Loading...

"Ted Lasso" se zařadil mezi nejslavnější komedie v historii

15.09.2022 06:43

Celosvětový fenomén společnosti Apple "Ted Lasso" se zařadil mezi nejslavnější komedie v historii a na 74. ročníku udílení cen Primetime Emmy získal cenu Emmy za vynikající komediální seriál.

Celosvětový fenomén společnosti Apple "Ted Lasso" se zařadil mezi nejslavnější komedie v historii a na 74. ročníku udílení cen Primetime Emmy získal cenu Emmy za vynikající komediální seriál.

"Ted Lasso" se opět stává komedií, která získala nejvíce cen Emmy.

Apple TV+ získala celkem devět cen Emmy, z toho čtyři vítězství pro "Teda Lasse" a ocenění pro "Carpool Karaoke": "The Series", "Severance", "Schmigadoon!" a "Home Before Dark".

Oblíbený seriál Ted Lasso z produkce Apple TV+ se 13. září 2022 večer na 74. ročníku udílení cen Primetime Emmy zařadil mezi komediální legendy, když získal cenu za vynikající komediální seriál za první a druhou sérii, a stal se tak teprve osmým seriálem v tomto žánru v 74leté historii Emmy. Druhá sezóna seriálu "Ted Lasso" se také stala podruhé za sebou komedií s největším počtem cen Emmy, když získala celkem čtyři vítězství, včetně cen Emmy za mimořádný herecký výkon v hlavní roli komediálního seriálu (Jason Sudeikis), mimořádný herecký výkon ve vedlejší roli komediálního seriálu (Brett Goldstein) a mimořádnou režii komediálního seriálu (MJ Delaney). 

Seriál Ted Lasso od společnosti Apple se tak připojil k pouhým sedmi dalším komediálním seriálům v historii, které získaly vítězství v kategorii Vynikající komediální seriál během prvních dvou let: "Modern Family", "30 Rock", "Frasier", "The Golden Girls", "Cheers", "All in the Family" a "The Phil Silvers Show".

"Jsme velmi vděční a pokorní za to, že seriál 'Ted Lasso' získal zpětně ocenění za nejlepší komedii, protože diváci po celém světě mají tento seriál a tyto postavy stále rádi stejně jako my," řekl Zack Van Amburg, vedoucí celosvětového oddělení společnosti Apple pro video. "Pro nás všechny ve společnosti Apple bylo velkou ctí spolupracovat s mimořádně nadanými herci a tvůrčím týmem na uvedení tohoto srdečného, vtipného a laskavého seriálu na obrazovku. Upřímně děkujeme Televizní akademii za ocenění tohoto seriálu a vážíme si všech, kteří nám věří."

"Je neuvěřitelně potěšující, že se 'Ted Lasso' připojil k legendárním komediím s vítězstvím v kategorii nejlepší komedie za první dvě sezóny," řekl Jamie Erlicht, vedoucí divize Worldwide Video společnosti Apple. "Všem členům štábu a hercům a Jasonovi, Brettovi a MJovi posíláme srdečné gratulace k individuálním cenám Emmy. Děkujeme televizní akademii a také našim velkolepým týmům, které neúnavně pracovaly na tom, aby tento výjimečný seriál přinesly divákům po celém světě."

Celkem letos Apple TV+ získala devět cen Emmy, včetně pěti cen Emmy za kreativní umění za pořad "Carpool Karaoke: Seriál" získal nejvyšší ocenění za vynikající krátkou komedii, což je jeho páté vítězství v řadě; slavný kandidát na nejlepší dramatický seriál "Severance" debutoval na Emmy dvěma vítězstvími, včetně vynikající hudební kompozice pro seriál a vynikajícího designu hlavních titulků; kritiky oceňovaný "Schmigadoon!" společnosti Apple získal vynikající původní hudbu a texty písní; a dramatický mysteriózní seriál "Home Before Dark" získal již dříve oznámenou cenu poroty za vynikající design. 

Kromě letošních ocenění pro druhou sezónu seriálu "Ted Lasso" se první sezóna seriálu zapsala do historie také na loňském 73. ročníku Primetime Emmy Awards jako nejčastěji nominovaný první komediální seriál v historii, když získala celkem sedm cen, včetně ocenění za mimořádný komediální seriál, mimořádný herec v hlavní roli v komediálním seriálu (Jason Sudeikis), vynikajícího herce ve vedlejší roli v komediálním seriálu (Brett Goldstein), vynikající herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu (Hannah Waddingham), vynikající mix zvuku pro komediální nebo dramatický seriál (půlhodina), vynikající střih obrazu pro komediální seriál s jednou kamerou a vynikající casting pro komediální seriál.

Původní seriály, filmy a dokumenty společnosti Apple mají na svém kontě již 275 vítězství a 1 152 nominací na ceny, včetně letošního historického vítězství na Oscarech, kdy si snímek "CODA" odnesl cenu za nejlepší film a stal se tak prvním streamerem společnosti Apple, který v této kategorii zvítězil.

V roce 2022 získala společnost Apple devět cen Primetime Emmy v následujících kategoriích:

"Ted Lasso"
Vynikající komediální seriál
Vynikající herec v hlavní roli komediálního seriálu: Jason Sudeikis 
Vynikající herec ve vedlejší roli v komediálním seriálu: Brett Goldstein 
Vynikající režie komediálního seriálu: MJ Delaney

"Severance"
Vynikající návrh hlavních titulků
Vynikající hudební kompozice pro seriál (původní dramatická hudba)

"Carpool Karaoke: Seriál"
Vynikající krátký komediální, dramatický nebo varietní seriál

"Schmigadoon!"
Vynikající původní hudba a texty písní

"Home Before Dark"
Vynikající pohybový design

"Carpool Karaoke: Karaoke: Seriál"

Každá epizoda "Carpool Karaoke: V každé epizodě se celebrity sdílejí v jednom autě, zpívají podle svých osobních playlistů a vydávají se za dobrodružstvím. Pátou sezónu zahajují Simu Liu a Jessica Henwicková; hvězdy seriálu "Bílý lotos" Murray Bartlett, Alexandra Daddario a Sydney Sweeneyová; Anitta a Saweetie; Zooey Deschanelová a Jonathan Scott, kteří se poprvé setkali v pořadu "Carpool Karaoke"; hvězdy seriálu All Elite Wrestling; a rodina D'Ameliových.

"Carpool Karaoke: Seriál, který získal cenu Emmy za každou z předchozích čtyř sérií, několik cen Cechu producentů a cenu Critics Choice Award, pro společnost Apple produkují CBS Studios a Fulwell 73 Productions, výkonnými producenty jsou James Corden, Eric Pankowski a Ben Winston.

"Home Before Dark"

"Home Before Dark" je dramatický mysteriózní seriál inspirovaný reportážemi mladé investigativní novinářky Hilde Lysiak. Seriál, jehož režisérem a výkonným producentem je Jon M. Chu, sleduje mladou dívku Hilde (hraje ji Brooklynn Prince), která se přestěhuje z velkoměsta Brooklynu do malého městečka u jezera, které opustil její otec. Tam ji její urputná honba za pravdou přivede k odhalení odloženého případu, který se všichni v městečku, včetně jejího vlastního otce, usilovně snažili pohřbít.

Na seriálu se podílejí Dana Fox, Jon M. Chu, Joy Gorman Wettels, Howard Deutch, Dara Resnik, Russel Friend, Garrett Lerner a Sharlene Martin. Dana Foxová a Dara Resniková se podílely na jeho tvorbě. V obsazení se objevují např: Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Aziza Scott, Michael Weston, Joelle Carter, Jibrail Nantambu, Deric McCabe a Rio Mangini.

"Schmigadoon!"

"Schmigadoon!" je parodie na kultovní muzikály, nový muzikálový komediální seriál s Cecily Strong, nominovanou na cenu Emmy, a Keeganem-Michaelem Keyem, kteří hrají dvojici na výletě s batohem na zádech, jehož cílem je oživit jejich vztah, když objeví kouzelné město, ve kterém všichni žijí ve studiovém muzikálu ze 40. let minulého století. Poté zjistí, že nemohou odjet, dokud nenajdou "pravou lásku".

Seriál pochází z produkce Broadway Video a Universal Television, divize Universal Studio Group, "Schmigadoon!" společně vytvořili Cinco Paul a Ken Daurio. Paul působí jako showrunner a pro seriál napsal všechny původní písně. Robert Luketic se podílí na režii a produkci. Lorne Michaels a Andrew Singer působí jako výkonní producenti, Micah Frank jako spoluvýkonný producent a hvězdy Cecily Strong a Caroline Maroney jako producentky.

"Severance"

Ve filmu "Severance" vede Mark Scout (Adam Scott) tým společnosti Lumon Industries, jejíž zaměstnanci podstoupili odstupné, které chirurgicky rozdělí jejich vzpomínky mezi pracovní a osobní život. Tento odvážný experiment s "rovnováhou mezi pracovním a soukromým životem" je zpochybněn, když se Mark ocitne v centru rozplétající se záhady, která ho donutí konfrontovat se s pravou podstatou své práce... a sebe sama. 

"Autorem a tvůrcem seriálu Severance je Dan Erickson. Výkonnými producenty jsou vedle Ericksona Mark Friedman, Chris Black, John Cameron a Andrew Colville. Ben Stiller, Nicky Weinstock a Jackie Cohn jsou výkonnými producenty prostřednictvím Red Hour Productions a Patricia Arquette i Adam Scott působí jako producenti. Jako studio působí Endeavor Content.

"Ted Lasso"

Jason Sudeikis hraje Teda Lassa, trenéra amerického fotbalu, který je najat, aby vedl britský fotbalový tým - přestože nemá žádné zkušenosti. Co mu však chybí ve znalostech, vynahrazuje optimismem, nezdolným odhodláním - a sušenkami. V široce uznávaném seriálu dále hrají Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster a Nick Mohammed.

Kromě hlavní role je Sudeikis spolu s Billem Lawrencem výkonným producentem prostřednictvím své společnosti Doozer Productions ve spolupráci s Warner Bros. a Universal Television, divizí Universal Studio Group. Jeff Ingold z Doozer Productions působí také jako výkonný producent a Liza Katzer jako spoluvýkonná producentka. Seriál byl vyvinut Sudeikisem, Lawrencem, Brendanem

Huntem a Joem Kellym a vychází z již existujícího formátu a postav z produkce NBC Sports.

Zdroj: