Loading...

Apple Music a Mercedes-Benz přinášejí řidičům pohlcující prostorové audio

17.10.2022 07:19

Apple Music a Mercedes-Benz přinášejí řidičům po celém světě prémiové pohlcující prostorové audio.

Apple Music a Mercedes-Benz přinášejí řidičům po celém světě prémiové pohlcující prostorové audio.

PAŘÍŽ

Společnosti Apple a Mercedes-Benz včera oznámily, že vysoce ceněný prostorový zvuk Apple Music s podporou Dolby Atmos je nyní poprvé k dispozici jako nativní zážitek ve vozidlech Mercedes-Benz, čímž se naplňuje společný závazek poskytovat zákazníkům po celém světě ten nejlepší hudební zážitek. Apple Music s technologií Spatial Audio je plně integrována prostřednictvím informačního a zábavního systému MBUX v modelech Mercedes-Maybach, EQS a EQS SUV, jakož i EQE a třídě S. Tato vozidla jsou vybavena zvukem ve studiové kvalitě, který je lepší než v jakékoli koncertní síni, a řidičům poskytuje plně pohlcující poslechový zážitek s bezkonkurenčním, vícerozměrným zvukem a čistotou. 

"Kvalita zvuku je pro Apple Music neuvěřitelně důležitá, a proto jsme velmi rádi, že můžeme ve spolupráci se společností Mercedes-Benz poprvé zpřístupnit prostorový zvuk v Apple Music nativně v automobilu," řekl Oliver Schusser, viceprezident společnosti Apple pro Apple Music a Beats. "Spatial Audio přináší revoluci do způsobu, jakým umělci tvoří a fanoušci poslouchají hudbu, a je to zážitek, který se nedá vysvětlit slovy; abyste ho ocenili, musíte ho slyšet na vlastní uši. Společně se společností Mercedes-Benz máme nyní ještě více příležitostí přinést našim předplatitelům po celém světě zcela pohlcující hudbu."

"Spojujeme síly, abychom našim zákazníkům nabídli srovnávací hudební zážitek, který nemá v tomto odvětví obdoby," řekl Markus Schäfer, technologický ředitel a člen představenstva společnosti Mercedes-Benz Group AG. "Jsme hrdí na to, že naše vozidla budou vůbec prvními zařízeními, která nejsou od společnosti Apple, a která budou vybavena pohlcujícím prostorovým zvukem Dolby Atmos. Tento bezproblémový zážitek ukazuje, jak může zábava ve vozidle dosáhnout nové vzrušující úrovně díky dokonalé integraci hardwaru a softwaru." 

Řidiči vozů Mercedes-Benz, kteří již mají předplacenou službu Apple Music, získají okamžitý přístup ke stále se rozšiřující nabídce skladeb a alb dostupných v systému Spatial Audio od největších světových umělců napříč všemi žánry, včetně hip-hopu, country, latinské hudby, popu a klasické hudby. Apple Music také nabízí kurátorované playlisty Spatial Audio, jako je Driving in Spatial Audio a

Hip-Hop in Spatial Audio, kde mohou posluchači najít a objevit skladby svých oblíbených umělců. Předplatitelé mají navíc přístup k celému katalogu Apple Music čítajícímu 100 milionů skladeb, tisícům redakčně sestavených playlistů a každodennímu výběru nejlepších světových hudebních odborníků, včetně všech umělců a moderátorů vysílajících v globálních živě vysílajících rozhlasových stanicích Apple Music 1, Apple Music Hits a Apple Music Country.

Limitovaná edice Mercedes-Maybach by Virgil Abloh, která byla zákazníkům představena minulý měsíc, byla jedním z prvních vozů na světě - a prvním modelem v modelové řadě Mercedes-Benz - který nabízel tuto vynikající, vícerozměrnou zvukovou kulisu poháněnou špičkovým 4D zvukovým systémem Burmester. Systém zahrnuje 31 reproduktorů, včetně šesti 3D reproduktorů, které vyzařují zvuk shora, čtyř reproduktorů v blízkosti uší na předních sedadlech a 18,5litrového subwooferu, osm zvukových měničů (dva na každé sedadlo), dva zesilovače a výkon 1750 W. Tato technologie bude brzy rozšířena i do dalších modelů.

Zdroj informací: