Loading...

Apple Learning Coach je k dispozici dalším učitelům v USA

01.11.2022 06:29

Apple Learning Coach je nyní k dispozici dalším učitelům v USA. Pedagogové mohou podat přihlášku do programu do 16. listopadu.

Apple Learning Coach je nyní k dispozici dalším učitelům v USA. Pedagogové mohou podat přihlášku do programu do 16. listopadu.

Společnost Apple spustila v USA druhou kohortu Apple Learning Coach, bezplatného programu profesionálního vzdělávání, který pomáhá pedagogům školit učitele, jak co nejlépe využívat produkty Apple. Program, který je k dispozici koučům výuky, specialistům na digitální vzdělávání a dalším koučujícím pedagogům v USA, nyní přijímá přihlášky do 16. listopadu 2022. 

Prostřednictvím kombinace samostatných lekcí a virtuálních workshopů se specialisty na profesionální vzdělávání společnosti Apple si účastníci odnesou koučovací portfolio, kohortu kolegů a možnost požádat o kredity za další vzdělávání na Lamar University.

"Společnost Apple již více než čtyři desetiletí spolupracuje s pedagogy, aby jim pomohla umožnit studentům tvořit, řešit problémy a vyjadřovat se novými způsoby. Program Apple Learning Coach jsme navrhli tak, aby podporoval pedagogy využívající technologie ve výuce," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro vzdělávání a podnikový marketing. "Apple Learning Coach už má u pedagogů a jejich studentů skutečný dopad a pomáhá budovat pevné základy pro celoživotní kreativitu a učení."

Dosud největší skupina byla certifikována v červenci a nyní je ve 49 státech a ve Washingtonu D.C. více než 1 600 Apple Learning Coachů.

Vedle nové kohorty Apple Learning Coach přidává společnost Apple i další zdroje pro učitele. 

Komunita Apple Education Community je nyní v provozu a rozrůstá se o hodnotný obsah od pedagogů z celého světa. Komunita je centrem profesního vzdělávání určeným pro pedagogy, kteří používají technologie Apple, a zahrnuje Centrum vzdělávání se samostudijním profesním vzděláváním a Fórum, prostor pro spolupráci, kde se pedagogové mohou vzájemně propojovat a sdílet.

V rámci Apple Education Community vydala společnost Apple novou online sérii jednoduchých, časově nenáročných návodů a zdrojů ke stažení, které inspirují k novým nápadům a vnášejí kreativitu do jakéhokoli předmětu. Projekt Everyone Can Create je navržen tak, aby umožnil pedagogům rozvíjet jejich kreativní výukové dovednosti a poskytovat poutavé výukové zážitky na iPadu.

Nové projekty Everyone Can Create zahrnují:

Navrhování pomocí tvarů v aplikaci Keynote, které studentům pomůže vizualizovat cokoli, co si dovedou představit, od matematických konceptů až po umělecká díla.

Animace pomocí Stop Motion s využitím fotografií a aplikace Keynote k vyprávění poutavých příběhů s předměty každodenní potřeby.

Vytváření střihových efektů pomocí iMovie. 

Napište svou první píseň pomocí GarageBand."Technologie pomáhají studentům rozvíjet kreativitu a kritické myšlení, které jsou velmi potřebné pro budoucí profesní uplatnění," řekla Heidi Westropová, trenérka výuky ve Wasatch County School District a certifikovaná trenérka Apple Learning Coach z Utahu. "Mým úkolem je umožnit učitelům v našem okrese, aby ve všech studentech podnítili jedinečnou kreativitu. Apple Learning Coach mi poskytl nástroje a zdroje pro práci s učiteli s různou úrovní zkušeností s technologiemi, abych mohla navrhovat, realizovat a reflektovat poutavé výukové zážitky, které mohou rozšířit zdi třídy a oslavit jedinečné nadání každého dítěte."

Aktualizace aplikací Pages, Numbers, Keynote a Swift Playgrounds 

Pages, Numbers a Keynote, oblíbené aplikace používané ve vzdělávání, jsou aktualizovány tak, aby uživatelé mohli zobrazovat poslední aktivity ve společných souborech a dostávat oznámení o připojení, komentářích a úpravách. Všechny tři aplikace nyní umožňují uživatelům automaticky odstraňovat pozadí obrázků a v aplikaci Keynote mohou uživatelé odstraňovat nebo nahrazovat pozadí živých videoobjektů.

Swift Playgrounds nyní pomáhá uživatelům naučit se základy strojového učení trénováním modelu pomocí jednoduché hry kámen, nůžky, papír, která ukazuje, jak počítače vytvářejí předpovědi z dat. Další návody ukazují, jak uspořádat rozvržení aplikace pomocí sestavení aplikace pro tvorbu deníku. Swift Playgrounds nevyžaduje žádné předchozí znalosti programování, takže je ideální pro ty, kteří s programováním teprve začínají, a využívá Swift - výkonný programovací jazyk, který používají profesionálové po celém světě k rychlému uvádění nápadů do života.

Aktualizace napříč aplikacemi iWork a Swift Playgrounds podporují nové funkce pro iPad třídy desktop v systému iPadOS 16, včetně přizpůsobitelného panelu nástrojů, nové nabídky dokumentů a podpory aplikace Stage Manager, což studentům a učitelům usnadňuje práci na iPadu.

Dostupnost
Apple Education Community je k dispozici už nyní.
Nové projekty Everyone Can Create jsou k dispozici v komunitě Apple Education Community. 
Pages, Numbers a Keynote jsou předinstalovány v každém novém iPhonu, iPadu a Macu a jejich aktualizace jsou v App Store zdarma. 
Aplikace Swift Playgrounds je k dispozici ke stažení zdarma v App Store. Nejnovější aktualizace vyžadují zařízení iPad se systémem iPadOS 16 nebo novějším a zařízení Mac se systémem macOS Ventura nebo novějším. 
Další podrobnosti jsou k dispozici na webu apple.com/education.

Zdroj informací: