Loading...

Bad Bunny je umělcem roku 2022 podle Apple Music

10.11.2022 06:15

Bad Bunny je umělcem roku 2022 podle Apple Music

Umělcem roku společnosti Apple Music byl dnes vyhlášen celosvětově uznávaný umělec Bad Bunny, čímž byla oceněna jeho umělecká dokonalost a vliv na globální kulturu v roce 2022. Tolik největších hudebních hvězd vydalo v roce 2022 úžasnou hudbu - jedné z nich tento rok skutečně patřil. Album Un Verano Sin Ti, které vyšlo letos v květnu a které je umělcovým šestým projektem za poslední čtyři roky, je nejstreamovanějším albem Apple Music v roce 2022 a nyní i nejprodávanějším latinskoamerickým albem všech dob. A kromě ohromujících čísel Bad Bunny v posledních letech skutečně předznamenala seismický posun v globálním popu.

"Jsme nadšeni, že můžeme oslavit úspěchy Bad Bunnyho, jehož vliv na všechny kouty kultury nemohl být v roce 2022 ignorován," řekl Oliver Schusser, viceprezident Apple Music a Beats. "Sledovat Bad Bunnyho vzestup z umělce Apple Music Up Next v roce 2018 na našeho letošního umělce roku není nic výjimečného. Blahopřejeme mu k rekordnímu roku a k tomu, že i nadále přináší latinskoamerickou hudbu masivnímu globálnímu publiku."

"Když jsem začínal, neměl jsem globální fanouškovskou základnu," říká Bad Bunny v dnes zveřejněném exkluzivním filmu Apple Music, který umělce roku 2022 přibližuje. "Jsem vděčný za všechno, čeho jsem dosáhl, a za všechno, co jsem zažil. Latinské hudební hnutí se tolik rozrostlo. Nikdy bych si nepřipisoval všechny zásluhy nebo neřekl: 'Je to kvůli mně'. Ne, je to zásluha každého z nás. Celá generace. Naše energie a přítomnost je stále cítit." Po předání ceny Apple Music Award dodává: "Děkuji společnosti Apple Music a všem lidem, kteří denně poslouchají mou hudbu. Jsem strašně šťastná!"

Prozkoumejte Bad Bunnyho raketový vzestup, hudbu, kterou pomohl revolučně změnit, a historický rok 2022, díky němuž se stal umělcem roku společnosti Apple, zde.

Dnes Bad Bunny přebírá playlist La Fórmula a vybírá své oblíbené skladby od Myke Towers, Rauw Alejandro, Mora, Jhayco a dalších napříč Apple Music. A na Apple Music 1 je to všechno Bad Bunny, celý den. Posluchači si mohou naladit celou řadu rozhlasového obsahu oslavujícího Bad Bunnyho - včetně nových speciálů, archivních pořadů, rozhovorů z počátku kariéry a playlistů, které ukazují mnoho různých stránek umělce a jeho historického roku. Nalaďte si ho na apple.co/am-1.

Ohlédnutí za největšími momenty Bad Bunnyho v Apple Music

  • Bad Bunny je největší latinskoamerický umělec všech dob podle počtu streamů na Apple Music.
  • Po vydání 6. května 2022 se Un Verano Sin Ti stalo největším latinskoamerickým albem všech dob na Apple Music a drží rekord v počtu streamů za první den po celém světě.
  • Skladba "Moscow Mule" od Bad Bunnyho drží rekord v počtu streamů za první den na celém světě jako největší latinskoamerická skladba všech dob.
  • Bad Bunny zaznamenal 22 skladeb v žebříčku Daily Top 100: Global, čímž překonal rekord v počtu současných záznamů jednoho latinskoamerického umělce.
  • Písně Bad Bunnyho se dostaly na první místo žebříčku Daily Top 100 ve 34 zemích světa - více než kterýkoli jiný latinskoamerický umělec. Do první desítky žebříčku se dostal v 77 zemích.
  • 44 písní Bad Bunnyho se dostalo do Daily Top 100 v zemích po celém světě a tři jeho písně se dostaly na první místo globálního žebříčku - více než kterýkoli jiný latinskoamerický umělec.
  • Bad Bunny drží první, druhé a třetí místo v latinskoamerické hitparádě podle počtu streamů za první den.
  • V únoru 2018 se Bad Bunny stal prvním latinskoamerickým umělcem Up Next v rámci programu pro vycházející umělce této platformy Apple Music.
  • Působil také jako debutující moderátor Trap Kingz, prvního španělskojazyčného globálního rozhlasového pořadu na rádiu Beats 1, a v roce 2017 uváděl prvních šest epizod pořadu.

Zdroj informací: