Loading...

App Store Awards oceňují nejlepší aplikace a hry roku 2022

29.11.2022 09:03

App Store Awards oceňují nejlepší aplikace a hry roku 2022

CUPERTINO, KALIFORNIE Společnost Apple ve čtvrtek 28.11. vyhlásila vítěze soutěže App Store Awards 2022 a vyzdvihla 16 aplikací a her, které uživatele inspirovaly k hlubšímu poznávání světa, rozvíjení fantazie a udržování kontaktu s přáteli a blízkými. Letošní vítězové představují rozmanitou komunitu vývojářů z celého světa, jejichž aplikace a hry byly vybrány globální redakcí App Store společnosti Apple za to, že přinášejí výjimečné zážitky a mají hluboký kulturní dopad.

App Store Awards oceňují nejlepší aplikace a hry roku 2022

"Letošní vítězové App Store Award změnili naše zážitky díky aplikacím, které přinášejí nové, promyšlené a skutečné pohledy," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Od samostatných tvůrců samouků až po mezinárodní týmy, které se rozprostírají po celém světě, tito podnikatelé mají významný dopad a představují způsoby, jakými aplikace a hry ovlivňují naše komunity a životy."  

Letošní vítězové představují nepřeberné možnosti napříč obchodem App Store a ekosystémem zařízení Apple. Inovativní sociální aplikace BeReal poskytuje uživatelům autentický pohled do života jejich rodiny a přátel a fitness tracker Gentler Streak pomáhá uživatelům vyvážit kondici a odpočinek a udržet si tak zdravý životní styl. GoodNotes 5 posouvá digitální psaní poznámek na vyšší úroveň díky nejlepší podpoře Apple Pencil ve své třídě. MacFamilyTree 10 podněcuje zkoumání genealogie prostřednictvím úžasných vizuálních rodokmenů a spolupráce s blízkými po celém světě, zatímco tvůrci

ViX povyšují španělsky psané příběhy do popředí zábavy.

Apex Legends Mobile přináší na iPhone rychlý herní hit battle royale. Nezapomenutelné hádanky Moncage si brilantně pohrávají s perspektivou a strhující karetní bitva Inscryption hráče vtáhne experimentálním vyprávěním příběhu. El Hijo, příběh z Divokého západu, je chytře navržená stealth hra, která na velké obrazovce Apple TV vypadá výjimečně. Jedinečný simulátor života Wylde Flowers od Apple Arcade zve hráče do svého okouzlujícího světa rozmanitých postav a magických kouzel a League of Legends Esports Manager umožňuje hráčům spravovat nejvlivnější esportové ligy na světě.

Vítězové ocenění App Store Awards 2022

Aplikace

Aplikace roku pro iPhone: BeReal, od společnosti BeReal.

Aplikace roku pro iPad: GoodNotes 5 od společnosti Time Base Technology Limited.

Aplikace roku pro Mac: MacFamilyTree 10 od společnosti Synium Software GmbH.

Aplikace roku pro Apple TV: ViX od společnosti TelevisaUnivision Interactive, Inc.

Aplikace roku pro Apple Watch: Gentler Streak od společnosti Gentler Stories LLC.

Hry

Hra roku pro iPhone: Apex Legends Mobile od Electronic Arts.

Hra roku pro iPad: Moncage, od společnosti X.D. Network Inc.

Hra roku pro Mac: Inscryption od společnosti Devolver.

Hra roku na Apple TV: El Hijo od HandyGames.

Arkádová hra roku od společnosti Apple: Wylde Flowers od společnosti Studio Drydock Pty Ltd.

Čínská hra roku: Tencent Tianyou Technology Ltd.: League of Legends Esports Manager, od společnosti Shenzhen Tencent Tianyou Technology Ltd.

Vítězové soutěže Cultural Impact

Kromě ocenění nejlepších aplikací a her na zařízeních Apple vybrali redaktoři App Store společnosti Apple pět vítězů soutěže Cultural Impact, kteří trvale ovlivnili životy lidí a ovlivnili kulturu. Letošní vítězové povzbuzují uživatele, aby se hlouběji zabývali svými emocemi, autenticky se spojili s ostatními a vzdali hold svému dědictví a generacím, které přišly před nimi, a zároveň si představovali, jak vytvořit lepší svět dnes.

How We Feel od How We Feel Project, Inc.

Tím, že uživatele vybízí, aby se zapojili do své emoční pohody s lehkostí každodenních kontrol, pomáhá How We Feel uživatelům vyjádřit obtížné emoce slovy a představuje strategie, jak tyto emoce v daném okamžiku řešit.

Dot's Home z projektu Rise-Home Stories

Příběh Dot's Home poukazuje na systémovou nespravedlnost v oblasti bydlení a její následný dopad na barevné komunity prostřednictvím poutavého a promyšleného příběhu o cestování v čase.

Locket Widget od společnosti Locket Labs, Inc.

Locket Widget umožňuje uživatelům posílat živé fotografie přímo na domovskou obrazovku rodiny a přátel a podporuje tak důvěrné spojení mezi blízkými bez tradičního tlaku sociálních médií.

Waterllama od Vitalii Mogylevets

Díky barevnému designu a jemnému navádění dělá Waterllama z plnění hydratačních cílů zábavu a pomocí kreativních výzev, připomínek a plyšových postaviček udržuje uživatele na správné cestě.

Inua - A Story in Ice and Time od ARTE Experience

Inua - Příběh v ledu a čase nabízí uživatelům poutavé mystické dobrodružství, v němž mohou prozkoumat historické události, které jsou protkány prvky inuitských tradic, folklóru a dechberoucích příběhů.

Závěrem

Už více než deset let oceňuje Apple na konci každého roku nejlepší aplikace a hry. Jako ocenění vlivu vítězných vývojářských týmů obdrží každý vítěz fyzické ocenění inspirované modrou ikonou App Store. Ocenění, které vzniklo pečlivým řemeslným zpracováním, obsahuje logo App Store zasazené do 100 % recyklovaného hliníku používaného k výrobě produktů Apple a na druhé straně je vyryto jméno vítěze.

App Store, který byl spuštěn v roce 2008, je nejbezpečnějším a nejživějším trhem s aplikacemi na světě. V současné době je domovem 1,8 milionu aplikací a každý týden jej navštíví více než půl miliardy lidí ve 175 regionech, je motorem globálního ekonomického růstu a jen v roce 2020 usnadní vyúčtování a prodej v hodnotě 643 miliard dolarů. Obchod App Store pomáhá tvůrcům, snílkům a studentům všech věkových kategorií a vzdělání spojit se s nástroji a informacemi, které potřebují k budování lepší budoucnosti a lepšího světa. 

Navštivte App Store a dozvíte se více o vítězích App Store Award 2022. Kromě redakčních výběrů App Store jsou nyní k dispozici i žebříčky nejlepších aplikací a her roku a také hry Apple Arcade.

Zdroj informací: Apple Newsroom