Loading...

Apple rozšiřuje svou komunitní vzdělávací iniciativu a příležitosti

05.10.2022 06:35

Apple rozšiřuje svou komunitní vzdělávací iniciativu a zrychluje vzdělávací příležitosti ve více než 600 komunitách

Apple rozšiřuje svou komunitní vzdělávací iniciativu a zrychluje vzdělávací příležitosti ve více než 600 komunitách.

Apple se zaměřuje na rovnost a nyní spolupracuje s více než 150 vzdělávacími partnery po celém světě, aby jim umožnil přístup ke kódování, kreativitě a pracovním příležitostem.

Před několika týdny přivítala Kalifornská státní univerzita v Dominguez Hills (CSUDH) více než 300 žáků základních a středních škol z celého Los Angeles v laboratoři Centra pro inovace ve vzdělávání STEM (CISE), kde proběhla akce "STEAM Max". Akce poskytla účastníkům z různých prostředí příležitost osvojit si nové vědecké a technologické dovednosti - včetně návrhu aplikací. Ve stejném týdnu univerzita zahájila mimoškolní kroužky kódování na šesti základních a středních školách a začala pořádat pravidelný sobotní den STEM Exploration Day, kde aktivity trénují studenti informatiky CSUDH.

CSUDH je součástí iniciativy Apple Community Education Initiative (CEI), která byla spuštěna v roce 2019 s cílem přiblížit kódování, kreativitu a kariérní příležitosti žákům všech věkových kategorií a komunitám, které jsou v oblasti technologií tradičně nedostatečně zastoupeny. Od té doby společnost tuto činnost rychle rozšířila mezi studenty v 99 zemích a regionech a ve všech 50 státech, přičemž navázala na dlouholetou spolupráci s pedagogy a komunitami.

Prostřednictvím CEI se Apple spojuje se školami, vzdělávacími institucemi a komunitními organizacemi a poskytuje jim hardware Apple, stipendia, finanční podporu, zdroje pro pedagogy a přístup k týmům odborníků Apple, kteří po boku pedagogů pracují na zlepšení výuky žáků pomocí technologií. Apple spolupracuje s každou partnerskou organizací na přizpůsobení a vylepšení programů tak, aby podporovaly cíle komunity, a spojuje jedinečnou kombinaci hardwaru, softwaru a odborných vzdělávacích zdrojů Apple, aby změnil vzdělávací zkušenosti studentů ve škole i mimo ni.

Za dva roky od prvního spojení CSUDH se společností Apple přinesla univerzita nové STEAM zážitky téměř 2 000 studentů a učitelů v celém Los Angeles - a očekává, že letos osloví další 4 000 studentů ve 40 školách. Univerzita také pomáhá pedagogům získat certifikaci pro výuku informatiky, aby byl v Kalifornii dostatek učitelů pro výuku kódování a vzdělávání IT pracovníků.

"Nejvíce mě udivuje, čeho jsme díky tomuto jedinečnému partnerství se společností Apple dokázali dosáhnout za tak krátkou dobu," řekl Dr. Kamal Hamdan, ředitel laboratoře CISE na CSUDH. "Tisíce studentů, kteří by nikdy neměli přístup k tomuto typu výuky, prošli některým z našich programů a tyto zkušenosti se nedají vyčíslit v dolarech. Je to důkaz toho, že když dvě organizace se stejnými hodnotami upnou svá srdce a hlavy ke společnému cíli, je nebe limitováno tím, kolik životů můžeme změnit."

Ambiciózní plány CSUDH na růst odrážejí pokračující rozšiřování činnosti společnosti Apple v oblasti CEI, protože společnost přináší nové programy a vzdělávací příležitosti pro více partnerů a studentů v USA i po celém světě. Společnost Apple zahájila programování CEI s pedagogy z téměř 70 vzdělávacích institucí v Austinu v Texasu, Boise v Idahu, Columbusu v Ohiu, Houstonu, Nashvillu v Tennessee a severní Kalifornii. O tři roky později má nyní Apple partnery CEI ve 29 státech a v distriktu Columbia. Prostřednictvím virtuálních a osobních programů oslovilo více než 150 partnerů žáky v téměř 600 komunitách v 99 zemích a regionech a ve všech 50 státech USA.

CEI vychází ze čtyřicetileté historie společnosti Apple v oblasti vzdělávání a jejího závazku podporovat rovnost a přístup ke vzdělávání. Partneři CEI slouží komunitám, které v minulosti neměly dostatek zdrojů, a iniciativa je navržena tak, aby vytvářela příležitosti pro studenty, kteří by jinak neměli přístup k technologiím nebo pracovním zdrojům. Tato práce je v souladu s iniciativou společnosti Apple pro rasovou rovnost a spravedlnost, která se částečně zaměřuje na rozšiřování příležitostí pro barevné komunity prostřednictvím vzdělávání. Prostřednictvím CEI Apple spolupracuje se školami K-12 na rozvoji vzdělávání ve školách, s organizacemi, které poskytují mimoškolní programy - jako jsou Boys & Girls Clubs of America a Kode With Klossy - a s institucemi sloužícími menšinám, včetně desítek historicky černých vysokých škol a univerzit a hispánských institucí.

"Věříme, že vzdělání je mocnou silou pro rovnost a pomáhá studentům objevit nástroje, které potřebují k tomu, aby pozvedli své komunity a utvářeli budoucnost," řekla Lisa Jacksonová, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy. "Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v rozšiřování naší komunitní vzdělávací iniciativy, aby studenti všech věkových kategorií měli přístup k prvotřídním vzdělávacím příležitostem bez ohledu na své poštovní směrovací číslo."

Mezi nové partnery společnosti Apple v oblasti CEI patří Oklahoma City University (OCU) - ve spolupráci s národy Cherokee, Choctaw a Chickasaw. Apple, OCU a kmenové vlády společně zahájily nové úsilí o poskytování vzdělávacích příležitostí indiánské mládeži a dalším mladým lidem, kteří žijí v kmenových rezervacích v Oklahomě, s dvojím cílem: zachovat kmenové jazyky a kultury a umožnit mladým lidem uplatnění na trhu práce, aby mohli usilovat o svou budoucnost a zároveň žít ve svých kmenových komunitách. Partnerství začíná koncem tohoto měsíce akademií pro učitele, kteří pracují ve školách v rezervacích národů Cherokee, Choctaw a Chickasaw, aby podpořili jejich práci při začleňování kreativity a koncepce kódování do výuky.

"Jsem v úžasu nad vztahem, který tato univerzita navázala se společností Apple, a nad dopadem, který to bude mít na naše partnery z řad kmenových národů," řekl Kenneth Evans, prezident OCU. "Společně máme k dispozici nástroje, technologie, strategickou infrastrukturu a iniciativy na ochranu, které vytvářejí cesty k příležitostem pro budoucí generace. Od kódování až po širší technické dovednosti pomáháme mladým lidem připravit se na poptávaná pracovní místa a zároveň ctíme dědictví, jazyk a tradice národů Cherokee, Choctaw a Chickasaw. Jak se tyto programy rozšiřují, rozšiřuje se i jejich dosah, obohacují komunity a zachovávají dědictví pro další roky."

Od spuštění CEI před čtyřmi lety se společnost Apple stále zaměřuje na podporu učitelů a pedagogů tím, že jim poskytuje špičkové příležitosti k profesnímu vzdělávání v jejich komunitách a rozšiřuje programy do desítek nových organizací od pobřeží k pobřeží. Mezi nové partnery patří Arizonská státní univerzita, Arts New Orleans, Centrum pro rozvoj černošských pedagogů ve Filadelfii, Education Service Center Region 13 v Austinu, Nadace pro komunitní vysoké školy v Los Angeles, Harry S Truman College v Chicagu a Henry Ford College v metropoli Detroitu; Locally Grown Community Forge v Pittsburghu; Miami Dade College; Rutgers 4-H Computers Pathways Program v Newarku v New Jersey; The New York Public Library TechConnect; University of Colorado

Denver; University of Massachusetts Amherst's Center for Youth Engagement; Wayne State University College of Engineering v Detroitu a další.

Další informace o závazku společnosti Apple v oblasti vzdělávání a spolupráci s partnery po celém světě najdete na webu apple.com/education-initiative.

Zdroj informací: