Loading...

Apple: Slavíme 100 milionů písní

04.10.2022 06:59

Apple: Slavíme 100 milionů písní. Na tuto otázku odpovídá globální šéfka redakce Apple Music Rachel Newmanová: Co se skrývá v čísle?

Na tuto otázku odpovídá globální šéfka redakce Apple Music Rachel Newmanová: Co se skrývá v čísle?

Sto milionů písní. 

Po jednadvaceti letech od vynálezu iTunes a debutu původního iPodu jsme se dostali z 1000 skladeb v kapse na stotisícovou hranici v Apple Music. To je fenomenální růst podle všech měřítek. Celou historii, současnost i budoucnost hudby máte na dosah ruky nebo na hlasový povel.

Víc hudby, než můžete poslouchat celý život nebo několik životů. Více hudby než na jakékoli jiné platformě. Prostě největší sbírka hudby v jakémkoli formátu vůbec.

Sto milionů skladeb - to je číslo, které bude dále růst a exponenciálně se násobit. Ale je to víc než jen číslo, představuje něco mnohem významnějšího - tektonický posun v podnikání v oblasti tvorby a distribuce hudby za posledních dvacet let.

V 60. letech minulého století vycházelo ročně pouze 5 000 nových alb. Dnes může kdekoli na světě, ve 167 zemích a regionech v Apple Music napsat a nahrát píseň jakýkoli umělec a vydat ji celosvětově. Každý den dodává více než 20 000 zpěváků a skladatelů do Apple Music nové písně - písně, díky kterým je náš katalog ještě lepší než den předtím. Sto milionů skladeb je důkazem demokratičtějšího prostoru, kde může mít další velký hit kdokoli, i nový umělec tvořící hudbu ze svého pokoje.

Není to jen příležitost zamyslet se nad tím, jak daleko jsme došli, ale také okamžik, kdy se můžeme těšit na práci, která nás ještě čeká. V Apple Music byl lidský přístup vždy základem všeho, co děláme, a to jak způsobem, který je vidět, jako jsou naše redakční playlisty, tak způsobem, který vidět není, jako je lidský přístup, který řídí naše doporučovací algoritmy. Nyní víc než kdy jindy víme, že investice do lidské kurátorské práce bude klíčová pro to, abychom byli nejlepší v propojování umělců a posluchačů.

Víme, že při tak obrovském rozsahu skladeb potřebujete někoho, kdo vás jimi provede. Pryč jsou doby, kdy jste v knihovně mačkali náhodné přehrávání: Nyní je na nás, abychom vám pomohli objevit nové oblíbené skladby a znovuobjevit zapomenuté klenoty, ať už vám na cestu posvítí jeden z našich odborných rozhlasových moderátorů, nebo ručně sestavený playlist.

Víme také, že je důležitější než kdy jindy, abychom vyzdvihovali hlasy umělců a poskytovali jim příležitosti vyprávět jejich vlastní příběhy a dávat jejich hudbu do souvislostí. Už nestačí jen propojovat umělce a fanoušky, jde o to, aby tato spojení byla hlubší a smysluplnější. A právě jedním z mnoha způsobů, jak pomáháme poskytovat kontext, je nový seriál Apple Music Today, v němž budeme každý den vybírat novou skladbu a nořit se do její historie, protože víme, že každá ze 100 milionů skladeb v našem katalogu má svůj vlastní příběh.

Ještě nikdy nebylo tak vzrušující období, abyste byli hudebními fanoušky. Díky 100 milionům skladeb v Apple Music můžete objevovat žánry, o kterých jste neměli tušení, a najít nového oblíbeného interpreta na místech, kde byste to nikdy nečekali. Tak se do toho ponořte a nechte se námi provést.

Zdroj informací: