Loading...

Společnost Apple vyhlašuje vítěze Apple Podcasts Award 2022

30.11.2022 07:07

Seriál Slate's narrative nonfiction Slow Burn byl oceněn za poslední sezónu věnovanou případu Roe v. Wade.

Seriál Slate's narrative nonfiction Slow Burn byl oceněn za poslední sezónu věnovanou případu Roe v. Wade.

Společnost Apple včera vyhlásila cenu Apple Podcasts Award, která se uděluje pořadu roku a jeho týmu za mimořádnou kvalitu, inovace a dopad. Cena Apple Podcasts Award, inspirovaná ikonou podepsanou aplikací, představuje desetiletí trvající závazek společnosti Apple podporovat tvůrce, kteří se o své hlasy dělí se světem, a pomáhat posluchačům objevovat ty nejlepší podcasty.

Držitelem ocenění Apple Podcasts Award se stal kritikou oceňovaný vyprávěcí historický seriál Slow Burn časopisu Slate za jeho poslední sezónu Roe v. Wade, kterou uvádí výkonná redaktorka Slate Susan Matthewsová. Čtyřdílná sezóna, publikovaná v průběhu června 2022, zkoumá události, které vedly k přelomovému rozhodnutí Nejvyššího soudu z roku 1973, a nabízí posluchačům hluboký pohled na tuto univerzální a aktuální otázku lidských práv.

"Apple Podcasts je místo, kde uživatelé objevují nové pořady, užívají si své oblíbené, odemykají prémiové poslechové zážitky a podporují tvůrce, kteří je umožňují," řekl Oliver Schusser, viceprezident Apple Music a Beats. "Podcasty hrají v našich životech důležitou roli - pomáhají nám udržovat si informace, bavit se a získávat inspiraci - a jsme rádi, že můžeme tým Slate ocenit tímto uznáním."

"Chtěla jsem tento seriál natočit, protože jsem byla opravdu znechucená tím, jak polarizovaná a zaseknutá byla konverzace o potratech, a zdálo se mi, že je to neuvěřitelně aktuální a důležité," řekla moderátorka Susan Matthewsová. "Rozhodli jsme se vyprávět tento příběh způsobem, který by pomohl rozšířit a zpochybnit to, čemu lidé o tomto tématu rozumí. Rozhodli jsme se, že k této sezóně přistoupíme tak, že se vrátíme na začátek 70. let, kdy debata o potratech ještě visela ve vzduchu a vaše stranická příslušnost nekorespondovala s vašimi názory na tuto problematiku. Jsem velmi poctěn, že Apple Podcasts v této sezóně viděl něco výjimečného. Doufám, že k němu lidé přijdou s otevřenou a zvědavou myslí a ocení jeho poslech stejně jako jeho natáčení."

Od dnešního dne mohou uživatelé také prozkoumat šest epizod Slow Burn Extras - zbrusu nové epizody, které jsou zdarma k dispozici výhradně na Apple Podcasts a které přinášejí nové pohledy a hlubší vhledy. Posluchači si mohou poslechnout informace o natáčení seriálu Slow Burn: Roe v. Wade, dosud neslyšené osobní příběhy, rozšířené navazující rozhovory s postavami ze seriálu a rozhovor u kulatého stolu o vývoji Nejvyššího soudu za účasti právních expertů serveru Slate.

Slow Burn je jedním z nejoblíbenějších pořadů na Apple Podcasts. První dvě série pořadu, které moderuje Leon Neyfakh, se zabývají aférami Watergate a Clinton-Lewinsky. Další sezóny se věnují tvůrčímu životu a tragické smrti dvou nejslavnějších rapperů světa, Notorious B.I.G. a Tupaca Shakura, a také nepokojům v Los Angeles (obě sezóny moderuje Joel Anderson); vzestupu Davida Dukea k moci a slávě (moderuje Josh Levin); a cestě k válce v Iráku (moderuje Noreen Malone). Všech sedm sezón je zdarma k dispozici na Apple Podcasts.

Moderátorka Slow Burn Susan Matthewsová a Derek John, výkonný producent vyprávěcích podcastů Slate, hovořili s Apple Podcasts o tom, jak se v poslední sezóně dostali k Roe v. Wade, co se v průběhu natáčení seriálu naučili, jak na něj reagovali posluchači a jaké podcasty je dojaly a inspirovaly.

Ceny a dostupnost

Apple Podcasts jsou zdarma dostupné ve 175 zemích a oblastech na iPhonu, iPadu, Macu, Apple Watch, Apple TV, HomePodu a HomePodu mini, CarPlay, iTunes ve Windows, Amazon Alexa a dalších chytrých reproduktorech a systémech do auta.

Slow Burn je k dispozici zdarma ve 175 zemích a regionech. Služba Slate Plus je k dispozici na Apple Podcasts ve 170 zemích a regionech za 9,99 USD (USA) měsíčně nebo po omezenou dobu za 99,99 USD (USA) ročně se 14denní zkušební dobou zdarma.

Všechna předplatná Apple Podcasts, včetně Slate Plus, lze bez dalších nákladů sdílet až s pěti dalšími členy rodiny pomocí služby Rodinné sdílení.

Zdroj informací: Apple Newsroom