Loading...

Apple rozšiřuje zdroje pro výuku programování o lekci Today at Apple

05.12.2022 11:31

Bezplatná lekce se koná v prodejnách Apple Store po celém světě během Týdne vzdělávání v oblasti informatiky, který začíná 5. prosince.

Bezplatná lekce se koná v prodejnách Apple Store po celém světě během Týdne vzdělávání v oblasti informatiky, který začíná 5. prosince.

V rámci oslav Týdne vzdělávání v oblasti informatiky představuje společnost Apple novou lekci kódování - Coding Lab for Kids: V obchodech Apple Store po celém světě se koná nová lekce Kódování pro kódování - Code Your First App. Tato nová zkušenost je navržena tak, aby inspirovala účastníky ve věku od 10 let k prozkoumání vývoje aplikací v zábavném a příjemném prostředí, a je nejnovější v knihovně zdrojů společnosti Apple, které pomáhají žákům, rodinám a pedagogům zahájit jejich cestu v rostoucím oboru informatiky.

Nová sezení začínají 5. prosince v rámci programu Today at Apple, který nabízí bezplatná každodenní sezení přímo v prodejnách, jež zákazníkům pomáhají rozvinout jejich kreativitu a co nejlépe využít jejich zařízení.1 Každý, včetně rodin a skupin, se může zaregistrovat již nyní na adrese apple.co/coding-sessions.

"Po celém světě jsou naše prodejny centry komunity, kde mohou lidé všech věkových kategorií objevovat nejinovativnější produkty, učit se novým dovednostem a objevovat své tvůrčí vášně," řekla Deirdre O'Brienová, senior viceprezidentka divize Retail + People společnosti Apple.

"Ať už zkoušíte něco nového, například programování, nebo hledáte tipy, jak začít pracovat se zařízením, naše bezplatné lekce Today at Apple nabízejí něco pro každého - a naši talentovaní členové týmu jsou vám vždy k dispozici."

Kódování s Today ve společnosti Apple

Během laborek povedou kreativní profesionálové společnosti Apple začínající programátory a jejich opatrovníky při interaktivní aktivitě s využitím iPadu a Swift Playgrounds - zábavné a snadno použitelné aplikace společnosti Apple, která žáky dovede od prvního řádku kódu až k jejich první aplikaci.

Při práci na hřišti About Me budou účastníci používat rozhraní SwiftUI a nový náhled aplikace v reálném čase k přizpůsobení a oživení své aplikace pomocí zábavných písem, barev pozadí, Memoji a dalších prvků.

Po svém spuštění se nová laboratoř stane součástí rotujícího programu Apple Today at Apple, kde budou sezení naplánována v časech vhodných pro děti a rodiny. Zákazníci se také mohou přihlásit do kurzu Coding Skills: V rámci dalšího sezení Today at Apple se účastníci seznámí s programovacím jazykem Swift a základními pojmy prostřednictvím interaktivní hry, která jim umožní prozkoumat základy kódování, jako jsou příkazy, funkce a smyčky.

Kdokoli - bez ohledu na úroveň zkušeností - se může na webu apple.com/today přihlásit na plánované lekce Today at Apple v místním Apple Storu nebo si může naplánovat speciální lekci pro svou skupinu, organizaci nebo třídu v čase, který mu vyhovuje. Lekce Today at Apple jsou nabízeny zdarma a při všech aktivitách se používají zařízení poskytovaná společností Apple.

Zdroje pro žáky a pedagogy

Jedním z mnoha bezplatných zdrojů, které Apple poskytuje žákům všech věkových kategorií, jsou kurzy kódování v prodejnách Apple.

Pro pedagogy, kteří chtějí svým žákům představit vývoj aplikací ve Swiftu, vytvořil Apple doprovodnou příručku pro tvorbu aplikací ve Swift Playgrounds. Průvodce pro pedagogy Celebrating You je k dispozici v komunitě Apple Education Community a obsahuje startovací projekt využívající hřiště About

Me, ve kterém si žáci přizpůsobí ukázkovou aplikaci oslavující místo nebo tradici, která je pro ně důležitá. Průvodce lze použít na jakýkoli předmět ve třídě nebo ho mohou využít školní kluby programátorů.

Žáci, kteří se chtějí věnovat dalším tématům ve Swiftu a Xcode na iPadu a Macu, se mohou obrátit na zdroje Apple Everyone Can Code and Develop in Swift. Příručky pro učitele také pomáhají pedagogům vybudovat si základní znalosti v oblasti informatiky, které mohou začlenit do výuky - od základní školy až po vysokou školu a další vzdělávání.

Kariéra pro novou generaci

Zdroje společnosti Apple pro programování jsou navrženy tak, aby učily základní dovednosti a zároveň připravovaly studenty na vysoce žádané profese v oblasti počítačových věd. Začátkem letošního roku nezávislé analýzy ukázaly, že ekonomika aplikací pro iOS je i nadále motorem hospodářského růstu a příležitostí a v roce 2021 podpoří v USA více než 2,2 milionu pracovních míst. To zahrnuje pracovní místa pro podnikatele v oblasti aplikací a jejich týmy s rolemi v oblasti vývoje softwaru, řízení projektů, designu a dalších.

Aspirující podnikatelé, vývojáři a designéři mohou své dovednosti a podnikání podpořit také prostřednictvím Apple Developer Academy. Akademie, která byla poprvé založena v Brazílii v roce 2013, nyní působí na 17 místech po celém světě, včetně Detroitu, italské Neapole a jihokorejského Pohangu.

Absolvovaly ji tisíce účastníků - vyzbrojených technickými základy a klíčovými profesními kompetencemi - a pokračovaly v práci v prosperující ekonomice aplikací, nebo si dokonce založily vlastní firmy.

Zdroj informací: Apple Newsroom