Loading...

Co dělat, když se iPhone nechce nabíjet nebo nereaguje na Lightning kabel?

09.08.2018 09:44

Konektor Apple Lightning 8 pin na iPhonu. Co dělat, když se iPhone nechce nabíjet a nereaguje?Dostali jste se do situace, že jste propojili jako vždy svůj mobilní telefon Apple iPhone pomocí Lightning kabelu s nabíječkou, ale ten se nezačal nabíjet? Nepropadejte panice, obvykle nejde o nic vážného, co by potřebovalo odborný servisní zásah. Velkém procentu případů za to může prach nahromaděný v konektoru během času. To samé se může stát nejen u iPhone, ale i zařízení iPod a iPad.

Prach a další nečistoty se do portu Lightning nebo Jack 3,5mm dostanou celkem snadno a poměřně dobře se v něm i usazují. Může stačit pár měsíců používání a výše uvedené neštěstí může být na světě. Proto obvykle první věc, kterou v servisech vyzkouší je právě pročištění těchto portů. Obvykle se k tomuto pročitění používá stlačený vzduch nebo obyčejné párátko kterým prach jednoduše vyšťourají ven.

A stejně tak snadno můžete konektor vyčistit i vy. Nebojte se, že by jste iPhone nějak poničili. Pokud použijete párátko nebo vhodný stlačený vzduch, není se čeho obávat. Ušetříte tak hlavně čas, ale i peníze, protože nebudete muset zbytečně absolvovat návštěvu servisu.

Důležité však je, aby bylo použito opravdu dřevěné párátko. Rozhodně nepoužívejte třeba jehlu, špendlík nebo tenký hřebíček. Mohlo by tak dojít ke zkratu nebo poškrábání telefonu.

Návod, jak vyčistit Lighning nebo Jack 3,5mm port na Vašem iPhone, iPad nebo iPod

Pokud si stále nejste úplně jistí, zda se dotoho pouštět, třeba Vás přesvědčí přilozené video níže o tom, jak snadné to je.