Loading...

Apple představuje výkonnou novou generaci Apple TV 4K

19.10.2022 08:56

Dosud nejsilnější Apple TV je vybavena čipem A15 Bionic, přidává HDR10+ a přináší to nejlepší od Applu na největší obrazovku v domácnosti - to vše za novou zaváděcí cenu.

Dosud nejsilnější Apple TV je vybavena čipem A15 Bionic, přidává HDR10+ a přináší to nejlepší od Applu na největší obrazovku v domácnosti - to vše za novou zaváděcí cenu.

CUPERTINO, KALIFORNIE Společnost Apple včera představila novou generaci Apple TV 4K, která je výkonnější, zábavnější a cenově dostupnější než kdykoli předtím a nabízí působivou filmovou kvalitu. Nová Apple TV 4K, poháněná čipem A15 Bionic, který zajišťuje vyšší výkon a plynulejší hraní, nabízí nekonečné možnosti zábavy, kterou si každý může vychutnat na největší obrazovce v domácnosti. K Dolby Vision se v Apple TV 4K přidává podpora HDR10+, takže uživatelé mohou sledovat své oblíbené filmy a televizní pořady v nejlepší možné kvalitě na více televizorech. Apple TV 4K s operačním systémem tvOS, výkonným a intuitivním operačním systémem pro obývací pokoj, a s oblíbeným dálkovým ovladačem Siri Remote zjednodušuje uživatelům způsob, jakým objevují a užívají si svůj oblíbený obsah. Její bezproblémová integrace s dalšími zařízeními a službami Apple kouzelně proměňuje obývací pokoj různými způsoby pro celou rodinu a zároveň přidává pohodlí jako centrum chytré domácnosti.

Nová Apple TV 4K je k dispozici ve dvou konfiguracích: Apple TV 4K (Wi-Fi), která nabízí 64GB úložiště, a Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet), která nabízí podporu gigabitového Ethernetu pro rychlé připojení k síti a streamování, síťový protokol Thread mesh pro připojení ještě více příslušenství pro chytrou domácnost a dvojnásobné úložiště pro aplikace a hry (128 GB). Zákazníci si mohou novou Apple TV 4K s dálkovým ovládáním Siri objednat již dnes za novou zaváděcí cenu 129 USD, přičemž dostupná bude od pátku 4. listopadu.

"Apple TV 4K je pro uživatele Apple dokonalým způsobem, jak si vychutnat svou oblíbenou zábavu na největší obrazovce v domácnosti, a nyní je výkonnější než kdykoli předtím," řekl Bob Borchers, viceprezident společnosti Apple pro celosvětový produktový marketing. "Nová Apple TV 4K se vzhledem k bezproblémovému propojení s ostatními zařízeními Apple, snadnému používání a přístupu k úžasnému obsahu Apple nepodobá ničemu jinému. Nabízí něco, co si zamiluje každý člen rodiny."

Zážitek z domácího kina jako v kině

Nová generace Apple TV 4K je výkonný zdroj zábavy, který přináší nejlepší obrazové a zvukové možnosti na největší obrazovku v domácnosti. Srdcem nové Apple TV 4K je procesor A15 Bionic, díky němuž je zařízení ještě výkonnější a energeticky úspornější. Výkon procesoru je nyní až o 50 procent vyšší než u předchozí generace, což přináší lepší odezvu, rychlejší navigaci a svižnější animace uživatelského rozhraní. Výkon grafického procesoru je nyní až o 30 procent vyšší než u předchozí generace, což zajišťuje ještě plynulejší hraní.
Apple TV 4K nyní kromě Dolby Vision podporuje i HDR10+, čímž rozšiřuje bohatou vizuální kvalitu na více televizorů a vytváří úchvatné detaily a živé barvy podle představ tvůrců obsahu. Uživatelé si také mohou vychutnat zážitek z domácího kina s Dolby Atmos, Dolby Digital 7.1 nebo Dolby Digital 5.1 prostorovým zvukem pro pohlcující zvuk.

S dálkovým ovladačem Siri Remote si uživatelé mohou užívat dotykový clickpad, který poskytuje rychlost, plynulost a přesné ovládání pro snadnou navigaci v jednoduchém a elegantním uživatelském rozhraní Apple TV. V aplikaci Apple TV mají zákazníci přístup k oceňovaným seriálům a filmům na Apple TV+, stejně jako k více než 100 000 filmů a seriálů ke koupi nebo zapůjčení a k přímému prémiovému předplatnému oblíbených streamovacích služeb.

Bezproblémová integrace s ekosystémem Apple

  • Apple TV 4K bez problémů spolupracuje s ostatními zařízeními Apple, počínaje kouzelným procesem nastavení pomocí iPhonu a bezproblémovým ovládáním kdykoli pomocí dálkového ovladače Apple TV v Ovládacím centru. Hluboká integrace hardwaru, softwaru a služeb Apple s Apple TV 4K odemyká jedinečný zážitek, který přináší to nejlepší z ekosystému Apple do obývacího pokoje.
  • Apple Music nabízí prostřednictvím Apple TV 4K přístup ke katalogu více než 100 milionů skladeb, odborně sestaveným playlistům a hudebním videoklipům. Díky originálnímu obsahu od nejuznávanějších a nejoblíbenějších lidí v hudební branži, automatickému přehrávání, časově synchronizovaným textům, bezztrátovému zvuku a pohlcujícímu prostorovému zvuku s technologií Dolby Atmos nabízí Apple Music nejlepší zážitek z poslechu na světě.
  • Apple TV+ je domovem prémiových dramatických a komediálních seriálů, celovečerních filmů, dokumentů a zábavy pro děti a rodinu, včetně letošního držitele Oscara za nejlepší film "CODA", rekordního vítěze ceny Emmy "Ted Lasso", dramatického hitu "Severance", "Šantaram" podle románového bestselleru a uznávaných seriálů "Bad Sisters", "Mythic Quest", "Pachinko" a mnoha dalších. Diváci se mohou těšit také na filmy jako "Sidney", dokumentární film na počest legendárního Sidneyho Poitiera; "Causeway", v němž hraje a produkuje držitelka Oscara Jennifer Lawrence; a prázdninový příběh "Spirited" s Willem Ferrellem, Ryanem Reynoldsem a Octavií Spencer. Apple TV+ nabízí také živé sportovní přenosy, včetně "Friday Night Baseball", a zápasy Major League Soccer, které se objeví na začátku roku 2023.
  • Apple Arcade na Apple TV 4K nabízí oceňované prémiové hry, do kterých každý týden přibývají nové tituly a významné aktualizace obsahu, a to vše bez reklam a nákupů v aplikacích. Hráči si mohou spárovat oblíbené herní ovladače a užít si hitové tituly jako "NBA 2K23 Arcade Edition" a "Jetpack Joyride 2" spolu s dlouhodobě oblíbenými hrami jako "Sneaky Sasquatch" a také "Warped Kart Racers" s novým režimem pro více uživatelů.
  • Apple Fitness+ je oceňovaná fitness a wellness služba navržená tak, aby byla vstřícná ke všem uživatelům, ať už jsou na jakékoliv cestě, a pomáhala jim žít zdravěji. Uživatelé Apple TV 4K si mohou vychutnat největší knihovnu cvičebního obsahu v rozlišení 4K Ultra High Definition s více než 3 000 cvičeními a meditacemi ve studiovém stylu, které vede rozmanitý a inkluzivní tým trenérů. Letos na podzim si mohou uživatelé iPhonů předplatit službu Fitness+ a užívat si ji ve 21 zemích a regionech, kde je k dispozici, i když nemají hodinky Apple Watch. Uživatelé potřebují k registraci pouze iPhone a poté mohou Fitness+ zažít na Apple TV, iPhonu a iPadu s pokyny trenéra na obrazovce a intervalovým měřením času, přičemž odhadované spálené kalorie se budou používat k zaznamenávání pokroku na jejich prstenu Move. Uživatelé Fitness+ s hodinkami Apple Watch mohou svou motivaci posunout na další úroveň díky personalizovaným metrikám v reálném čase, které se zobrazují na Apple TV, iPhonu a iPadu.

tvOS

Letos na podzim přicházejí do Apple TV nové funkce v systému tvOS 16, včetně aktualizace Siri, která zákazníkům ještě více usnadní ovládání Apple TV hlasem a interakci s výsledky. Siri v Apple TV prošla kompletní změnou designu a bude schopna rozpoznat hlas každého uživatele, takže bude moci snadno přistupovat ke svým filmům, pořadům, hudbě, hrám a aplikacím a pokračovat tam, kde skončil. Pomocí dálkového ovladače Siri Remote a dotazu "Na co se mám dívat?" mohou uživatelé získat doporučení na míru.

Když máš na sobě AirPods, můžeš říct "Hey Siri" a vyhledávat a ovládat Apple TV bez použití rukou. Podpora Siri na Apple TV se rozšířila do Chile, Finska a Jihoafrické republiky a později v tomto roce bude spuštěna v Dánsku, Lucembursku a Singapuru, čímž se Siri na Apple TV dostane do 30 zemí a regionů.

Díky sdílené knihovně fotografií iCloud na Apple TV si budou moci všichni členové rodiny užívat společné fotografie na velké obrazovce. Propojení mezi zařízeními na Apple TV 4K umožní vývojářům integrovat personalizované zážitky mezi jejich aplikacemi pro iPhone a Apple Watch s Apple TV. 
Uživatelé mohou SharePlay využívat i nadále, a to tak, že na iPhonu nebo iPadu spustí relaci FaceTime a na Apple TV sledují televizní pořad nebo film, aby byli zcela synchronizovaní - všichni tak ve stejný okamžik zachytí dramatické odhalení filmu nebo pointu seriálu. Díky sdílenému ovládání přehrávání, včetně použití dálkového ovladače Siri Remote, může každý účastník relace SharePlay přehrávat, pozastavovat nebo přeskakovat.

Apple TV 4K jako chytré domácí centrum

Apple TV 4K se jako domácí rozbočovač bezpečně připojuje ke kompatibilnímu příslušenství pro chytrou domácnost, včetně kamer, světel, stínidel a dalších zařízení HomeKit, umožňuje uživateli nastavovat scény a ovládat chytrou domácnost i v nepřítomnosti a zajišťuje automatický chod příslušenství. Apple TV 4K je také základním stavebním kamenem pro Matter, nový standard pro připojení chytré domácnosti, který umožňuje bezproblémovou spolupráci nejrůznějšího příslušenství napříč platformami a pomáhá tak naplnit skutečnou vizi chytré domácnosti.
Při sledování kamery HomeKit mohou uživatelé Apple TV ovládat blízké příslušenství - například zapnout venkovní osvětlení - nebo zobrazit na obrazovce televizoru více kamer najednou, aby měli ucelenější přehled. Funkce HomeKit Secure Video navíc využívá inteligenci Apple TV 4K přímo v zařízení k soukromé analýze videa a k detekci osob, zvířat, aut a doručování balíků.

Díky podpoře sítí Thread Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) spolehlivě a bezpečně propojuje kompatibilní příslušenství chytré domácnosti založené na technologii Thread.

Apple TV 4K a životní prostředí

Nová Apple TV 4K je navržena tak, aby minimalizovala svůj dopad na životní prostředí, protože spotřebovává téměř o 30 % méně energie než předchozí generace a zároveň dosahuje vyššího výkonu. Díky vyšší účinnosti technologie A15 Bionic není potřeba vnitřní ventilátor, což vede ke kompaktnějšímu designu a přispívá ke snížení uhlíkové stopy o 25 % oproti předchozí generaci.

Apple TV 4K je poprvé u Apple TV vybavena 100 % recyklovaného zlata v pokovení několika desek s plošnými spoji, které obsahují také 100 % recyklovaného cínu v pájce. Tepelný modul je vyroben z 80 procent z recyklovaného hliníku, zatímco kryt dálkového ovladače Siri Remote obsahuje 100 procent recyklovaného hliníku. Přepracované obaly odstraňují vnější plastový obal a více než 90 procent obalů je vyrobeno z vláken, čímž se Apple přibližuje svému cíli do roku 2025 zcela odstranit plast ze všech obalů. Řada Apple TV 4K neobsahuje rtuť, BFR, PVC a berylium.

V současné době je Apple uhlíkově neutrální v rámci globálních firemních operací a do roku 2030 plánuje být stoprocentně uhlíkově neutrální v rámci celého výrobního dodavatelského řetězce a všech životních cyklů produktů. To znamená, že každé prodané zařízení Apple, od výroby komponent, montáže, dopravy, používání zákazníky, nabíjení až po recyklaci a využití materiálů, bude mít nulový čistý dopad na klima.

Ceny a dostupnost

Nová Apple TV 4K s dálkovým ovládáním Siri bude k dostání za cenu od 129 dolarů (USA) na webu apple.com/store, v aplikaci Apple Store a v prodejnách Apple Store. Apple TV 4K je k dispozici také u autorizovaných prodejců Apple a u vybraných poskytovatelů placené televize.

Zákazníci si mohou novou Apple TV 4K objednávat ode dneška, dostupná bude od pátku 4. listopadu ve více než 30 zemích a regionech včetně USA.

Dálkový ovladač Siri Remote má stejný oblíbený design a funkce jako předchozí generace a pro nabíjení využívá USB-C. Je součástí nové Apple TV 4K nebo jej lze ode dneška zakoupit samostatně za 59 USD (v USA) a je kompatibilní se všemi generacemi Apple TV 4K a Apple TV HD.

Pro Apple TV bude k dispozici služba AppleCare+, která poskytuje tříletou technickou podporu a dodatečné krytí hardwaru, včetně neomezeného počtu případů ochrany proti náhodnému poškození.

Zákazníci si mohou novou Apple TV 4K vyzkoušet v prodejně Apple Store a nechat si osobně zodpovědět své dotazy. Před návštěvou doporučujeme zákazníkům, aby se podívali na stránky apple.com/retail, kde najdou informace o otevírací době a dostupných službách ve vybrané prodejně.

Po omezenou dobu mohou oprávnění zákazníci, kteří si zakoupí nový iPhone, iPad, Apple TV nebo Mac, využívat tři měsíce Apple TV+ a Apple Arcade zdarma.

Zdroj informací: