a automaticky vytočit tísňovou linku, když je uživatel v bezvědomí nebo nemůže dosáhnout na svůj iPhone. Tyto funkce navazují na stávající komponenty, jako je barometr, který nyní dokáže detekovat změny tlaku v kabině, GPS pro dodatečné zadávání údajů o změnách rychlosti a mikrofon, který dokáže rozpoznat hlasité zvuky typické pro těžké autonehody. Pokročilé pohybové algoritmy navržené společností Apple a vycvičené na základě více než milionu hodin reálných záznamů o jízdě a nehodách zajišťují ještě vyšší přesnost. V kombinaci s hodinkami Apple Watch funkce Crash Detection plynule využívá jedinečné přednosti obou zařízení, aby uživatelům účinně pomohla. Při detekci vážné nehody se na hodinkách Apple Watch zobrazí rozhraní pro volání na tísňovou linku, protože je pravděpodobné, že se budou nacházet v těsnější blízkosti uživatele, zatímco volání se uskuteční přes iPhone, pokud je v dosahu, aby bylo spojení co nejlepší.

Řada iPhone 14 také představuje nouzový signál SOS přes satelit, který kombinuje vlastní komponenty hluboce integrované se softwarem umožňující přímé připojení antén k satelitu, což umožňuje zasílání zpráv záchranným službám mimo pokrytí mobilním signálem nebo Wi-Fi. Satelity jsou pohyblivé cíle s malou šířkou pásma a může trvat i několik minut, než zpráva dorazí. Protože se počítá každá vteřina, v případě nouzového volání SOS přes satelit iPhone předem zadá několik důležitých otázek, aby vyhodnotil situaci uživatele, a ukáže mu, kam má nasměrovat telefon, aby se připojil k satelitu. Úvodní dotazník a následné zprávy jsou pak předány do center, kde pracují specialisté vyškolení společností Apple, kteří mohou jménem uživatele přivolat pomoc. Tato průlomová technologie také umožňuje uživatelům ručně sdílet svou polohu přes satelit s aplikací Find My, když není k dispozici mobilní připojení nebo Wi-Fi, což poskytuje pocit bezpečí při pěší turistice nebo kempování mimo síť. Služba Emergency SOS přes satelit bude uživatelům v USA a Kanadě k dispozici v listopadu a bude po dobu dvou let zdarma.

A16 Bionic: Nejrychlejší čip ve smartphonu

Čip A16 Bionic v iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max je o generaci napřed před konkurencí a zpřístupňuje bezkonkurenční zážitky, jako je Dynamic Island, zajišťuje celodenní výdrž baterie a poskytuje působivé výpočetní fotografické schopnosti. Díky dvěma vysoce výkonným jádrům a čtyřem vysoce efektivním jádrům je nový šestijádrový procesor až o 40 % rychlejší než konkurence a snadno zvládá náročné pracovní úlohy. A16 Bionic je vybaven akcelerovaným 5jádrovým GPU s o 50 % větší šířkou paměťového pásma - ideální pro graficky náročné hry a aplikace - a novým 16jádrovým Neural Engine schopným provést téměř 17 bilionů operací za sekundu. Čip využívá nejlepší fúzní architekturu Apple ve své třídě, která kombinuje výkon a úsporu energie, a ve srovnání s konkurencí tak poskytuje vyšší výkon při zlomku spotřeby. 

A16 Bionic, který má zásadní význam pro systém profesionálních fotoaparátů, pohání neuvěřitelné výpočetní fotografické funkce. CPU, GPU, Neural Engine a procesor obrazového signálu hladce spolupracují, aby podporovaly nový hardware fotoaparátu a prováděly až 4 biliony operací na jednu fotografii.

Výkonné mobilní funkce a 5G

iPhone nabízí uživatelům superrychlé stahování a nahrávání, lepší streamování a připojení v reálném čase díky 5G, které jim pomáhá zůstat v kontaktu, sdílet a užívat si obsah. Podpora 5G v iPhonu se nyní rozšiřuje na více než 250 partnerů z řad operátorů na více než 70 trzích po celém světě a rozšiřuje se i podpora samostatných sítí. eSIM umožňuje uživatelům snadno se připojit nebo rychle přenést své stávající tarify digitálně, je bezpečnější alternativou fyzické SIM karty a umožňuje více mobilních tarifů v jednom zařízení. iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max odstraňují u amerických modelů přihrádku na SIM kartu, což uživatelům umožňuje rychlejší a snadnější nastavení zařízení.

Apple Fitness+ pro všechny uživatele iPhonu

Ještě letos na podzim bude služba Apple Fitness+ vůbec poprvé dostupná všem uživatelům iPhonů, kteří si ji mohou předplatit a využívat v 21 zemích, kde je nabízena, i když nemají hodinky Apple Watch. Uživatelé iPhonů budou mít přístup k celé službě, která obsahuje více než 3 000 cvičení a meditací ve stylu studia, které vede různorodý a inkluzivní tým trenérů. Uživatelé služby Fitness+ uvidí na obrazovce pokyny trenéra a intervalové časování a odhad spálených kalorií se bude používat k zaznamenávání pokroku na jejich prstenu Move. Aplikace Fitness+ bude plně integrována s aplikací Fitness, která přijde se systémem iOS 16 a bude umístěna na prostřední kartě, kde mohou uživatelé zůstat motivováni k uzavření svého kroužku Move prostřednictvím ocenění, sdílení aktivit a dalších možností. Uživatelé potřebují k registraci pouze iPhone a poté mohou využívat službu Fitness+ na iPhonu, iPadu a Apple TV.

Obsahuje iOS 16

Systém iOS 16 je navržen tak, aby využíval nové možnosti iPhonu 14 Pro, a nabízí přepracovanou zamykací obrazovku a nové komunikační, sdílené a inteligentní funkce, které společně mění způsob, jakým uživatelé iPhone používají. Zamykací obrazovka je osobnější, krásnější a užitečnější než kdy dřív díky vícevrstvému efektu, který umně nastavuje předměty fotografií před čas, a nově navrženým widgetům, které nabízejí informace na první pohled. Pro inspiraci na zamykací obrazovce nabízí galerie tapet řadu možností, včetně kolekcí Apple, tapety Počasí, která zobrazuje živé změny počasí v průběhu dne, tapety Astronomie pro pohledy na Zemi, Měsíc a sluneční soustavu a mnoha dalších. V aplikaci Zprávy mohou nyní uživatelé upravovat nebo vyvolávat nedávno odeslané zprávy a označovat konverzace jako nepřečtené, aby se k nim mohli později vrátit. Sdílená knihovna fotografií na iCloudu ještě více usnadňuje sdílení sbírky fotografií s rodinou. Funkce Live Text je výkonnější díky možnosti rozpoznávat text ve videu a rychle převádět měnu, překládat text a dalším funkcím a funkce Visual Look Up přidává novou funkci, která umožňuje uživatelům klepnutím a podržením na předmět obrázku jej zvednout z pozadí a umístit do aplikací, jako jsou Zprávy.

iPhone a životní prostředí

iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou navrženy tak, aby minimalizovaly svůj dopad na životní prostředí - ve všech magnetech, včetně těch použitých v MagSafe, jsou použity 100% recyklované prvky vzácných zemin a v Taptic Engine je použit 100% recyklovaný wolfram. Oba modely také obsahují 100 procent recyklovaného cínu v pájce několika desek s plošnými spoji a 100 procent recyklovaného zlata v pokovení několika desek s plošnými spoji a v drátech všech fotoaparátů. Obaly na bázi vláken nepoužívají vnější plastové obaly, čímž se Apple přiblížil svému cíli do roku 2025 úplně odstranit plasty ze všech obalů. 

V současné době je Apple uhlíkově neutrální v rámci globálních firemních operací a do roku 2030 plánuje být stoprocentně uhlíkově neutrální v celém svém výrobním dodavatelském řetězci a ve všech životních cyklech výrobků. To znamená, že každé prodané zařízení Apple, od výroby komponent, montáže, dopravy, používání zákazníky, nabíjení až po recyklaci a využití materiálů, bude mít nulový dopad na klima.

Ceny a dostupnost
iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max budou k dispozici v tmavě fialové, stříbrné, zlaté a vesmírně černé barvě v kapacitách 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. 
Zákazníci v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Indii, Itálii, Japonsku, Saúdské Arábii, Singapuru, Španělsku, Thajsku, Spojených arabských emirátech, Velké Británii, USA a dalších 30 zemích a regionech si budou moci iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max předobjednat od pátku 9. září od 5:00 PDT, dostupný bude od pátku 16. září. 
V Malajsii, Turecku a dalších 20 zemích a regionech budou iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max k dispozici od pátku 23. září.
Služba nouzového volání SOS přes satelit bude v USA a Kanadě dostupná od listopadu, přičemž tato služba bude po dobu dvou let zdarma součástí aktivace iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max.
Zákazníci si mohou iPhone 14 Pro pořídit za 41,62 USD (USA) měsíčně na 24 měsíců nebo 999 USD (USA) před výměnou a iPhone 14 Pro Max za 45,79 USD (USA) měsíčně na 24 měsíců nebo 1 099 USD (USA) před výměnou na webu apple.com/store, v aplikaci Apple Store a v pobočkách Apple Store. iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou k dispozici také prostřednictvím autorizovaných prodejců Apple a vybraných operátorů.12
Zákazníci mohou ušetřit až 1 000 USD (USA) na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max s trade-inem přímo na webu apple.com/store nebo v Apple Store při aktivaci u vybraných amerických operátorů. Platí podmínky. Požadavky na způsobilost a další podrobnosti najdete na stránce apple.com/shop/buy-iphone/carrier-offers.
Zákazníci v USA se mohou na předobjednávky iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max připravit do čtvrtka 8. září do 22:00 PDT na webu apple.com/store nebo pomocí aplikace Apple Store. Mohou si vybrat, zda budou platit měsíčně nebo v plné výši, přidat kredit na výměnu za nový produkt nebo upgradovat prostřednictvím programu iPhone Upgrade Program.
Systém iOS 16 bude k dispozici jako bezplatná aktualizace softwaru v pondělí 12. září.
Zákazníci, kteří si zakoupí iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, získají k novému předplatnému tři měsíce Apple Arcade.
Kožená peněženka s MagSafe a kožená pouzdra pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max budou k dispozici v pěti nových barvách: půlnoční, lesní zelená, inkoustová, umbrová a oranžová. iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max Clear Case a silikonová pouzdra budou k dispozici v barvách půlnoční, bouřkově modrá, červená, křídově růžová, šeříková, bezová, sukulentní a sluneční.

O společnosti Apple
Společnost Apple způsobila revoluci v osobních technologiích uvedením počítače Macintosh v roce 1984. Dnes je Apple světovou jedničkou v inovacích díky iPhonu, iPadu, Macu, Apple Watch a Apple TV. Pět softwarových platforem společnosti Apple - iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS - poskytuje bezproblémové zážitky napříč všemi zařízeními Apple a umožňuje lidem využívat průlomové služby včetně App Store, Apple Music, Apple Pay a iCloudu. Více než 100 000 zaměstnanců společnosti Apple se snaží vyrábět nejlepší produkty na světě a zanechat svět lepší, než jsme ho našli.

Displej má zaoblené rohy, které navazují na krásný zakřivený design, a tyto rohy jsou uvnitř standardního obdélníku. Při měření standardního obdélníkového tvaru má displej úhlopříčku 6,06 palce (iPhone 14 Pro), resp. 6,68 palce (iPhone 14 Pro Max). Skutečná zobrazitelná plocha je menší.
iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou odolné proti stříkající vodě, vodě a prachu, byly testovány v kontrolovaných laboratorních podmínkách a mají stupeň krytí IP68 podle normy IEC 60529 (maximální hloubka 6 metrů po dobu až 30 minut). Odolnost proti stříkající vodě, vodě a prachu není trvalou podmínkou. Odolnost se může snížit v důsledku běžného opotřebení. Nepokoušejte se nabíjet mokrý iPhone; pokyny k čištění a sušení najdete v uživatelské příručce. Na poškození kapalinou se nevztahuje záruka.
iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max podporují nahrávání videa ve formátu ProRes v aplikaci Fotoaparát v rozlišení 1080p 30 fps s variantou úložiště 128 GB a až 4K 30 fps s variantami úložiště 256 GB, 512 GB a 1 TB.
Mikrofon se zapíná pouze při detekci jízdy; tu může spustit Bluetooth, CarPlay nebo rychlost. Veškerá data jsou zpracovávána v zařízení a po detekci nehody jsou vyřazena, pokud se uživatel nerozhodne pro sdílení svých dat za účelem zlepšení detekce nehod. Se společností Apple se sdílí pouze úroveň zvuku, nikoli surový zvuk.
Funkce Crash Detection je navržena pro havárie osobních vozidel se čtyřmi koly s určitými profily hmotnosti, přetížení a rychlosti, které odpovídají vážným, život ohrožujícím haváriím. Byla navržena pro těžké, život ohrožující nehody s velkým nárazem zepředu a zezadu, boční nárazy, nárazy typu T-bone a převrácení. Funkce Crash Detection je celosvětově dostupná pro iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE a Apple Watch Ultra.
Tísňové volání SOS přes satelit bylo navrženo pro použití na volném prostranství s volným výhledem na oblohu. Výkon mohou ovlivnit překážky, jako jsou stromy nebo okolní budovy. iPhone bude nadále fungovat za běžných teplotních podmínek.
Všechny údaje o baterii závisí na mobilní síti, poloze, síle signálu, konfiguraci funkcí, používání a mnoha dalších faktorech; skutečné výsledky se mohou lišit. Baterie má omezený počet dobíjecích cyklů a časem ji může být nutné vyměnit. Životnost baterie a cykly nabíjení se liší podle způsobu použití a nastavení. Testy baterie se provádějí s konkrétními jednotkami iPhone. Další informace najdete na stránkách apple.com/batteries a apple.com/iphone/compare.
Je vyžadován datový tarif. Na vybraných trzích a u vybraných operátorů jsou k dispozici služby 5G, Gigabit LTE, VoLTE a volání přes Wi-Fi. Rychlosti jsou založeny na teoretické propustnosti a liší se v závislosti na místních podmínkách a operátorovi. Podrobnosti o podpoře 5G a LTE mohou zákazníci získat od svého operátora nebo na webu apple.com/iphone/cellular.
Uživatelé mohou zprávu upravovat až 15 minut po jejím odeslání a zprávu mohou zrušit až dvě minuty po jejím odeslání. Uživatelé mohou provést až pět úprav dané zprávy a příjemci budou moci vidět záznam o provedených úpravách zprávy.
Sdílená knihovna fotografií iCloud bude k dispozici v budoucí aktualizaci softwaru.
Některé funkce nemusí být dostupné ve všech zemích nebo oblastech. Zobrazte si jejich úplný seznam.
Tato nabídka je k dispozici kvalifikovaným zákazníkům a vyžaduje 24měsíční splátkový úvěr při výběru typu platby Citizens One nebo Apple Card Monthly Installments (ACMI) při placení v Apple Store. iPhone je nutné aktivovat u AT&T, T-Mobile/Sprint nebo Verizon při nákupu s ACMI v Apple Store. Daně a doprava nejsou zahrnuty v ACMI a vztahují se na ně proměnlivé RPSN držitele karty. Další podmínky ACMI jsou uvedeny v zákaznické smlouvě. Další podmínky pro platby za iPhone jsou uvedeny na stránce apple.com/legal/sales-support/iphoneinstallments_us.
Na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max se vztahují pravidla FCC, jakož i ustanovení o ochraně spotřebitele, smluvní a další ustanovení federálních nebo státních zákonů. Nelze je prodávat ani dodávat, dokud nebude dokončen proces autorizace ze strany FCC.

Zdroj: