Loading...

iPhone 14 Plus je už dostupný v obchodech

07.10.2022 06:30

iPhone 14 Plus s 6,7palcovým displejem, vylepšeným duálním fotoaparátem, funkcí detekce nárazu, nouzovým SOS přes satelit, procesorem A15 Bionic a dosud nejlepší výdrží baterie v iPhonu se od pátku 7. října objeví v prodejnách Apple Store a u autorizovaných prodejců Apple. Zákazníci, kteří si iPhone 14 Plus předobjednali online, začnou dodávky dostávat také v pátek. V prodejnách i online si budou moci návštěvníci vyzkoušet celou řadu iPhone 14 s pomocí specialistů Apple připravených nabídnout individuální podporu a poradenství.

"iPhone 14 Plus přináší větší 6,7palcový displej a nejlepší výdrž baterie, jakou kdy iPhone měl, více lidem," řekla Kaiann Dranceová, viceprezidentka společnosti Apple pro celosvětový marketing produktů iPhone. "Je to skvělá volba pro zákazníky, kteří chtějí mnohem větší displej v lehkém a odolném hliníkovém provedení s velkými vylepšeními všech fotoaparátů, vynikajícím výkonem, základními bezpečnostními funkcemi a 5G. Ať už zákazník přechází na nový iPhone, nebo iPhone zkouší poprvé, iPhone 14 Plus je obrovský upgrade a bezkonkurenční volba."

iPhone 14 Plus má odolný a propracovaný design z leteckého hliníku v pěti krásných barvách - půlnoční, modré, hvězdné, fialové a (PRODUCT)RED. Díky rozsáhlému 6,7palcovému2 Super Retina XDR displeji si na iPhonu 14 Plus můžeš prohlížet víc obsahu na obrazovce, mít větší plátno na úpravu fotek a videí na cestách a sledovat televizi a filmy. A větší displej v kombinaci s A15 Bionic s 5jádrovým GPU - rychlejším než konkurence v jakékoli cenové kategorii - dělá z iPhonu 14 Plus zařízení pro hraní her, které odhaluje nádhernou grafiku, jež může běžet s vyšší snímkovou frekvencí po delší dobu díky aktualizované vnitřní konstrukci, která má lepší odvod tepla pro lepší trvalý výkon a snadnější opravitelnost, a zároveň nabízí nejlepší výdrž baterie, jaká kdy byla v iPhonu.

Díky špičkovým vlastnostem v oblasti odolnosti je iPhone 14 Plus také chráněn předním krytem Ceramic Shield - exkluzivně pro iPhone - a před běžným politím a nehodami odolností proti vodě a prachu.

Pokročilý systém fotoaparátu iPhonu 14 Plus se může pochlubit obrovským skokem ve výkonu při slabém osvětlení díky Photonic Engine, novému vylepšenému obrazovému potrubí. Photonic Engine aplikuje technologii Deep Fusion v dřívější fázi zobrazovacího procesu, což přináší jasnější, věrnější barvy a nádherně detailní textury ve scénách se středním a nižším osvětlením. To je přínosem pro fotografie ze všech fotoaparátů a přináší 2x lepší výkon při slabém osvětlení u ultraširokoúhlého fotoaparátu a nového předního fotoaparátu TrueDepth a 2,5x u nového hlavního fotoaparátu. A díky nejlepšímu videu ve smartphonu je iPhone 14 Plus vybaven novým akčním režimem pro neuvěřitelně hladce vypadající video z ruky, které se během natáčení přizpůsobuje výraznému pohybu, a podporuje záznam Dolby Vision HDR. Díky stabilizaci videa jako u gimbalu, Dolby Vision HDR a režimu Cinematic ve 4K při 24 fps a 30 fps je iPhone 14 Plus výkonný kreativní nástroj.

Celá řada iPhone 14 přináší do iPhonu převratné bezpečnostní funkce, včetně detekce nárazu a nouzového volání SOS přes satelit. Díky funkci Crash Detection nyní iPhone dokáže rozpoznat vážnou autonehodu a automaticky vytočit tísňovou linku, když je uživatel v bezvědomí nebo se nemůže dostat ke svému iPhonu. Tato funkce funguje i s hodinkami Apple Watch a bez problémů využívá jedinečné přednosti obou zařízení, aby uživatelům efektivně pomohla.5 A když jsou uživatelé mimo dosah, funkce Emergency SOS přes satelit umožňuje iPhonu připojit se přímo k satelitu a posílat zprávy záchranným službám, když je uživatel mimo pokrytí mobilní sítí nebo Wi-Fi. Tato průlomová technologie také umožňuje uživatelům ručně sdílet svou polohu přes satelit pomocí funkce Find My.

Čip A15 Bionic s pětijádrovým grafickým procesorem přináší do iPhonu 14 Plus výkon na profesionální úrovni. Umožňuje plynulejší grafiku, pohání neuvěřitelné výpočetní fotografické funkce, plynule a efektivně zpracovává úlohy a umožňuje rychlejší výpočty strojového učení, a to vše při dosud nejlepší výdrži baterie v iPhonu. iPhone 14 Plus také nabízí superrychlé připojení s 5G a v USA odstraňuje přihrádku na SIM kartu, což uživatelům umožňuje rychlejší a snadnější nastavení iPhonu pomocí eSIM. eSIM je bezpečnější než fyzické SIM karty a snadno se aktivuje během nastavení nového iPhonu pomocí pokynů na obrazovce - ve většině případů bez nutnosti kontaktovat operátora uživatele. Uživatelé mohou eSIM používat také při cestách do zahraničí s eSIM mezinárodních operátorů nebo s datovými tarify, které nabízí mnoho světových poskytovatelů služeb.

Způsoby nakupování

Specialisté Apple jsou k dispozici pro všechny nákupní potřeby zákazníků v prodejně, online na webu apple.com a v aplikaci Apple Store. Ať už hledají pomoc s výběrem správného produktu, informují se o možnostech měsíčního financování, vyměňují způsobilá zařízení nebo přenášejí a nastavují nové zařízení, zákazníci dostanou nejlepší podporu ve své třídě od vysoce kvalifikovaných členů prodejních týmů Apple po celém světě.

Ceny a dostupnost

iPhone 14 Plus je k dispozici v půlnoční, modré, hvězdné, fialové a (PRODUCT)RED barvě s kapacitou úložiště 128 GB, 256 GB a 512 GB. 
Zákazníci v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Indii, Itálii, Japonsku, Singapuru, Španělsku, Thajsku, Spojených arabských emirátech, Velké Británii, USA a dalších více než 30 zemích a regionech si mohou iPhone 14 Plus pořídit již zítra, 7. října.
V pátek 14. října bude iPhone 14 Plus k dispozici v Malajsii, Saúdské Arábii, Turecku a dalších 20 zemích a regionech a v pátek 28. října v Brazílii, Kolumbii a Mexiku.
Tísňové volání SOS přes satelit bude k dispozici od listopadu v USA a Kanadě a tato služba bude s aktivací iPhonu 14 Plus po dobu dvou let zdarma.
Zákazníci si mohou iPhone 14 Plus pořídit za 37,45 USD (USA) měsíčně po dobu 24 měsíců nebo za 899 USD (USA) před výměnou na webu apple.com/store, v aplikaci Apple Store a na pobočkách Apple Store. iPhone 14 Plus je k dispozici také prostřednictvím autorizovaných prodejců Apple a vybraných operátorů.
Specialisté Apple spojují zákazníky přímo s jejich operátory, aktualizují jejich zařízení a rychle a snadno přenášejí data přímo v prodejně.
Zákazníci, kteří si zakoupí iPhone 14 Plus, získají k novému předplatnému tři měsíce Apple Arcade zdarma.
iPhony 14, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou v současné době k dispozici v prodejnách Apple Store a u autorizovaných prodejců Apple.

Zdroj informací: