Loading...

Společnost Apple oznámila aktualizaci cen v App Storu

07.12.2022 06:12

Společnost Apple oznámila největší aktualizaci cen v App Storu a přidala 700 nových cenových bodů. Vývojáři také získají novou flexibilitu při globální správě cen.

Společnost Apple oznámila největší aktualizaci cen v App Storu a přidala 700 nových cenových bodů. Vývojáři také získají novou flexibilitu při globální správě cen.

Společnost Apple včera oznámila nejrozsáhlejší aktualizaci cenových funkcí od prvního spuštění App Storu, která vývojářům poskytuje 700 dalších cenových bodů a nové nástroje pro tvorbu cen, jež usnadňují nastavení cen pro jednotlivé země nebo oblasti App Storu, správu změn směnných kurzů a další.

Od počátku existence obchodu App Store umožňuje jeho prvotřídní obchodní a platební systém vývojářům pohodlně nastavovat a prodávat své produkty a služby v celosvětovém měřítku. Obchodní a platební systém obchodu App Store nabízí vývojářům stále se rozšiřující sadu funkcí a nástrojů pro rozvoj jejich podnikání, od bezproblémových pokladen a transparentní fakturace pro uživatele až po robustní marketingové nástroje, služby pro daně a podvody a správu vrácení peněz.

Základem těchto funkcí je cenotvorba, která vývojářům umožňuje vybrat si z různých obchodních modelů, jako jsou jednorázové nákupy a více typů předplatného. Tato nová vylepšení cen budou ode dneška k dispozici pro aplikace nabízející automaticky obnovitelné předplatné a na jaře 2023 pro všechny ostatní aplikace a nákupy v aplikacích, což všem vývojářům poskytne bezprecedentní flexibilitu a kontrolu nad stanovením cen jejich produktů ve 45 měnách v 175 obchodech.

V rámci aktualizovaného cenového systému App Store budou mít všichni vývojáři možnost vybrat si z 900 cenových bodů, což je téměř desetinásobek počtu cenových bodů, které byly dříve k dispozici pro většinu aplikací. To zahrnuje 600 nových cenových bodů na výběr, přičemž dalších 100 vyšších cenových bodů je k dispozici na vyžádání. Abychom vývojářům na celém světě poskytli ještě větší flexibilitu, budou cenové body - které budou začínat již na 0,29 USD a na vyžádání se budou zvyšovat až na 10 000 USD - nabízet rozšířený výběr cenových bodů, které se budou postupně zvyšovat napříč cenovými rozpětími (například každých 0,10 USD až 10 USD; každých 0,50 USD mezi 10 a 50 USD atd.) Podrobnosti naleznete v tabulce níže.

App Store price flexibility - flexibilita cen

V každém ze 175 obchodů App Store budou moci vývojáři využívat další cenové konvence, včetně těch, které začínají dvěma opakujícími se číslicemi (např. ₩110 000), a budou moci oceňovat produkty nad rámec koncovek 0,99 USD nebo X,99 EUR a zahrnout zaokrouhlené cenové koncovky (např. X,00 nebo X,90), které jsou užitečné zejména pro správu balíčků a ročních plánů.

Počínaje dneškem budou moci vývojáři aplikací pro předplatné také snadněji spravovat měny a daně napříč obchodními domy tím, že si vyberou místní obchodní dům, který nejlépe znají, jako základ pro automatické generování cen v ostatních 174 obchodních domech a 44 měnách. Vývojáři budou moci i nadále definovat ceny pro jednotlivé výlohy, pokud si to budou přát. Možnost tvorby cen podle výlohy se na jaře 2023 rozšíří na všechny ostatní aplikace.

Vývojářům, kteří distribuují své aplikace po celém světě, poskytly globální vyrovnávací nástroje obchodu App Store jednoduchý a pohodlný způsob správy cen na mezinárodních trzích. Dnešní vylepšení tyto možnosti rozšiřují a umožňují vývojářům udržovat místní měnu v libovolné vybrané frontě obchodu konstantní, a to i při kolísání směnných kurzů a daní. To znamená, že například japonský vývojář her, který získává většinu svých zakázek od japonských zákazníků, může nastavit svou cenu pro japonskou prodejní frontu a nechat své ceny mimo zemi aktualizovat podle toho, jak se mění směnné kurzy a daně. Všichni vývojáři budou také moci definovat dostupnost nákupů v aplikacích podle jednotlivých prodejen.

Společnost Apple pravidelně aktualizuje ceny v určitých regionech na základě změn daní a směnných kurzů. Využívá k tomu veřejně dostupné informace o směnných kurzech od poskytovatelů finančních údajů, aby se zajistilo, že ceny nákupů v aplikacích zůstanou na všech prodejních plochách vyrovnané. V současné době mohou vývojáři kdykoli upravit ceny a reagovat tak na úpravy daní a cizích měn. Od roku 2023 budou moci vývojáři s placenými aplikacemi a nákupy v aplikacích nastavit ceny pro místní území, které nebudou ovlivněny automatickými úpravami cen.

Tyto nově oznámené nástroje, které se začnou zavádět dnes a budou pokračovat v průběhu roku 2023, vytvoří pro vývojáře ještě větší flexibilitu při stanovování cen jejich produktů, přičemž zůstanou přístupné stovkám milionů uživatelů, které Apple obsluhuje po celém světě, a vývojářům zase pomohou, aby se jim v App Storu nadále dařilo.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple